Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Egyéb

A Seagate bemutatja az AgileArray technológiát

heroimage-v2

Budapest, Magyarország A Seagate Technology PLC (NASDAQ: STX), a világ vezető adattárolási megoldás gyártója folyamatosan fejleszti adattárolóit, jelen esetben kiemelve azokat, melyeket a hálózati adattárolókba (NAS) szán. Az új AgileArray technológia már nem csak a felsőkategóriás winchesterek kiváltsága, hanem akár hétköznapi felhasználásra is elérhetők, ráadásul nem jelent extrém költségnövekedést a felhasználó számára.

A NAS-ok (hálózati adattároló) száma folyamatosan növekszik és ezen rendszerek nagyban hasonlítanak egy egyszerű számítógépre, melyben RAID tömbbe vannak kötve a merevlemezek, állandóan be vannak kapcsolva és több felhasználó számára is elérhetők a rajta tárolt adatok. Az átlagos felhasználó nem is tudja micsoda különbség van egy egyszerű asztali gépbe szánt lemez és a NAS merevlemezek közt, igazából nincs is összehasonlítási alapja.

Az AgileArray technológia négy nagyon fontos fejlesztést tömörít magába:

  • RAID felhasználásra történő optimalizációt,
  • vibráció csökkentést,
  • folyamatosan adatfolyam az ATA-8 streaming utasítással
  • energiahatékonyság.

RAID optimalizáció:

Míg a desktop winchesterek önmagukban történő működésre vannak optimalizálva, a NAS HDD-k firmware-re a RAID kötetekhez. Ez nagyon fontos, hiszen a RAID tömb esetén az adatok nem egy lemezen tárolódnak el, hanem több tároló között oszlanak szét. Ezek az adatok lehetnek óriásfájlok, de akár több ezer relatíve kicsi fénykép is. A Seagate AgileArray technológiája kifejezetten az ilyen jellegű felhasználást támogatja, ahol fontos a gyorsítótárazás, ugyanakkor nem történik folyamatos adatírás és olvasás. Fontos megjegyezni, hogy az AgileArray képes az írási és olvasási hibák

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..