Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓSPORT

Vasszörny és wakeboard a hétvégén? – üdítő programok bevállalósaknak

sport-wakeboard-lupa

Most hogy itt a nyár, sokkal inkább vágyunk a szabadba annál, mint hogy a tévé előtt ülve gyúrjunk pocakra. Kevesen tudják, de Budapest környékén is kipróbálható rengeteg olyan extrém sport, amely garantáltan eltünteti a hétközben a főnök által okozott bosszús órák emlékét. Sőt, néhányuk kipróbálása után annyi adrenalint termelünk, hogy azt a műszakvezető is hetekig emlegeti majd. De nézzük is szép sorban, mivel dobhatjuk fel a hétvégéinket!

Siklóernyőzés

Sokan csak ámulva nézik a budai hegyek felett repkedő, leginkább az ejtőernyőre hasonlító szerkezeteket. Na de először is, mik ezek pontosan? A siklóernyő merev tartást biztosító elemektől megfosztott hordozó felületű, hajtómű nélküli repülő szerkezet. Vagyis légáramlatok segítségével halad, de persze kormányozni is lehet. Aki pedig kedvet kapott a dologhoz, az kétféle megoldás közül választhat. Vagy maga is megtanulja, ami egy kétnapos tanfolyam alatt simán össze is jöhet. Egy ilyen körülbelül 25 ezer forintba kerül, de a különböző kuponos oldalakon találsz 8 ezer körül is. A másik lehetőség a tandemrepülés, ami azt jelenti, hogy felülünk valaki mögé, aki elegendő gyakorlattal rendelkezik. Egy ilyen 20 ezerről indul, de a szerencsésebbek találhatnak 15 körül is.

Ejtőernyőzés

Ha már az ernyőknél tartunk, nem szabad kihagyni az adrenalintermelés csúcsát, az ejtőernyőzést sem! Ez azonban már jóval költségesebb mulatság! Egyedül persze itt sem engednek ki a repülőből, de tandemugrás lehetséges. Egy ilyen 45 ezer forint körül van. De persze mit sem ér az egész, ha az ember nem tudja megosztani a Facebookon! Így attól függően, hogy mennyire profi kamerázást választ az ember, egészen 70 ezerig felmehet az ára.

Akinek ez már kevés és unja elszórni a pénzt páros zuhanásra, annak adott a lehetőség, hogy egy tanfolyamon elsajátítsa a sport minden csínját-bínját. Ez azért már kicsit zsebbe nyúlósabb játék, nagyjából 400 ezer forintba kerül. Két dologból áll össze: van egy 4-5 órás tantermi elméleti képzés, majd azt még 2-3 órával kipótolják a reptéren. Ezen kívül kilenc ugrás is benne van az árban, ezalatt oktatók kísérik, vagy rádión segítik a vállalkozó szellemű padavanokat.

Bob

Bár a téli olimpia nézettsége idén sem döntött rekordokat, azért van olyan sport a havas játékok programján, ami igen népszerű szabadidős tevékenységgé avanzsált az utóbbi években. Bizony, a bobozást egyre többen ismerik és szeretik meg kis hazánkban, és az országszerte megtalálható 12 pályával Európa élmezőnyében vagyunk. Ráadásul Közép-Európa leghosszabb pályája a maga 2275 méterével Sátoraljaújhelyen található! De nem kell olyan messzire menni, hogy az ember kipróbálja ezt a jópofa programot. Budapesten a XI. kerületben is van erre lehetőség, itt a 700 méteres medres pályán 490 forintba kerül egy csúszás. Érdekesség, hogy van szülinapi csomag, ami 20 db csúszást tartalmaz (felnőtt és gyerek), ezen felül 350 forint a szülinapi jegyár, mely chipset, vizet, szörpöt és egyéb üdítőt is tartalmaz. Ezért 20 ezret kell leszurkolni a szülőknek.

Wakeboard

Akadnak, akik nem tudnak meglenni a víz nyugtató hatása nélkül, ezért szabadidejükben is szeretnének valamilyen ahhoz kapcsolódó tevékenységet űzni. Nos, nekik lehet tökéletes megoldás a manapság egyre népszerűbb wakeboardozás. A témában kevésbé gyakorlottak hajlamosak vízisínek nevezni, de ezt mind a profi wakeboardosok, mind a klasszikus vízisíelők kikérik maguknak. Na de lássuk, mi is az a wakeboard egészen pontosan! A sport tulajdonképpen a szörfhöz hasonlítható, csak itt nem bízzuk magunkat teljes egészében az időjárásra; nem kellenek hullámok, elég egy kötélpálya, vagy egy motorcsónak, amely húzza az embert. Szerencsére Budapest környékén is kipróbálható, a két leismertebb helyszín erre az Omszki-tónál és Dunaharasztin van, a legújabb pedig a Lupa tavon létesített kötélpálya. Az egyórás jegy 4500 forintba kerül, az egynapos pedig 9500, de ezek az árak már tartalmazzák a felszerelést is.

+1 Tankvezetés

Tudjuk, vannak olyan militarista beállítottságú olvasóink is, akik nem elégszenek meg azzal, ha megnézik kétnaponta a Kelly hőseit! Nos, nekik szeretnénk kedvezni a következő lehetőséggel! Ha Donald Sutherland kalandos, tankokkal teli életét szeretnéd kipróbálni, akkor ezt a Budapesthez közeli Domonyvölgyben megteheted. Itt ugyanis lehetőség van egy órán keresztül egy MTLB-U típusú kétéltű harckocsi vezetésére. A tank 300 lóerős, 10-30 milliméteres páncélzattal rendelkezik és átmegy bármin. Nem véletlenül kapta a villám jelzőt. Nos, aki kedvet kapott hozzá, annak azért komoly kiadással kell számolnia, hiszen a vasszörnnyel való rodeózás 181 ezer forintba kerül. Persze, mivel tízen is elfértek benne, szétdobva már egész baráti összeg jön ki.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..