Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Sokkoló erejű burger élmény a Szent Tehénben!

CSV_9844

A fél évvel ezelőtt indult Holy Cow a méltán híres Panificio il Basilico pékség szerelemgyermeke és hát bizony nagy sikerrel pumpált friss vért a már sokak által leírt és kissé talán valóban megfáradt hazai kézműves hamburger kínálatba, hiszen egészen elképesztő, egyedülálló, extrém zsemlékkel és az ehhez tökéletesen passzoló elnevezésekkel ellátott őrült összeállításokkal várja a burger fanatikusokat. A viszonylag rövid eddigi életút ellenére már rangos szakmai elismerést is magáénak tudhat a hely, hiszen idén tavasszal a Flyerz Street Food Top 25-ös listáján végül az első helyen végzett a Szent Tehén!

Nagyon sok fővárosi burgerezőnek a Panificio készíti a zsemléket, így aztán rutinban nem szenvednek hiányt és hát várható volt, hogy a saját burgerezőnél is a pékáru lesz az egyik legfőbb erősség, a maximális minőség mellett pedig a kreatív formák is kulcsfontossággal bírnak. Fontos kiemelni még, hogy adalékanyag mentesek a termékek, bio lisztből készülnek, és minden egyes további összetevő kisebb, ellenőrzött gazdaságból érkezik, nem óriás üzletláncokból. Nem könnyű az étlapról egyetlen burgert választani, hiszen mindegyik egy igazi szemet gyönyörködtető műalkotás, miközben a leírás alapján néha még elképzelni is nehéz, hogy micsoda ízorgiát okozhat akár a sertés-, vagy marhahúsos opció, de több húsmentes összeállítással is várják a vegetáriánusokat.

A névadó Szent Tehén kihagyhatatlan darab, nem várt fordulatként egészen egyedülálló módon két szelet saját sütésű kakaós kalács közé kerül a kiváló minőségű marhahúspogácsa némi sült sonkával, provolone sajttal, házi cola szósszal, ketchuppal és mustárral, némi salátával és tökéletes állagúra sütött tükörtojással. Egy tömény katarzis, egy igazi szaftos kuriózum ez a burger, aminek a csodájára kell járni!

A Piszok Disznó névre hallgató hambi is az emblematikus darabok közé tartozik, hiszen egy malacfej formájú buciba pakolják a sonkával és sajttal töltött sertés húspogácsát, ami maga a megtestesült csoda ízre és állagra egyaránt. Nagyon durván egyben van az összeállítás, egy nem mindennapi brutális ízélmény, a házi ketchup pedig tényleg abszolút telitalálat. Köret fronton a krumpli és a káposztasaláta is a legjobbak közé sorolható, szomjoltásra pedig különböző házi szörpök és kézműves sörök közül is választhatunk.

A Holy Cow természetesen nem elégszik meg egy egyszer jól kitalált étlappal, hanem folyton újdonságokon törik a fejüket és idényjellegű levesekkel, újabb és újabb burger specialitásokkal és desszertekkel is igyekeznek frissen tartani a kínálatot, újra és újra visszacsábítani a vendégeket. Aki mondjuk egyszer már járt itt, az kizárt, hogy ne térjen vissza máskor is! Desszertek közül az egyik legújabb remekművük a hattyúk tava fantázianévre hallgató újraértelmezett ekler fánk csoda, ami egy jól megkomponált hattyú formájú profiterol vanília sodóban úszkálva. Rendkívül lágy és finom, egy igazán könnyed levezetése lehet egy komolyabb burgerezésnek.

A május 19-én megrendezésre kerülő Street Food Éjszakáján fog debütálni a legújabb, Green Lover névre keresztelt vega burger különlegesség, ami nevéhez hűen teljesen zöld lesz. Spenótos bagel alkotja majd a keretet, amibe zöldségfasírt, saláta, wasabis majonéz fog kerülni, mellé pedig még zöld ceruzabab és uborkás limonádé emeli új szintre az őrületet.

Holy Cow
1137 Budapest, Katona József u. 2/D
+3620261 4815
Nyitvatartás:
H-V 11:00-22:00

Kedvezmények és tavaszi ajánlat a Street Food Éjszakáján (2017. május 19.):

  • Az étel- és itallapon szereplő összes tételre 20% kedvezmény
  • Green lover menü 1.980 Ft helyett 1.580 Ft: spenótos bagel-buciban zöldségfasírt, zöld bazsalikomos sajttal, salátával és wasabis zöldmajonézzel, ropogós zöld ceruzababbal + ital: uborkás limonádé

Fotók: Csiki Vivien

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..