afer

A sport mindennek az alapja. Elég gyakran írjuk le ezt a gondolatsort, eszmefuttatást. De bele is gondolunk vajon eme szavak mélységébe? Erő és fizikai felkészültség kell a mindennapi életvitelhez, a munkánkhoz. Bármennyire vicces, de ha igazán belegondolunk, még a zenéhez is elengedhetetlen a sport. Hiszen az énekesek is „lábból” képzik a hangot, hogy a színpadi mozgáshoz elengedhetetlen energiákról már ne is beszéljünk.

A népszerű, feltörekvő lemezlovast, Csollák Ferenc, alias DJ FEREE-t faggattuk erről!

Gyakran látni téged „edzőteremben”, remek színben vagy és majd kicsattansz az erőtől. A jó formád eléréséhez, fenntartásához jársz kondizni, a tevékenységedhez kapcsolható az ok-okozat?

Számomra mindig is fontos volt, az ép testben ép lélek megteremtése, a jó forma, ezért már évek óta kondizom, hetente többször igyekszem súlyok segítségével megmozgatni magam. Mivel tíz év alatt az életem elmaradhatatlan részévé váltak az erőfejlesztő edzések is – akárcsak a zene -, a rendszerességet elősegítve otthon saját konditermet alakítottam ki. Így aztán nincs kifogás, nincs halasztás, nem mondhatom, hogy ma nincs kedvem gyúrni…! (nevet) De mivel itt is gyakorta érvényesül a tézis, miszerint „ökör iszik magában”, ezért gyakran lejárok a Fitness 5 & Gym kőbányai bázisába, ahol mindig szuper hangulat, és kedves, segítőkész csapat vár! A másik nagy húzóerő az eltökéltségen kívül a társaság – ha adott a jó csapat, minDJárt nem is érzem munkának az edzést! Én itt, a Fitness 5-nál találtam meg ezt a baráti feelinget, és bátran javaslom mindenkinek, egészen a rutinos sportolóktól kezdve, a még csak első alkalmon gondolkodókig!

Egy edzőkomplexum promófilmjeiben is gyakran látott karakter vagy. Mit szeretnél népszerűsíteni? Talán csak nem az „erős testben egészséges ép fül” verzéjét?

Rátapintottál a lényegre. Egy kis promóció ez a részemről a mozgás, és a sport, mint életmód tudatosítására. Nagyon fontos dolognak tartom ezt, áldozzunk az egészséges oltárán, és mindannyiunkban rögzüljön, az egészség egy létállapot, amivel, ha valaki rendelkezik, muszáj megtennie mindent annak megőrzéséért! Ebben a sport egy eszközt képvisel, amely ráadásul még kellemes is, rendkívül hasznos mivolta mellett. A fülem sajnos már nem a régi, a „pályán” töltött évek megtették a hatásuk, ezért megragadva a lehetőséget, óva inteném a fiatalabbakat a hangerő túlzott felcsavarásától.

Milyen sportágakkal vagy jó barátságban, és mi az, amivel abszolút hadilábon állsz?

A kondi lételemem, ez az, ami igazán közel áll hozzám. Még fiatalabb koromban előszeretettel rúgtam a bőrt is, de csak lelkesedésből, hobbyból játszottam. A gyúrás mellett nagy kedvencem a DJ pult mögötti tér „betáncolása”, ez a két dolog már régóta elkísér engem, és ez nem változik! Hogy mi az, amivel hadilábon állok? Hmm, lássuk csak… Ezen nem kell sokat gondolkodnom, hiszen bármilyen fura is, aktív sportember létemre az úszással például köszönő viszonyban sem vagyok. Mivel sajnos az a helyzet, hogy nem tudok… (nevet)

Nagy erőkkel Dübörög a labdarúgó Európa bajnokság. Ahogy közeledünk a vége felé, egyre több mérkőzést játszanak majd hétvégi napokon – akkor, amikor a DJ-k épp buliban pörgetik a lemezt. Előfordul, hogy két szkeccs között rápillantasz a mobilodra, hogyan is áll a szeretett csapatod?

Az igazat megvallva nem vagyok egy tipikusan „elvetemült” focidrukker, de természetesen a mieink kijutása, majd remek szereplése az Európa bajnokságon az én figyelmem is felkeltette. Nagyon-nagyon szurkoltam nekik, és igazán büszke vagyok a sikerekre, elsőrangú mérkőzéseket játszottunk, a fiúk teljesítménye minden dicséretet megérdemel! Őszintén remélem, hogy a lendület megmarad, és hallunk még a srácokról, a hamarosan következő VB selejtezők okán is.

Tudjuk és látjuk, az átlagembereket, de még a profi sportolókat is az esetek többségében a sport/zene kombó kapcsolja ki. Te szoktad együtt űzni a kettőt?

Természetesen igen! Különböző kutatások is kimutatták, hogy az együtemű zene hallgatásával az átlagosnál jobban teljesítenek a sportolók. A zene engem is abszolút felpörget, csúcsra járat és az edzés is sokkal könnyebben megy. Én mindig a pörgős ritmusok közül választok az edzéseimhez, ez segít a maximumot kiadni magamból.

Normál intenzitású mozgáshoz pedig bátran ajánlom a Deep House mixeimet is! (kacsint)

Úgy hírlik, a legnagyobb hazai fesztiválokra készülsz. De ha jók az értesüléseim, előtte még Görögbe is fogadnak. Gyakoriak a külföldi megkeresések?

Igen, az idén fesztiválok garmada következik, a Mixdown DJ School menedzsmentjének hála, – ha minden a tervek szerint alakul -, akkor idén az EFOTT-on és a Szigeten is izzíthatom majd a hangulatot! Ám ezek előtt még megmutatjuk a Görög felebarátainknak, hogy mulatnak a magyarok! (nevet) Évente pár alkalommal tudok eleget tenni külföldi felkéréseknek, de nagyon szeretem őket, kiváltképp jó buli, és ugyanakkor kihívás is egyben az eltérő temperamentumú hallgatóságot szolgálni!

Ha egyetlen dolgot vihetnél egy lakatlan szigetre, az az Mp3 lejátszód lenne, vagy egy kondigép?

Ha már csakis e két dolog közül lehet választani, akkor ez elég egyértelmű! Az Mp3 lejátszóm! Hiszen, ZENE NÉLKÜL MIT ÉREK ÉN?!!

Végezetül, szintén erősítve az interjú sportjellegét: szoktak mozgással, életmóddal, egészséggel kapcsolatos rendezvényekre csábítani fellépőként? Szívesen mész?

Igen, több alkalommal is hívtak már konditermekbe és sportrendezvényekre is. Idén például az Ultrabalaton köveskáli váltópontján zenéltem, illetve egy sárkányhajós versenyen is pörgettem a „bakelitet”. Azt kell monDJam, aktív sportolóként remekül éreztem magam, vállvetve küzdöttünk a bajnokokkal: Ők a parton, a tavat körbefutva, én pedig a zene hullámain szörfözve szolgáltattam a talpalávalót!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .