Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
PROGRAMAJÁNLÓSPORT

Strandröplabda – a strand és a nyár sportslágere!

aMUZ_1356_Fotor

Gondoltátok volna, hogy a strandröpi nem csak, hogy olimpiai sportág, de ezek közül is a legnépszerűbb? Bizony, világszínvonalon is óriási népszerűségnek örvend, és a könnyű szabályrendszerű, jól átmozgató sportág már hazánkat is megfertőzte – sport és versenyzés szintjén is!

Villámgyorsan megjegyezhető szabályok, kevés ruházat – ez az, amire úgy általánosságban senki nem mondana nemet. Az, hogy ehhez még mozgás is társul az egészséges életmód jegyében, már hab a tortán, hiszen így összeköthetjük a kellemeset a hasznossal. 🙂

Nem egy filmben láthattunk izgalmas jeleneteket női strandröplabda meccsekről, és azt hiszem nem túlzás azt állítani, hogy ez a sport könnyen magával ragadja, viszi az embert. Játékosként, de nézőként is – OK, talán az utóbbi pozícióból jobb a kilátás a feszes idomú hölgyekre és kockáshasú férfiakra. 🙂

 

Többek között ez – is – az oka annak, hogy Magyarországon egyre kedveltebb a strandröpi, sokan vállalkoznak versenyszerű űzésére, és még többen érdeklődnek iránta, mint néző – nem csoda, mivel látványsport a javából… Szóval, a Magyar Röplabda Szövetség kiírta a 2017-es év Strandröplabda OB versenynaptárát, melynek fordulóit közzé is tették, a teljes cikket itt találjátok, az időpontok pedig a következők:

Június 23. – Június 25. – Tata (felnőtt ob, 1. forduló)
Június 30. – Július 2. – Nyíregyháza (felnőtt ob, 2. forduló)
Július 28. – Július 30. – Dunaújváros (felnőtt ob, 3. forduló)
Augusztus 12. – Augusztus 13. – Budapest, Lupa-sziget (felnőtt ob-döntő)

A sportág infrastruktúra fejlesztésének keretében, a Szövetség és a Tatai Önkormányzat együttes törekvései meghozták az eredményt, ugyanis az első forduló helyszíne a tatai Építők parkja (az Öreg-tó szabadstrandja melletti nagy terület) lesz. Itt négy darab, versenyek megtartására alkalmas strandröplabda pálya készül el, mellettük az OB első selejtezőjének idejére mobil lelátók kerülnek.

Hatalmas bulira számíthattok: mert ez bizony az, és nem csak a versenyre nevező, vállalkozó kedvű sportolók számára ígérkezik felejthetetlen élménynek! Mindannyian készüljetek a legjobbra: nevezőként a fordulónként és a döntőben kiosztott komoly pénzdíjra – és persze a versengés adta örömökre –, nézőként pedig egy látványos, izgalmas versenyre beach hangulattal, zenével, meglepetés fellépőkkel, közönségjátékokkal és tombolával!

Az egész hétvégés programot kicsiknek, nagyoknak, sportolóknak és szurkolóknak is ajánlja a Groupama Biztosító, az OB támogatója. A napi betevő miatt pedig ne aggódjatok: az Építők parkja tobzódik a vendéglátóhelyektől, szóval sem éhen, sem szomjan nem maradtok majd! 🙂

Mi azt mondjuk, ez egy szuper családi és/vagy csapatos program, szóval irány Tata, irány a Strandröpi OB I. fordulója!

Az OB I. fordulójának időpontja: 2017. június 23-25.

Helyszíne: Tata, Építők parkja

A belépés díjtalan!

Versenyzők a nevezéssel kapcsolatos információkat ITT találják! (nevezési határidő a tornát megelőző héten péntek éjfél)

Borítókép forrása: itt

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..