Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
PROGRAMAJÁNLÓ

A Napfény városa is a globalizáció áldozatává vált

szegedi-egyetemi-napok

Suniversity néven jelentkezik újra a Szeged életét három teljes napra felbolygatni készülő rendezvénysorozat, a Szegedi Egyetemi Napok. Idén a néven túl sok újdonsággal készültek a szervezők, erről Csaba Levente, a JATE klubvezetője mesélt nekünk kicsit bővebben.

Honnan jött az új név?

Az új név a rebrandizálás céljából jött létre. Globalizáció és miegymás. Angolul mindenki tud, ennyit meg pláne. Arról nem beszélve, hogy rengeteg a külföldi hallgató Szegeden, valamint már az Egyetemi Napok is büszkélkedhet külföldi – egészen pontosan brit – fellépővel, név szerint Jonas Blue-val. Kézenfekvő volt a névválasztás, érkezett mint derült égből villámcsapás. Mire is büszke egy SZTE-s? Az egyetemre és a városra, ahol él. Ha már a város és Szeged, pedig az egyetemi nótákban is emlegetett beceneve a Napfény városa. Emlékszem még, amikor gólyaként énekeltük a városban és a Belvárosi-hídon egy anyuka megköszönte nekünk, hogy ennyire szeretjük az ő városát. Így egy angol szójáték mellett tettük le a voksunkat és így született meg a SUNIVERSITY DAYS.

Miben lesz más idén a Suninversity?

Egyrészről a már emlegetett külföldi sztárunk miatt. Korábban nem volt az Egyetemi Napokon és a Hattyas sor alakuló terén nemzetközi szupersztár. A megszokott Nagysátoros pop/rock koncertjein, a PartyAréna dübörgő buliján valamint az utánozhatatlan 90-es évekbeli hangulatot teremtő Retro stage-en túl idén + 2 helyszínnel is bővülünk. A kultúrblokkban a 3 nap alatt 3 különböző műfajt csempészünk a fesztivál területére. Első nap Rozsdamaró Táncház, második nap Salsa party, utolsó nap pedig Jampec party színesíti a rendezvény repertoárát. Lesz olyan is, ami még a Welcome Campen sem. Ez az Alter Electro stage, aminek egyfajta buli a buliban effektusként a Jugyu Klubban lesz elhelyezve. Itt a Dubstep, Minimal, Drum & Bass és a techno stílusok képviseltetik magukat. Lesz még Gaszroudvarunk is, érdekesebbnél érdekesebb italokkal és ételekkel. Ezen a részen az utcazenészeké a főszerep!

Hány emberre számítotok?

Tavaly elértük a tízezret, de a bővített fellépőgárdával és a visszajelzéseket tekintve, valamint azt ,hogy milyen jó idő lesz – hiszen rossz idő egyszerűen nem lehet 🙂 – tizenötezer ember fog iszonyatosan nagyot bulizni Április 27-28-29-én a Hattyas soron.

Jegyvásárlási lehetőségek?

Jegyet offline a megszokott helyeken az SZTE Ajándékboltban illet a JATE Klubban vásárolhat a nagyérdemű, de online is van lehetőség a meex.hu-n. Kedvezményes jegyet vásárolhatnak az SZTE hallgatói, dolgozói valamint az Alma mater tagsággal rendelkezők, a Bonafarm csoport dolgozói és a Visit Me kártyával rendelkezők.

Mennyire gyorsan fogytak el az örli bördök?

Először mindenki kényelmes, majd miután jeleztük, hogy már alig maradt, megijedt a közönség és 10 perc alatt elkapkodták.

Belépés korlátozások (kor, általános fesztivál probléma: műanyag üvegben víz), bármi egyéb?

18 év alatt külön karszalagot kapnak a látogatók, amivel nem fogyaszthatnak alkohol tartalmú italokat, de bárki részt vehet a rendezvényen. Sőt a 60 év felettiek az úgynevezett Veteranbird jeggyel ingyen bejöhetnek.

Van dress és face kontroll, de nyilvánvalóan csak a szélsőséges megnyilvánulásokra vonatkozik.

Fesztivál probléma szokott lenni a kaja, mi a helyzet ezzel? Street food vagy hotdogos, vagy marad a folyékony kenyér?

Feltételezéseim szerint marad sokaknak a folyékony kenyér, de mivel mindenki egy kicsit saját magának is szervezi a rendezvényeket, így igyekeztem nagy hangsúlyt fektetni a kajákra. Mainstream street food-osoktól kezdve a lepényesen át a klasszikus nagykonyháig és fornettiig széles választékkal készülünk.

Tekintsd meg itt a részletes programot!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..