FLYERZ REVIEW

Rejtélyek, sírkamrák és múmiák Budapesten – Tutanhamon a fővárosban

tutanhamon_kiallitas_1-1024x683

November 8-án a Kompelxben megnyílt az a kiállítás, ahol a látogató pont úgy érezheti magát, mint Howard Carter felfedező 98 éve, amikor megpillantotta egy pislákoló gyertya fényénél Tutanhamon sírkamráját.

Tutanhamonra – aki csupán 8-9 éves lehetett, amikor trónra lépett, és 19 évesen már meg is halt – nem vezetői képességei miatt emlékezünk, hiszen fiatal kora miatt mások vezették a birodalmát. Fáraóként azért lett híres, mert nyughelyét nem találták meg a sírrablók, így múmiája és a vele eltemetett kincsek mind megmaradtak az utókor számára. Howard Carter egyiptológus megszállottan kutatott, míg 1922-ben rábukkant a sírkamrára.

A budapesti Komplexben nyílt tárlat azt az élményt kelti, amit a régész élhetett át, mikor belépett a sírkamrába. Így aki ellátogat a kiállításra, a több mint ezer lelet életnagyságú hiteles rekonstrukciója és a korhű díszletek révén megtapasztalhatja azt az érzést, milyen is a túlvilágra áthajózó Tutanhamon misztikus világába belépni. Igazi felfedezőnek érezhetjük magunkat. Nem csupán a 3300 éves egyiptomi kultúrát és egy érdekes egyiptomi korszakot ismerhetünk meg, hanem a 100 évvel ezelőtti régészeti aranykor idejét is. A 2200 négyzetméteres kiállítás igazi kalandot ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt: interaktív sarkok, audiovizuális és hologramtechnológiai újítások teszik még izgalmasabbá a látogatást.

A mostani tárlat a JVS Group Magyarország ötödik sikerkiállítása; korábban a Titanic, a BODY, A világ múmiái és Az Inkák aranya produkciókat láthattuk tőlük. A Tutanhamon rejtélye és kincsei című tárlat 2020. március 1-ig tekinthető meg a budapesti Komplexben, a Király utca 26. szám alatt.

Érdemes ellátogatni, nagyon izgalmasnak tűnik! www.tut-kiallitas.hu

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .