z

Van az a jól ismert tézis, miszerint a jóból is megárt a sok. Ezzel mi többnyire egyet is értünk (kivéve, ha kajáról van szó…), de vannak azok a bizonyos alkalmak, amikor azt mondjuk: ha már lúd, legyen kövér! Most megint a kajánál kötöttünk ki, pedig nem is erről akartunk írni. Hanem az ünnepi sminktrendekről. És arról, hogy túltolhatjuk-e ilyentájt a make up-ot.

Mikor sok – mikor kevés?

Tény, hogy az arctípus sok mindent meghatároz, vagy mondjuk inkább úgy: behatárol. Más áll jól egy világosabb bőrön, és máshogyan mutatnak a színek sötétebb bőrtónuson. Az az egy viszont biztos, hogy az ünnepi alkalmak – mint a céges karácsonyi vagy év végi partik, esetleg egy óév búcsúztató mulatság – megkívánják a feltűnő megjelenést. Feltűnő alatt nyilván nem azt értjük, hogy fesd hupililára a hajad – de lelkünk rajta, ha ez a munkahelyi kommunának megfelel, hát legyen.

Mindenesetre abban egyetértünk, hogy a közelgő időszak az, amikor elővehetjük azokat a színpalettákat is, melyek az év nagy részében a fiókunk alján várták a 15 perc hírnevet.

Milyen színeket érdemes használnunk?

Erre pontosan az a jó válasz, amit Chuck Norris mondana, amikor felteszik neki a kérdést, hogy hány fekvőtámaszt tud megcsinálni: AZ ÖSSZESET! Ne féljünk használni a fémes, metál színeket, a piros árnyalatait, a feketét, a zöldeket, kékeket, sötétebb-világosabb ellentétpárokat akár együtt is! Most van itt az ideje a neonnak, a merész csillogó cicaszemeknek, flittereknek! A ruha nyilván nagyban meghatározza a skálát, de a finom pasztell-színeket most felejtsük el gyorsan! Nyugodt szívvel sminkeljünk kontrasztosan, és nyomjuk meg erősebben azt az ecsetet!

Hogyan lesz szép az összhatás?

Azzal azért vigyázzunk, hogy az arcunkra felvitt smink harmonizáljon megjelenésünkkel, lehetőleg ne vetekedjen a profilunk egy frissen vakolt ház homlokzatával. Ha szemünket merészen kiemeljük, a szánkat már nem szükséges a legélénkebb vörössel rúzsoznunk, és fordítva. Egyszerre csak az egyiket hangsúlyozzuk: de azt tehetjük akár a szánkon is színes csillámmal! Ha mégsem tudunk választani, hogy mit is emeljünk ki az arcunkon, akkor viszont figyeljünk a mértékre!

Ha megremegne a kezünk

Nem tudjuk, ki hogy van vele, de mi csajok itt a Flyerz szerkesztőségben inkább a tutira megyünk. Nem vagyunk tipikus Van Gogh-féle festőpalánták, és a kezünk is megremeg olykor, úgyhogy ilyenkor húzzuk elő az aduászt. És annyira rendesek vagyunk, hogy megmutatjuk Nektek ezt a kártyát.

Szóval, ha – bármikor is – profi megjelenésre vágytok (főképp nyaktól felfelé), akkor keressétek bátran Zilahi Anitát, aki nagyon menő sminket varázsol Rátok! A fejcsere garantált, tartósan legalább 24 órán át. Ami most igazán fontos lesz, mert AZ ESTE SOHA NEM ÉRHET VÉGET!!!

Bejelentkezés: +36 30 533 3560
Facebook

Cikkünket megtalálod a Flyerz Magazin 2018 december/januári számában is!

 

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .