Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

Tudod, milyen volt egy bár a szesztilalom idején?

szesztilalom-suttogo-piano-bar

Föld alatti titkos bárok, legendás gengsztervilág, rojtos miniruhák, vérvörös rúzsok és forró jazz. Csak egy pár jellemző a szesztilalom idejéről, erről a legendás korszakról, mely meghatározta a a XX. század eleji közhangulatot, divatot, társadalomfejlődést. A témát azóta is számtalan film dolgozta fel, divatja újra és újra visszatér, az érdeklődés nem hajlandó hanyatlani.

Ha lehetne, sokan térnénk vissza akár egy estére abba a korba, hogy megízleljük az akkor tiltott gyümölcs ízét és a törvények elől bujdoklás izgalmát, mely sok ember vérét pezsdítette fel az 1920-as években. Bár az alkohol ára viszonylag magas volt, az illegális italmérő helyeken bárki könnyedén hozzájuthatott, melyeket a köznyelv csak “suttogóként” emlegetett. Innen kapta nevét az a budapesti bár is, mely az Opera háta mögött, egy szűk lépcsőn vezet minket a föld alá és egy az egyben hozza vissza e bő évtized hangulatát.

Artvertising party

Gergely Nagy (@gergelynagy) által közzétett fénykép,

A Suttogó Piano Bár a Hajós utcában teremti meg a szesztilalom bárjainak privát atmoszféráját sejtelmes világítással, arany-fekete színeivel, elegáns bárpultjával és a rendkívül tehetséges zongorista játékával, minden este. Az arany pisztolylámpák díszítette asztalokon ízléses menü várja, hogy kiválasszuk az este hangulatához passzoló italt. A választék zavarbaejtően bő, a koktélokat tökéletesen készítik el, kiváló minőségű borok, whisky-k és minden más megtalálható – az árak pedig meglepően barátságosak a környéken megszokottakhoz képest. Az egész egyszerűen egyben van, még egy nagyon fifikás vendég sem találna “rést a pajzson”.

Amikor megkérdezik, hogy kérek-e vizet a whiskymhez, azt szoktam mondani, hogy szomjas vagyok, nem koszos. ?

Bálint Pócsik (@poocsik) által közzétett fénykép,

Minél később érkezel, annál jobb, a hangulat igazából éjfél után lesz az igazi és sokszor egészen hajnalig zajlik az élet. Tökéletes választás egy kellemes estéhez, amikor egy pohár ital mellett élveznénk a pianista magával ragadó játékát, megfeledkezve a lépcső tetején nyíló külvilágról. Az összképet pedig a bártenderek elegáns udvariassága teszi teljessé.

A Suttogó Piano Bár hiánypótló hely, mely ugyanúgy alkalmas céges kiruccanásokhoz, baráti találkozókhoz, mint késő esti randevúkhoz. Nem könnyű megtalálni, de ez is teszi különlegessé: belépve úgy érezheted magad, mint egy elit klub tagja, mint egy olyan titok őrzője, melyről csak kevesen tudnak, de azok mind a cinkosaid. Pont, mint a szesztilalom idején…

Suttogó Piano Bár

1065 Budapest, Hajós utca 27.

06 (20) 455 7329
info@suttogopianobar.hu

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..