Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
MotorsportSPORT

Szabó Gergő és a terepralis legények esete

69894525_2408588219178613_8187122494210048000_n

Szabó Gergő nevét minden valamirevaló autósport fanatikus ismeri. Gergő pályafutása alatt komoly hírnevet szerzett magának a rallye-ban, mostanság viszont a tereprali is felkeltette az érdeklődését. Egy side by side volánja mögött rendszeresen rajthoz áll TR versenyeken, sőt buggys túrákat is vezet a hegyekben. Ez utóbbiról kérdeztük!

Nemrégiben tereprali pilótákkal, side by side gépekkel túráztatok Erdélyben. Honnan jött ez az ötlet?

Tíz évig versenyeztem Romániában, és ez idő alatt felépítettem egy vendégházat a Gyergyószentmiklóson. A fogadót abszolút azzal a célzattal hoztuk létre, hogy későbbiekben majd motorsport paradicsom legyen, hiszen Erdélyben még mindig hatalmas szabad területek vannak, ahol bátran lehet menni – Magyarországon ez már jóval nehezebb dió. Ezt azok a terepralis srácok is tudják, akikkel együtt versenyzem az I.O.B.C. kupában, és már régóta rágták a fülem, hogy csináljunk egy extrém túrát. Ezt az elmúlt héten nyélbe is ütöttük, meghívtam a fiúkat!

Csak side by side-al lehet menni, vagy szeretettel várjátok a motoros/quados érdeklődőket is?

Kezdetben kétkerekűeknek és quadosoknak szerveztünk túrákat, jelenleg buggykal dolgozunk, Can Am járműveket lehet tőlünk bérelni, szervezett túravezetéssel. A környéken vannak barátaim, akiktől kölcsönözhetők 2014-15-ös évjáratú KTM enduró motorok is, szóval a lehetőség, az egyedi táj, a Gyilkos-tó és a Békás-szoros különlegességei mindenki számára elérhetőek. A könnyed túráktól az extrém terepraliig mindenhez adom a nevem!

Egy rakás versenyző verődött össze az erdélyi hegyekben. Gondolom ez nem egy szokványos túra volt…

Így van, nagyon különleges volt ez az egész. Urbán Csabáék, Trebitsch Miklósék, Bathó Zoltánék személyében kis motorsportos kemény magot alkottunk. Kovács Györgyék és Garamvölgyi Zoltán szakágvezető sajnos egyéb elfoglaltság miatt nem tudott itt lenni velünk, de bízom benne, hogy ami késik, az nem múlik. Tradíciót szeretnénk ebből csinálni, minden évben össze akarunk hozni egy csapatépítő túrát a bajnokságban versenyző pilótákkal és navigátorokkal. A későbbiekben talán egy verseny is szóba jöhet. Ami pedig a tempót illeti, valóban kicsit keményebben nyomtuk a srácokkal, mint általában a turistákkal szoktam. (nevet) Néha megálltunk kipróbálni egy-egy komolyabb ugratót, emellett tesztelgettünk is egy kicsit. Jómagam is új vagyok még a tereprali világában, és a bandázás hatására még bensőségesebb viszony alakult ki ezzel az amúgy is remek társasággal!

Ha már teszt, akkor fontos megjegyezni: szeptember 28-án a MAMS Tereprali szakága a szlovák-magyar határon, impozáns környezetben tart tereprali iskolát. Láthatunk ott téged is csapatni?

Nagyon jó a kezdeményezés, bíztatok mindenkit, hogy használja ki a lehetőséget. Szuper dolog, hogy a sportág iránt érdeklődők szervezett és biztonságos körülmények között próbálhatják ki magukat, a rutinos versenyzők pedig a versenyek előtt tesztelhetik a gépeiket. Minél gyakrabban van ilyen alkalom, annál többet profitál belőle a sportág, és mi pilóták is. Én is nagyon szívesen mennék, akár még motorral is, ezt azonban most ki kell hagynom, mert Erdélyben jelenleg tombol a főszezon. Mivel nekem ez a szenvedélyem mellett a hivatásom is, így most ott kell helytállnom. Ám mint mondtam, szeretem a társaságot, imádom a versenyeket, és nagyon jó húzásnak tartom az iskolát/tesztet, így a következő alkalommal egészen biztosan veletek tartok!

 

Forrás: Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..