Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

Számadó Máté a szezon utolsó dobására készül

Számadó Máté 1

Vasárnapján Ostffyasszonyfán rendezik az Országos Bajnokság utolsó fordulóját, amelyen Számadó Máté minden bizonnyal vegyes érzésekkel gurul majd pályára. A Pannónia-Ring előtt gyors mérleget vonva azonban nyugodt szívvel kijelenthető, hogy összességében eredményes és pozitív évet zár le a fiatal tehetség.

Az előző hét a várakozás jegyében telt Számadóéknál, ugyanis a Hungaroringen elszenvedett technikai hiba után néhány alkatrészt pótolni kellett, melyek közül a legfőbb motorikus elem a hét második felében meg is érkezett.

A sportoló az elmúlt napokban felkészülés gyanánt részt vett egy tesztnapon, ahol jó időket motorozott, és ami a legfontosabb, élvezte is a meneteket. A versenyig még különböző erőnléti és átmozgató edzések várnak Mátéra, aki mindent megtesz, hogy a legjobb formáját hozza az OB zárófordulóján.

A 2018-as évad első két versenyét egy Moriwaki nyergében teljesítette a fiatal motoros, majd utána KTM-re váltott, amivel hazai és nemzetközi szintéren is SSP 300-as kategóriákban indult. A tizenéves pilóta új gépével az első futamán rögtön győzni tudott, az Euroringen szintén az élen végzett, ám a bajnokság ötödik fordulója benzingőzös nyelven szólva „nem adta ki…”

A magyar bajnoki címre a Hungaroringen elszenvedett technikai probléma miatt már csak matematikai esély van, de az év végi dobogó még elérhető – ezért mindent el is fog követni a csapat. Máté édesapja, Számadó József kérdésünkre elmondta, hogy bár alakulhatott volna szerencsésebben is a versenyév, igazából nincs okuk a panaszra, a hétvégén pedig szeretnék méltón befejezni a csonka szezont!

Fotó: Kőházy Tamás

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..