Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionNIGHTSHIFTPROGRAMAJÁNLÓ

Számomra az első szerelmet jelenti a Balaton – interjú DJ Dominique-kal

IMG_8672

2016-ban első alkalommal került megrendezésre a Zamárdi Gasztro és Utcza Fesztivál, amely a Balaton legnagyobb ingyenes gasztro fesztiváljaként lett ismert. A fesztivál a megállíthatatlanul fejlődő magyar gasztronómiát, azon belül is a street food-ot, a food truck-okat és a finom balatoni borok mellett a folyamatosan fejlődő magyar kézműves sörfőzdéket hivatott bemutatni, emellett pedig zenei és egyéb programokat is kínált az érdeklődőknek. A tavalyi év legnagyobb népszerűségnek örvendő estéje egyértelműen az a retró show volt, melynek házigazdájaként DJ Dominique szórakoztatta a nagyérdeműt. A szervezők természetesen idén is elhívták a lemezlovast, mi pedig ennek apropóján balatoni emlékeiről és élményeiről faggattuk őt.

Flyerz: Nekem a Balaton a Riviéra… Neked mit jelent a Balaton?

DJ Dominique: Az első szerelmet. 🙂 Nagyon sokfelé járhattam a világban és idehaza fellépni, de valahogy a balatoni eseményeknek sajátos hangulata van. Egyszerűen imádom!

Hol voltál utoljára nyaralni a Balatonnál és milyen élményekkel tértél haza?

Tulajdonképpen minden nyáron nyaralok, hiszen tucatnyi balatoni nagy fellépésem van és jó néhány kisebb is, de ha mindenképpen egyet kell választani, a Debreceni Egyetemnek, ahol korábban tanítottam, volt saját üdülője a magyar tenger partján, ahol még a ’90-es évek elején néhány évfolyamtársammal eltöltöttünk két hetet. Remek időszak volt.

Hogyan szoktál nyáron kikapcsolódni?

Számomra a fellépések, valamint a rádióműsoraim jelentik a kikapcsolódást. Mikor hazaérek éjszaka, újra átélem a sok mosolyt, tapsot és emiatt boldogan hajtom álomra a fejem.

Miben más – ha másabb – a Balatonnál fellépni, mint bárhol máshol?

Mindenben. Szerintem ennek pszichológiai háttere van, mert ide az emberek kikapcsolódni, pihenni jönnek és az átlag buliknál is jobban elfeledik a hétköznapok problémáit. Itt nem csak odakeverednek egy helyszínre, hanem azért jönnek, hogy jól érezzék magukat. Sok kollégám panaszkodik arra, hogy nagyon nehéz családi napokon bulit csinálni, mert nagyon sok korosztály és rengeteg zenei ízlés találkozik egy helyen. Én viszont kifejezetten kihívásnak tekintem ezt. Megpróbálom a szülőknek megmutatni a gyermekek partikultúráját, a fiataloknak pedig egy kis betekintést nyújtani, hogy mire is buliztak a szüleik. Ez utóbbi – irónia nélkül – nem túl nehéz, mert minden második mai zene valamilyen régebbi dalnak a feldolgozása. 🙂

Hányszor léptél már fel a Balatonnál és melyik volt a legemlékezetesebb?

Több százszor volt már szerencsém. Zenéltem már vízben felállított színpadon, hegytetőn, hajón, plázson, Zamárdiban, az északi és déli parton, klubokban, nagy fesztiválokon, partisátorban, cirkuszi sátorban. Nehéz kiemelni egyet, de ha mindenképpen kell, nagy élmény volt, hogy én zenélhettem először az anno Coca-Cola Beach House, ma Plázs néven ismert siófoki helyszínen. Több szezonon keresztül pedig minden pénteken felléptem ott, ahonnan élő közvetítés is ment az akkori Z+ televízión. A mai retró zenék voltak akkor a menő, új slágerek (1990-es éveket írunk), az emberek buliztak a vízben, a köveken, előttünk, mögöttünk, a színpadon és mellette, sok-sok ezren.

Melyik jellegzetes balatoni ételt szoktad enni, amikor a szezonban először eljutsz a Balatonhoz?

Egyértelműen a hekket. Legendák keringenek a hal eredetéről, származási helyéről, élelmiszeripari értékéről. Nekem mindez mindegy, imádom! Ja, és Zamárdiban, a Mauroban egy fagyi mindig kihagyhatatlan.

Hogy érezted magad a tavalyi Zamárdi Gasztro és Utcza Fesztiválon?

Az egyik legváratlanabb és legnagyobb balatoni élményem fűződik a tavalyi fesztiválhoz. A szervezőktől kaptam egy felkérést, hogy lesz egy kisebb retró buli a Zamárdiban található zöld területen, ahol műsort kell vezetnem és zenélnem is. Már akkor gyanús volt nekem a dolog, amikor megérkeztem. Alig tudtam az autók között behajtani a helyszínre és csak jöttek és jöttek az emberek. Azt gondolom, hogy még a szervezőket is meglepte az óriási érdeklődés és a hatalmas hangulat. Már régen késésben voltam a következő rendezvényről, de még egy, még egy és még egy számot játszottam, mert annyira helyes és pozitív volt a közönség, a szervezők pedig igazán odatették magukat. Nagyon vártam már idén, hogy ismét megérkezzen a felkérés.

Idén mire számíthat tőled a fesztivál közönsége?

Remélem a jó időt és hogy idén is olyan sokan leszünk, mint tavaly. Az elmúlt évben nagyon sok új remixet készítettem, ezeket is felvettem a repertoárba, de soha nem határozom el előre, hogy mit fogok játszani. Mindig a közönség reakciója alapján válogatom a dalokat. Szerencsére van hova nyúlni az ’50-es évektől egészen napjainkig.

Ne hagyd ki te sem az idei Zamárdi Gasztro és Utcza Fesztiválon az I Love Retro Show-t, melynek házigazdája ez alkalommal is DJ Dominique lesz! Augusztus 5-én a népszerű lemezlovas mellett a Groovehouse és a V-Tech is színpadra lép majd.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..