GASZTRO

Szeretünk sört főzni – és jók is vagyunk benne!

61335292_m

A sör Magyarországon régóta nagy kedvenc, sokáig azonban a jól ismert, boltokban kapható márkák uralták a piacot. Úgy tűnik azonban, egyre többen unják meg az egyre egyformább ízeket, és kezdenek népszerűvé válni a kézműves sörök, amik egyedi ízvilággal rendelkeznek, és messze túllépnek a megszokott sörízen. A sörkedvelők legnagyobb örömére egyre jobban szaporodnak a sörfőzők, ez azonban egyelőre nem megy a minőség rovására. Sőt! Magyarországon egészen jól megvalósul az, amitől a kézműves sört kézművesnek lehet nevezni.

61335292_m

Mitől kézműves a kézműves?

Elméletileg attól, hogy nem tömeggyártás folyik, hanem kis, családi cégek főzik a sört, minőségi alapanyagokból. A sörfőzők küldetésüknek tekintik, hogy a közízlést formálják, egy magasabb szintet képviseljenek, nem az alacsony elvárásokhoz próbálnak igazodni, hogy minél több sört adjanak el.

A kézműves söröknek hála, olyan sörtípusok is elérhetőek Magyarországon, amikhez egyébként nem könnyű hozzájutni, és a palackozásnak köszönhetően rendelésre is lehet söröket szállítani, így még szélesebb körben tudnak elterjedni.

via giphy.com
via giphy.com

Meg kell fizetni

Persze a minőséget meg kell fizetni, és sajnos nincs ez másként a kézműves sörök esetében sem. Az egyediség, a különleges ízek nem olcsók, de az ínyencek szerint nagyon is megéri áldozni rá. Természetesen ez egyedi megítélés kérdése, vannak, akiknek nem ízlenek ezek a sörök, és nem értik, mások hogyan képesek ennyi pénzt kiadni egy üvegért – nos, nem vagyunk egyformák. Azt mindenképpen el kell ismerni, hogy egy-egy kézműves sör mögött sok munka van, és valódi egyediséget képviselnek.

Tény, hogy a kézműves sörök ízvilága eltér a megszokottól, így nem mindenki tud velük azonosulni. Akik azonban szeretik a különlegességeket, előszeretettel fogyasztják őket – és Magyarországon erre van is lehetőségük, mert egyre szélesebb a paletta.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .