SPORT

Startol a kispályás bajnokság – a Tomracing Motorsport Szlovákiában is helytállna!

Suri

 

A Tomracing Motorsport versenyzői ismét zsúfolt napok elé néznek. Míg Sebestyén Péter a Supersport világbajnokság, Görbe Soma pedig a CIV Ohvale olaszországi fordulóján állnak rajthoz, addig Surányi Zoltán és Surányi Balázs a szomszédos Szlovákiában lépnek pályára, a MAMS Kispályás és Utánpótlás Bajnokság első fordulóján.

A Dlhaban lévő pálya Surányiéknak teljesen ismeretlen, ennek ellenére apa és fia is bíznak a jó szereplésben az Országos Bajnokság nyitófordulóján.

Surányi Zoltán címvédőként érkezik és a kevés felkészülés ellenére is szeretne méltó módon versenyezni a scooter kategóriában:

„Az optimálisabbnál kevesebb időt tudtam csak edzésre és motorozásra fordítani, de úgy gondolom, ezt lelkesedéssel és alázattal lehet pótolni. Igyekszem magam nagyon odatenni, ám az sem könnyíti a helyzetet, hogy ez a nyomvonal számomra egy teljesen ismeretlen közeg. Bizakodó vagyok, mert az ilyen helyzetek általában fekszenek nekem.” – mondta az idősebb Surányi, aki fiára is kitért.

„Az ő helyzete sem egyszerű, hiszen a múltkori cseh bajnoki futamon be kellett látni, hogy a meglévő motorjával már nem alkalmas a bajnokságra és a héten egy teljesen új, négyütemű motort kapott, ami jóval nagyobb teljesítményre képes, mint bármelyik az eddigi pályafutása során. A héten voltunk a Kakucs Ringen bejáratni a motort, és bátran mondhatom, Balázs ügyesen megülte a Mini GP 140-es kategóriába tartozó versenygépet. Dlhaban a szombati program előtt még egy teljes tesztnap áll rendelkezésre, hogy a motorral és az ismeretlen aszfaltcsíkkal összebarátkozzon! Optimista vagyok, és kíváncsi is, jó előérzetem van!” – zárta Surányi Zoltán, aki fiához hasonlóan két futamot fog teljesíteni.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .