Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓSPORT

Sebestyén Peti megszerezte első világbajnoki pontjait, Görbe Soma ismét egy lépéssel előrébb a Spanyol Bajnokságban

IMG-5429

Magyar pontszerzés a világbajnokságon! 

Magny-Cours-ban végre megtört a jég és pontot szerzett a Supersport-világbajnokság egyetlen magyar indulója! Sebestyén Peti a szombati időmérők során 1 tizeddel maradt csak el a Superpole 2-től, így az 5. sor elejéről kezdhette a futamot, ami az eddigi legjobb rajt pozíciója volt. A világbajnokság utolsó európai fordulóját végül a 14. helyen fejezte be, így 2 értékes világbajnoki pontot gyűjtött be!

A Sport&Events Academy pilótája szerint jobb is lehetett volna a verseny, de ez még csak a kezdet volt:„Sikerült végre megszereznem az első világbajnoki pontjaimat, aminek természetesen örülök. Egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen több volt még ebben. Nem tudtam elmenni azzal a bollyal amivel akartam az elején puha gumikkal, aztán mivel a verseny végén már elfogynak a gumik, onnan már nem tudtam felzárkózni. Hamarosan jön Argentína, ami mindenki számára új pálya lesz és ahol ismételten a TOP10-et fogom megcélozni!” Simon Buckmaster, a PTR Honda csapatfőnöke elégedett volt a magyar versenyző eredményével:„Jól dolgozott Péter és ma megszerezte első világbajnoki pontjait! Ez egy fontos lépés volt, hogy megszerezze az első pontokat, innen fogunk tovább építkezni! Jó volt a csapatmunka az egész hétvége folyamán, most jöhet az utolsó két verseny!” 

Mindeközben a Sport&Events Management 13 éves tehetsége Jerezben, a Spanyol Bajnokságon versenyzett és fejlődött edzésről edzésre. Soma számára Jerez teljesen új pálya volt, így az volt a célja, hogy esés és technikai hibák nélkül motorozza végig az edzéseket és versenyeket. „Jó időt sikerült mennem a kvalifikáción, de ez sajnos csak a 41. helyre volt elég, nem volt még soha ennyire egyben a mezőny második fele időben. Az első versenyen nem volt olyan jó a tempóm, de a 31.helyig feljöttem. A második versenyen sokkal jobb köridőket tudtam motorozni, egészen addig amíg az egyik körben nekem nem jöttek, így visszacsúsztam az utolsó pozícióba  és onnan kezdtem újra felkapaszkodni. A 34.helyig sikerült feljönnöm, összességében pedig nagyon sok mindent tanultam ezen az irtó nehéz jerezi pályán.” – értékelte Görbe Soma, aki a bajnokság egyik legfiatalabb és egyben egyedüli magyar indulója.

A Sport&Events Academy alapítója Stefano Favaro büszkén kísérte végig mindkét pilóta versenyhétvégéjét: „Nagyon örülök Peti pontjainak, hiszen nem gyakran sikerül magyar résztvevőnek pontot szerezni a világbajnokságon, ráadásul a Supersport manapság az egyik legkeményebb kategória. Fantasztikusan teljesített tegnap a kvalifikáción egy hajszál választotta el, hogy bejusson a Superpole2-be! Öröm volt nézni, hogy mennyit tudott fejlődni az egy körös tempójában és boldogsággal tölt el, hogy hosszú idő után újra magyar sikerért szurkolhatunk a motorsport élvonalában! Most Argentína következik, ami mindenki számára új pálya lesz, bízom benne, hogy Peti számára ez előnyt jelent majd, hiszen általában ő nagyon gyorsan szokott alkalmazkodni az új pályákhoz. A másik oldalon Görbe Somának is szívből gratulálok, hiszen Jerez az egyik legtechnikásabb spanyol pálya. Egész hétvégén keményen dolgozott és folyamatosan tudott javítani a köridőn. A legutóbbi versenyhétvége után az volt a célunk, hogy esés és technikai hiba nélkül tudjon menni mindkét versenyen. Ez sikerült is, így gratulálok a Sport&Events Academy mindkét versenyzőjének és alig várom a folytatást!”

Görbe Soma versenyei Stefano Favaro és Mezei Dani kommentálásában csütörtökön 19:40-től lesznek láthatóak a Spíler1 TV műsorán!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..