Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Egyéb

SaveGame Videojáték Kiállítás

savegame_face2

Emlékeztek még a Super Mariora? Vagy a Segára? Még valamikor általános iskolás koromban kaptam meg első Nintendómat, amivel órákon keresztül tudtam játszani a Super Mariot. Sajnos azóta sem jött ki hasonló játék, amivel szivesen töltenék időt a gépem előtt. Most itt a lehetőség, hogy játszunk közösen egy nagyot és akár végigmenjünk az utóbbi 30 év (jesszus!) játékain a Lurdy Konferencia és Rendezény Központban. Gyertek el 2017. február 11-én és szórakozzunk közösen.

A SaveGame a korábbi gamer rendezvényektől eltérően más nézőpontból igyekszik teret adni a videojátékosok idősebb és fiatalabb korosztályának – a klasszikus retro/vintage/árkád/modern gaming életérzés mellett kiemelten fókuszál a VR és AR technológia, és a ma divatos irányzatok képviselőire, mint a youtuberek és a követőik találkozási pontjaira – akár a virtuális, akár a valós térben.

A rendezvény nagykövete a Real Giana Brothers, akikkel találkozni és fotózkodni is lehet majd személyesen.

A hétvégi esemény ideje alatt számos előadóra, kiállítóra és partnerre lehet számítani, mindeközben folyamatosan mennek a kvízek és versenyek, a színpadon pedig érdekes előadások. Íme egy kis ízelítő a felhozatalból:

Playmania Videojáték Szaküzlet és Szerviz
Mario verseny SNES-en egy limitált kiadású, komplett, Black Ops III PlayStation 4-ért. Több PlayStation VR és XBox One lesz kipróbálható a legújabb játékokkal.

ReGamEX
A ReGamEX az egyik legismertebb hazai retro videojátékos rendezvény, évente egyszer kerül megrendezésre Budapesten a rákospalotai „Csoki”-ban (Csokonai Művelődési Ház). Kiállítás és játszóház egyben, ahol nemcsak megcsodálhatók a közelmúlt videojátékai és otthoni számítógépei, de sok közülük ki is próbálható. A ReGamEX mindemellett rendszeresen meghívást kap a jelentősebb hazai videojátékos rendezvényekre, ahol a látogatók kézzelfogható közelségből ismerhetik meg a videojáték történelem ikonikus darabjait.
A SaveGame-en két tucat videojáték és hobbiszámítógép lesz kipróbálható a hetvenes évek végétől az ezredfodulóig terjedő időszakból.

Gamer365
Gamer365 Magyarország egyik legnagyobb aktív közösséggel rendelkező független videójátékos online magazinja – az ex-576 Kbyte-os és 576 Konzolos arcokból verbuválódott alapító csapat elkötelezett játékosokból, játékfejlesztőkből és újságírókból áll, akik az elmúlt tíz esztendőben napi szinten szállították (és szállítják ma is) a videójátékipar világának híreit és beszámolóit – úgy a hétköznapinak számító bejelentések-, mint a legnagyobb online, vagy videójátékos rendezvények, helyszíni tudósítások esetében. Az Gamer365 volt az első olyan online videójáték magazin, amely a Nintendo Wii premierjével egyidejűleg elhozta a hazánkba a videogamer podcast irányzatot és havi egy alkalommal máig tartja ezt a jó szokását most már megújult, interaktív formában, amelyben előszeretettel foglalkozunk a retro videójátékok, a film, de még a zeneipar világával is. A hazai rendezvények és a SaveGame elkötelezett támogatójaként házi bajnoksággal, illetve közönség találkozóval készülünk a látogatók és az olvasóink számára.

Meltdown Budapest
Komplett gamer PC arzenállal érkeznek az e-sportok rajongóinak örömére. De a klasszikus LAN feelinget is hozzák (Quake, UT, Age of, és társaik). Bárpult és dedikált SaveGame (alkoholmentes) koktélok. Meltdown Budapest bárban tartott after partyn további italkülönlegességekkel készülnek, a SaveGame karszalaggal érkező vendégek pedig koktélt kapnak üdvözlés gyanánt.

Real Giana Brothers RGB
A rendezvény nagykövetei – lehet velük találkozni, fotózkodni, bandázni.
A NASA legújabb kiszivárogtatott hírei szerint egy azonosított repülő tárgy közeleg a Naprendszer felé. Az objektumról sugárzott jelek dekódolása során földi videójáték- és science fiction zenék minden eddiginél bizarrabb egyvelegére bukkantak. Az űrközpont tudósainak nyilatkozata szerint a földönkívüli értelmes élet kutatásának meglepőbb fordulata ez, hiszen kiderült: létezik a Földön kívül is értelmetlen élet. A zenészekből álló legénység neve: Real Giana Brothers
Csapat: SID Geiger (basszusgitár), Justin Time (dob), Hugh Stone (billentyűk)

Hackerspace
A Hackerspace Budapest egy független közösségi alkotói tér, acsapat forrasztóállomásokkal és szakértő segítséggel teszi lehetővé, hogy mindenféle kütyüt tákoljunk, szerkesszünk és haxoljunk magunknak, akár most látunk először pákát, akár profi módon bánunk az eszközzel. A kész cuccot természetesen haza lehet vinni, jól jöhet mondjuk, ha eltűnik a távirányító. Ezúttal MiniPOV3 kitekkel készülnek.

