FLYERZ REVIEW

Szünidőzik a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Screen Shot 2019-10-25 at 4.13.54 PM

ITT AZ ŐSZI SZÜNET, akkor érdemes is kihasználni, hiszen „A világ csodái – Felfedezések kora” jelmondathoz kapcsolódva 150 helyszínen 1500 programot kínál a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Tudományos találkozások, biciklis barangolások, felfedezések pincétől a padlásig, interaktív élmények minden korosztálynak! A fesztivál november 10-ig  várja a látogatókat, ötletes és változatos programjaival k felfedezésre és a csodák megélésére csábítva a kicsiket és nagyokat.

A fesztivál, a kiemelt Tudományos találkozások a múzeumban témájával olyan programok népszerűsítésére szeretné helyezni a hangsúlyt, amelyek a természettudományos, technikai, ipari, gasztronómiai felfedezések és változások hatásait kívánják bemutatni múzeumi környezetben. De nemcsak emiatt számít igazi különlegességnek a rendezvény, ugyanis olyan workshopokra is lehetőséget biztosít, amelyek a diákok könnyebb tanulását és a tananyag gyorsabb bevésődését segítik. 

De, ha már programok, a 2016-os év óta az őszi szünetben unatkozókra is gondoltak a szervezők. Október 26. és november 3. között, ugyanis a Múzeumi szünetelő tematika keretein belül számos program és tábor foglalhatja le a fiatalokat, a felnőtteket és a kisebbeket pedig krajcárgyűjtő játékkal várják a Bélyegmúzeumban, ahol a nádtollal megírt leveleket a felállított postaállomásokon szerzett krajcárok felhasználásával korhű posta egyenruhákba bújva lehet kézbesíteni. A szentendrei Skanzenben az utolsó nyitvatartási hetében, tökös témahéttel várják az érdeklődőket, ahol zseniális játékok, néphagyományok, eszközök és finomabbnál finomabb tökös ételek mutatkoznak be. A makói József Attila Városi Könyvtár és Múzeum a családoknak szeretne kedvezni, ahol a kicsik kézműves programokon vehetnek részt, míg a felnőttek megtekinthetik a múzeum állandó és időszaki kiállításait. Egerben alkotónapokat fognak tartani, ahol egy-egy mesterségről lehet többet megtudni. Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeum napközis tábort szervez, ahol a 3-8. osztályos diákok a kiállítások felfedezésén túl a videózás és filmkészítés rejtelmeibe is belekóstolhatnak.

Amíg százhalombattai Matrica Múzeumban két napig táborozhatnak a gyerekek, bátorságpróbával, kalandjátékkal fűszerezve az éjszakát is a múzeumban tölthetik, addig Debrecenben egy hatalmas sárkány ver tanyát a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum kapujában, és nem mozdul! Csak gyerekek segíthetnek és szabaddá tenni a bejáratot, elkergetni a sárkányt. 

0

Irány a Múzeumok Őszi Fesztiválja, fedezd fel te is!

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló rendezvény további programjairól a www.oszifesztival.hu  weboldalon tájékozódhatnak bővebben.

Múzeumok Őszi Fesztiválja / 2019.09.23-11.10. / Országszerte több városban

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .