Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
FILMFlyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓ

Sorozatajánló- Outlander

OUTLANDER_NETFLIX_PRIMEIRA_TEMPORADA

A Hegylakó, a Rettenthetetlen és Rob Roy után ismét egy skót felkelő lopja el a szívünket sorozatosan.

1945-öt írunk. A világháborút követően a Randall házaspár Inverness környékére utazik nyaralni. Claire a harcok alatt hadiápolónőként dolgozott, férje, Frank hírszerző volt, így a háború hosszú évei alatt, alig látták egymást. A házaspár nyaralása alatt megtekinti a környék egyik különlegességét, az ősi, misztikus állóköveket, ahol a helyiek egy druida szertartást is előadnak a nézőknek. Másnap Claire a rituálé helyszínén furcsa hangokat hall kiszűrődni az egyik kőből, és kiváncsian megérinti a követ. A következő pillanatban a földön fekve ébred, puskaropogás közepette. Rá kell döbbennie, hogy ismeretlen erők a múltba sodorták, 1743-ba, a háború dúlta Skóciába.

Az utolsó skót felkelőről alkotott film után közel húsz évet kellett várni arra, hogy ismét képernyőre kerüljön egy.  Az Outlanderben látható Jamie Fraser leginkább annyiban különbözik az eddig említett két figurától, hogy kitalált karakter. Az Outlander a mai kor divatjának megfelelően tévésorozat.

Az Outlander nagyjából a jakobita felkelés idején játszódik, amikor az elűzött Jakab királyt szerették volna a skótok visszajuttatni a trónra.

A sorozat eléggé összetett, leginkább annak köszönhetően, hogy van benne némi science fiction, és több idősíkon játszódik. Nagyon véres, a skót klánok legyűrhetetlen fickókból állnak. Az Outlanderben ráadásul meztelenkedésből sincs hiány, ami a skótszoknyás, marcona fickókkal teli világ kegyetlen naturalizmusát csak még élethűbbé teszi.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..