Farkas Viktor
A SaveGame rendezvényre főleg kivételes kiállítási darabokkal érkezik majd, de ezzel egyidejűleg kipróbálhatóak lesznek legendás Super Nintendo (Final Fight 3, Knights Of The Round,Sunset Riders) és Sega Mega Drive (Streets Of Rage 3,Golden Axe 3) játékok is. Tőle egy Blizzard: Echoes of War gyűjtői kiadást is el lehet nyerni.

Atarian Member
Ismerjétek meg a chiptune zene eredetét, aranykorát és jelenét az underground szférában, majd vizsgáljuk meg az ezeket megszólaltató ismertebb hardwarek hangeszközeit, és ha még nem ütött ki mindenkit a nosztalgia, szórakozzunk egy kicsit az Atari 2600-hoz készült Synthcart-tal, ami garantáltan átrendezni a középfül hallócsontocskáit!

Paplovag Gaming
Közösségi bandázás az ismert hazai gaming youtuberrel.

Alkimista Laboratórium
Az Alkimista Laboratórium egy olyan közösségi klub, aminek tagjai terepasztalos stratégiai játékokkal, társasjátékkal és cosplay építéssel foglalkoznak. A cosplay műhelyben oktatásokat szerveznek, rendezvényeken játékbemutatókat és workshopokat tartanak, és sosem hagyják otthon a nagy sikerű fegyversimogatójukat.
propmakingrejtelmei: Ha érdekel, hogyan jut el az ötlettől a megvalósításig egy kiegészítő, kellék vagy jelmez, akkor várunk szeretettel az előadáson.
Wargame előadás: Stratégiai asztali játék. Légy tanúja a miniatürizált seregek összecsapásának a terepasztalon!

Zóna Computers
Exkluzív DragonWar termékbemutató: gamer perifériák, kedvezmények, játék, nyeremények.

CaseCon
FID, avagy Mezőffy Gergő az ASRockkal, a Thermaltake-kel és a QNAP-pal együttműködésben különleges modokat mutat be, többek között QNAP eszközt, amin hibátlanul fut a Super Mario.

Nintendo Magyarország
A Nintendo Magyarország és a Nintendo közösségnek köszönhetően kipróbálható új és régi Nintendo gépek és játékok, illetve a bagszipokejóvoltából Pokémon játékok és Pokémon kártyajáték oktatás.

Stompy Bot(Heavy Gear Assault című játék kiadója)
Villámgyors robot viadal a távoli Terra Nova bolygó arénáiban. Vezess több tonnás gépszörnyeket a MekTek újgenerációs Unreal 4 motor hajtotta mech szimulátorában.

Urban Fox Media Team
Ki ne szeretné ha kedvenc sorozata vagy játéka az anyanyelvén szólalna meg? Nekik tart egy rövid bemutatót az Uraban Fox Media Team. Megtudhatjuk, hogy belülről hogyan működik, és miért nem is olyan könnyű munka egy szinkron elkészítése, rajongói, vagy akár professzionális szinkron műfaján keresztül is megközelítve.

Rouge Relay
A Rogue Relay egy négytagú magyar független fejlesztőcsapat. A tagok különböző művészeti irányok képviselői (videojáték, grafika, kreatív írás, film), és ennek megfelelően igyekeznek olyan játékokat alkotni, amely az általuk ismert médiumok legjobb aspektusait ötvözik. Játékuk a Pengame.

The Mysterious Machnie
Következő indie játékfejlesztő csapatunk nem más, mint a The Mysterious Machine. Ha szeretitek a H.P. Lovecraft által megteremtett sötét, misztikus és borzongással teli világot, akkor ne hagyjátok ki az ő standjukat sem! Mi már nagyon várjuk, hogy végre kipróbálhassuk a Maze The Angels Walk Silentlycímű játékukat!

Mito Stúdió
Totemoricímű játékot valószínűleg nem nagyon kell bemutatni senkinek sem, hisz ennyire ötletes játékot ritkán látni, főleg hazai fejlesztőcsapattól, így biztosan hallottatok már róluk. Amit viszont még mindenképpen tudnotok kell, hogy a haverokat semmi esetre se felejtsétek otthon, mert a Mito Studio standjánál kőkemény csatákat vívhattok majd egymás ellen, hogy kiderüljön, ki a legjobb toronyépítésben és azok megvédésében vagy épp lerombolásában.

PocketGames Ltd.A
Pocket Games csapata egy igazi baráti társaság, közel 4 éve foglalkozunk játékfejlesztéssel. A fő célunk, nagyszerű ötletekbõl briliáns alkalmazásokat készíteni. Ez a szenvedélyünk és tudjuk hogyan kell jól csinálni. VR és AR technológiákban is otthonosan mozgunk, két ilyen játékunkat mutatunk be röviden. A Castaways VR a magyar Hajótöröttek animációs film sorozat alapján készült, a Duel VR pedig Samsung Gear VR-on futó lövöldözős-lézerharcos játék.

LoKi
Az Escape from Neon Prisoncímű indie logikai-akció játékuk a 80-as évek neonhálóval átszőtt, synthwave zenével átitatott hangulatát hivatott megidézni.

VR Lab
A VR Lab bemutatótermében két HTC Vive szett üzemel folyamatosan. A Vive egyedülálló mozgáskövető rendszerének, valamint a szoba méretű mozgástérnek köszönhetően életre kelnek a virtuális terek. A mozgástér szabadon bejárható, a virtuális eszközök pedig kézzel foghatóvá válnak, ezáltal a rendszer soha nem tapasztalt élményben részesíti a felhasználót. A VR Lab-ban kipróbálhatsz bármilyen általad hozott VR játékot, vagy bármely Steam-en fellelhető Free / Demo játékot is!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..