GASZTRO

Tasty House – marhapörkölt elvitelre a lőrinci Mekiből

tastyhouse-02

Ha igazán házias magyar ízekre vágysz és Pestszentlőrincen jársz, tudjuk a megoldást! A Tasty House egy gyorsétterem bőrébe bújt pörkölt-mennyország, ahol akár kedvező áron, fix összegért is igazán jól lakhatsz a fantasztikus ízekkel.

Habár sokan kifőzdeként hivatkoznak rá, a 18. kerületben található Tasty House azért a hagyományos menüs helyeknél jóval többet nyújt. Napközben valóban a “beugrunk egy leves-főétel-desszert kombóra” érzés a jellemző, de esténként átalakulnak egy meghittebb, kevésbé rohanós hellyé. Hétvégén pedig a családoké a főszerep, és ‘all you can eat’ rendszerben lehet teletömni a hasat a klasszikus magyar fogások kicsit lokalizált ízű helyi változatával.

Félni nem kell az ilyenfajta csavartól, az ízlelőbimbóinkra 35 évnyi konyhai múlttal ható szakács, Erika csak a hihetetlen tapasztalatát és némi természetes doppingszert használ: az erőteljesebb fűszerezést. A pörköltek mélyvörös színe és nem ügyetlenkedő, hanem határozott csípőssége a roma konyha hatása a magyar kulináriára, ezt a fúziót büszkén képviseli a Tasty csapata. A tapasztalatok alapján a vendégeknek is bejön ez, ha hortobágyi húsos palacsintát, szabolcsi töltött káposztát vagy zúzapörköltet szeretnénk fogyasztani itt, alaposan résen kell lennünk; ezek azok az ételek, amelyeket pillanatok alatt elkapkodnak.

Ha biztosra akarunk menni, akkor szombaton és vasárnap látogassunk el ide, a Tasty ekkor rázza át magát “ami belefér” étteremmé. Ez azt jelenti, hogy 1990 forintért annyit eszünk, amennyi jól esik, a folyamatosan feltöltött pulthoz bármennyiszer visszamehetünk szedni kedvenceinkből. Mondanunk sem kell, hogy ilyenkor lehet a legjobban megismerkedni az ételekkel, és persze nem kell feltétlenül púposra szedni a tányért, hogy az összes jó magyar ízzel randizhassunk egy örömtelit.

A fűszerhasználaton kívül pár apró titka van csak Erikának. A már említett káposztához például nem savanyított leveleket használ, és paradicsomszósszal is megédesíti egy picit. De nem akarunk minden apróságot lelőni, legyen elég annyi, hogy a családi hagyományokat továbbvivő szakácsnő szaftos látásmódja a titok nyitja!

Persze a különlegességek itt még nem érnek véget, főleg hogy az elején a helyet kicsit ízekre szedve előreszaladtunk. Merthogy aki éppen éhesen bandukol a Tasty House felé életében először kipróbálni a környék legerősebb magyar konyháját, annak azért annyi gondolata az evésen kívül kétségkívül adódhat, hogy ez az épület valahonnan ismerős. Igen, a kép alapján ez egy McDonalds-típusépület, némileg átfaragva és az új igényekhez igazítva. És ami a legnagyobb fegyvertény, hogy az átépítés után is megmaradt az ételkiadó, de most már leginkább marhapörköltet és húslevest visznek haza elvitelre az autóval erre kanyarodók.

Hűen a hely múltjához megmaradt a hamburger is az étlapon, valamint a magyar gyomor kedvencei: a frissensültek is szerepelnek rajta erős tartópillérként. Azt sem hallgathatjuk el, hogy saját recept alapján gyúrják a pizzatésztát, amelyet rendes kemencében sütnek ropogósra.

A Tasty House vendégkörét leginkább Pestszentlőrinc napról napra visszatérő lakossága adja, akik állandó szavazata természetesen azt jelenti, hogy jó ide járni. Napközben az 1290 forintos háromfogásos menüvel, este az elérhető áron operáló a’la carte-tal, hétvégén pedig az egyre népszerűbb, kedvezményes nevezési díj ellenében igénybe vehető ‘all you can eat’ rendszer szerint csillapíthatjuk étvágyunkat. Havonta egy este karaoke-bulit is szerveznek, de a neves napokat is megünnepelhetjük itt szerelmünkkel, szeretteinkkel, míg a fiatalabbaknak gyereksarok is rendelkezésére áll, ha már nem köti le őket az étkezés.

A tulajdonosok tősgyökeres 18. kerületi lakosok, ismerik a helyieket és az itt lakók igényeit és azt, hogy mivel tehetik számukra könnyebbé és ízletesebbé az életet. Az igényes környezet, a barátságos hangulat, a különleges akciók és a megfizethető árcímkék mind nagyot nyomnak a latban, hogy újra meg újra betérjünk a Tastybe.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .