GASZTRO

Street food rajongók Mekkája az Oktogonon: pizzák, tészták, szendvicsek egy profi chéf fakanáljából

madeinpasta02

Sokszor érezted már, hogy nagyon éhes vagy, de nem tudod mit is kívánsz igazán? Az Oktogonon egymás szimbiózisában működik két hely, ami mind az olasz ízvilág után sóvárgóknak, mind a grillezett szendvicsköltemények szerelmeseinek széles választékkal kecsegtet.

Indulás

Made in Pasta: tésztamanufaktúra és street food hely egyben, ahol a két legnépszerűbb olasz étel kapja a főszerepet: pizza és tészta.  2015 október végén nyitottak, és egyszerű de mégis nagyszerű ételekkel vesznek le bárkit a lábáról.

Panineria: 2016 május elején nyíltak meg  a Panineria, ahol egy utca részlete elevenedik meg ,és a kreatív dizájn részeként például a szendvicsek is egy food truck-ban készülnek.

Ételek

Pasta: a tészta helyben készül, így mentes bármiféle adalékanyagtól. Minőségi és egészséges, durum lisztből, tojás hozzáadása nélkül. Itt minden kézműves: a szószok is a vendégek szeme láttára készülnek megannyi változatban. A klasszikus kínálaton kívül különleges verziókkal is megismerkedhetünk. A pizza pedig az az igaz olasz, vékony, nápolyi stílust képviseli.

Panineria: Szendvicseket kínálnak, ami a vendég előtt frissen készül. Csirkés, sertés, marhás, illetve vegetáriánus változatok mind frissen készülnek. Egyenlőre minden pékáru melegen fogyasztható, de várhatóan a hideg szendvics is bekerül a repertoárba. Fontos, hogy egy külön erre a célra rendelt láncos kemencét használnak a pékáru pirítására, így minden szendvics ugyanannyira lesz megsülve, valamint a sajtot is így pirítják rá- megteremtve ezzel a tökéletes szendvicset.

Amit mindenképpen kóstolj meg

Pasta: Minden ételt érdemes megkóstolni, hiszen érződik a minőség és az odafigyelés. A paradicsom szósz azonban különösen említésre méltó, hiszen egy olyan titkos recept szerint készül, amit a chéf senkinek sem árult el.

Panineria: Több ételt is érdemes kiemelni: a Sous Vide tarja nagyon sikeres a vendégek körében, a paprikás csirkés szendvics pedig ugyancsak a séf úr kreatív újítását dicséri. “Az országban a kevés hely közé tartozunk, akik a híres Philly Cheese Steak szendvicset is kínálják.” És végül, de nem utolsó sorban az egyedülálló pohár desszert: mézes puszedlis, vaníliával és csokival. “Aki meg kóstolta, visszajár.”

Street food bár / food truck

A Pasta és a Panineria egymással közvetlen szomszédságban működnek, olyannyira, hogy a két street food bár össze van nyitva, megalkotva ezzel a minőségi gyorsétkezés Mekkáját.

Büszkeségek

“A visszajáró vendégeinkre vagyunk a legbüszkébbek. Ők a bizonyíték arra, hogy jól csináljuk, amit csinálunk.” Az elismerések az étel mellett a személyzetet is illeti, a kedves és mosolygós kiszolgálás teremti meg azt az otthonos hangulatot, amiért öröm betérni.

Fontos még tudni

Séfük olyan csavarokat visz bele minden étel elkészítésébe, amit az élete során megjárt egy és két Michelin csillagos konyhákban lesett el. Ebben az ár-érték arányban a legmagasabb színvonalat képviselik.

Gaszrtro rajongók figyelem, újra szavazhattok Magyarország legjobbjára! Ha Téged is érdekel, hogy ki kerül ki végül győztesként a 25 hely közül, kövesd figyelemmel a Flyerz Facebook oldalát, és ha Te is szeretnél beleszólni az eredmény alakulásába, szavazz Te is az online! Az eredményhirdetés március 14-én lesz a 3. Gastro & Event Marketing Konferenciát követő gálaesten.

Street Food TOP 25 – Szavazz most Magyarország legjobbjára!

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .