_MG_9292_Fotor

A smink használata általában a legvégletesebb, legellentétesebb reakciókat váltja ki az emberekből. Van olyan aki esküszik rá, de van aki mélységesen elítéli. És vannak, akik egy egész élet munkásságát „áldozzák” erre a rendkívül megosztó szakmára – dacolva a véleményekkel, a trendekkel, az előítéletekkel. Ilyen ember Dominique Roberts is, akit most emberközelibb oldaláról szeretnénk bemutatni Nektek. Mert a smink mögött bizony ott van a jellem – aki most Hozzátok beszél!

Ha jól számolom, mindjárt két évtizede vagy jelen a szakmában – és pályád még mindig fényes csillagként ível fölfelé. Elmondhatjuk, hogy lassan a fél életedet sminkeléssel töltötted. Nem lehet ezt megunni?

Gyakorlatilag 20 éve vagyok a szakmában, néha magam sem hiszem el, hogy már ennyi ideje tart ez a szerelem. De határozottan kijelenthetem, hogy ez megunhatatlan!

Te vagy az egyetlen magyar sminkes, aki aranyéremmel gazdagodhatott az OMC világversenyen, 2016-ban. Ezt méltán nevezhetjük pályafutásod eddigi csúcspontjának. Van ennél feljebb – amit még mindenképpen el szeretnél érni (amellett, hogy már a saját makeup iskola is megvan)?

Nálam csak feljebb van és folyamatosan tele vagyok új célokkal és kihívásokkal. A 2016-os  Európa-bajnoki címem után idén a világbajnokságon ezüstérmet hoztam el, testfestő kategóriában pedig világbajnok 6. helyezett lettem úgy, hogy először próbáltam ki magam ebben  a kategóriában. A következő kihívás a jövő évi világbajnoki cím megszerzése, valamint a jövőben tervben van egy saját dekorkozmetikai vonal elindítása.

És ha már az OMC-nél tartunk: hogyan lehetséges 8 (igen, nyolc) órán keresztül sminkelni? Ez alatt egy komplett másik arcot varázsolhatsz akár, nem? Kemény fizikai munkának hangzik…

Mivel maximalista vagyok, így elég időt szerettem volna magamnak adni, hogy tökéletesre alkothassam meg azt, amit megálmodtam. A technika precízsége miatt pedig ennyi ideig tartott. Az idei világbajnoki munkám már csak 4 órát igényelt, de a testfestés 14 órás menet volt…

Sokan mondják, hogy a smink egy álarc, mely eltakarja a személyiséget és a természetesség kárára van. Mi a véleményed erről: összefér a naturalizmus és a makeup?

Általában ezt a hozzá nem értők szokták hangoztatni. Én azt gondolom, hogy a profi smink  mindig kiemeli egy nő igazi nőiességét és a belső harmóniával együtt egy természetes szépséget alkothatunk meg.

Mi a meglátásod a magyar nők sminkelési szokásairól? Igényesek vagyunk?

Azt gondolom, hogy egyre javuló tendenciát látok a nemzetközi szokásokhoz képest és egyre többen használják a smink korlátlan lehetőségeit.

Mennyi időt vesz igénybe egy hölgy – átlagos – reggeli sminkje munkába menet előtt? És hogyan kell kinéznie a mindennapi makeup-nak? (Most nagyon figyelünk!) ☺

Hogy mennyi időt vesz igénybe, személyenként és smink típusonként is változó lehet. Hogy milyennek kell lennie? Elsősorban a saját természetes szépségünket emelje ki és érezzük jól magunkat benne.

Hogyan lehet kiteljesedni ebben a szakmában? Az ember azt gondolná, egy idő után nem lehet újat tanulni, sem újat tanítani. Már ami a populáris sminkelést illeti – és gondolom, a szakmád nem csupán a kifutóra vagy a divatfotózásra terjed ki.

Ez pont az a szakma, ahol nincs megállás, mindig lehet újat tanulni. Folyamatosan érkeznek az új anyagok és termékek, ezzel együtt persze a technikák is változnak és arra inspirálnak, hogy fejlődjünk és egyre jobbak és jobbak legyünk. Én már teljesen más szintű és minőségű munkát végzek, mint az átlag szakember, mára már kizárólag oktatok és tréningeket tartok nemzetközi szinten.

Mit gondolsz arról, hogy a férfiak is egyre gyakrabban használnak kozmetikumokat mi több, sminkelik magukat? Sokan ítélkeznek felettük…

Ez ebben a szakmában mára már nem kérdés, a világon mindenhol elfogadott és természetes, valamint egy nagyon komoly iparág nőtt köré.

Egyesek szerint vannak behatárolható arc típusok. Máshol pedig azt olvassuk, minden ember genetikailag különböző – tehát két ugyanolyan arc nem létezik. Mi a Te tapasztalatod?

A sminknél elsősorban mindig az arc anatómiai berendezését vesszük figyelembe, ez alapján építjük fel a professzionális sminket. Ennek tudatában mindig személyre szabottan, precízen és pontosan az adott arc karakterét tudjuk kialakítani.

Van kedvenc sminkelési technikád?

Az általam használt összes technikát szeretem és kedvelem. Mindegyik valamiért a kedvencem, nem tudok igazából választani közülük. A nagy kedvenceim a  Gel-Iiner, Pencil, Aqua, Cream és ezek kombinált használatai.

Van olyasvalami a mostani divatban, amit már Te is túlzásnak gondolsz?

Semmit sem tartok túlzásnak, a divatban minden megengedett! Szeretem a szokatlan és meghökkentő dolgokat, hiszen ez a kreativitás lényege! Az üzenetem csupán annyi: legyetek bátrak, ha a sminkelésről beszélünk, hiszen ez a legönkifejezőbb eszköz ahhoz, hogy szépségünket fokozzuk a mindennapokban!

Dominique Roberts makeup

Cikkünket megtalálod a Flyerz Magazin 2017/2018 téli számában is!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .