FLYERZ REVIEW

Régi mesék gyerekkorunkból, amikről szinte teljesen megfeledkeztünk: pedig hogy imádtuk őket!

270853.1200x630

Az biztos, hogy ezeket a meséket gyerekként te is nagyon imádtad, még ha mára már meg is feledkeztél róluk.

Gyerekkorunkból színtisztán emlékszünk még a legmenőbb édességekre, a szombat reggeli rajzfilmnézésekre és a legklasszabb játékokra, amikre mindannyian vágytunk. Azóta már eltelt néhány évtized, és bár tény, hogy mind filmek, mind sorozatok terén rengeteget fejlődött a szakma, azért örökké különleges helyet foglalnak el szívünkben az akkori időszak népszerű sorozatai. Az tuti, hogy az alábbiaknak te is nagy rajongója voltál!

Ami pedig a rajzfilmeket illeti, korábbi cikkeinkben már összeszedtünk néhányat a régi korszak legnépszerűbbjei közül. Mindegy, hogy a Fox Kids csatornát imádtad, vagy mindig is Cartoon Networköt néztél, mindegyik csatornán futottak olyan mesesorozatok, amiket szívesen néztünk újra és újra. Most pedig időben egy kicsit még messzebre megyünk, és elhozzuk azokat a meséket, amiket még gyerekkorod kezdetén néztél a tévében.

Emlékszel még ezekre a klasszikusokra?

Babar

Az elefántok királya névre keresztelt rajzfilmsorozat még 1989-ben jelent meg, és a 90-es években nálunk is nagy népszerűségnek örvendett. Főszereplője az ormányosok királya és felesége volt, valamint négy kiselefántjuk, akik minden részben egy újabb kalandba keveredtek.

Mila, a szupersztár

A sport témájú animesorozat főszereplője Mila volt, a tehetséges röplabdás, aki minden részben egy nagyobb mérkőzésre készült, vagy épp azon vett részt, de mégis imádtuk minden epizódját!

Kérem a következőt!

A világ leghíresebb baglya kétség kívül Dr. Bubó volt, aki egy faodúban nyitotta meg rendelőjét, hogy az erdő állatait gyógyíthassa. Ők persze mindannyian furcsa pszichológiai problémákkal érkeznek a rendelőjébe, ahol Ursula, medve ápolónője nyújtott neki segítséget. Már a 70-es évek közepétől kezdve vetítették a tévében!

Pumukli kalandjai

Az egyik leghíresebb rajzfilmsorozat kapcsolódik Pumuklihoz, a vörös hajú koboldhoz. Őt csakis gazdája láthatja, mindenki más számára láthatatlan, ezért Pumukli minden részben rengeteg csínytevést követett el, hogy megviccelje az embereket.

Frakk, a macskák réme

A 70-es években érkezett a képernyőre Frakk története is, aminek főszereplője egy kutya, valamint két lusta macska volt. A sztori szerint Károly bácsi megelégelte a macskák semmittevését, és ekkor fogadta be a házhoz Frakkot, hogy egy kicsit felkavarja az állóvizet.

Magyar Népmesék

Neked is füledbe cseng a magyar népmesék főcíme, igaz? Már a 70-es évektől kezdve futottak a népies történetű epizódok a tévében, amelyek mindig valamilyen más cselekmény köré épültek. Érdekesség, hogy 2011-ig gyártották a sorozatot!

Mézga család

Már 1968-ban megkezdődött a rajzfilmsorozat vetítése, amelynek főszereplőit mindenki imádta. Mézga Géza, Paula, Kriszta és Aladár igazán nagy népszerűségnek örvendtek, ezért nem csak mint sorozat futott, hanem egy-egy hosszabb filmet is készítettek belőle.

Dörmögőék kalandjai

A 80-as évek végén készítették el a bábokkal eljátszott filmsorozatot, főszerepben egy medvecsaláddal: Berci, Marci, Borka, Dörmi Apó és Dörmi Anyó voltak a központi karakterek, akiknek kalandjait végigkövethettük egy-egy részben.

Forrás: https://www.joy.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .