street-food-ejszakaja

Idén immár második alkalommal prezentálta a Flyerz Magazin a főváros legjobb street food helyeit, no persze a “hagyományoknak” megfelelően nem egy helyre gyűjtve, hanem mindenkit saját környezetéből emelve ki. Május 13-án, pénteken még szélesebb volt a paletta, mint az első megmozduláson, hiszen a résztvevő helyek közt a már jól megszokott hamburgeresek mellett olyan újdonságokat is felfedezhettünk, mint az ország első kemencés szendvicsezője, több salátázó is képviseltette magát, de extrém édességek terén is beerősített a budapesti street food szféra. Szóval ez alkalommal is kedvünkre válogathattunk az akár 50%-os kedvezményekkel kínált finomságok között, a kihívás pedig mindenkinek szólt: hány helyen vagy képes degeszre enni magad 6 óra leforgása alatt?

A Flyerz szerkesztősége is elindult jó szokásához híven, hiszen imádjuk a street food-ot és nem csupán szervezkedni, hanem enni is szeretünk. Úgyhogy első utunk a Panineriába vezetett.

Panineria
Panineria

Nézd meg videónkat és tudd meg, hova vezessen első utad, ha legközelebb megéhezel:

Ezután az elképesztően finom szendvics után akár felhúzhattuk volna a fehér zászlót, de inkább sétáltunk egyet, és beugrottunk a Bajcsy-Zsilinszky út 40. alatt található B40-be, ahol magasra csapott a láng a wokokból, a szakácsok sürögtek-forogtak a látványkonyhában, a sor pedig igencsak megnyúlt, miközben éhesen várakoztak ínycsiklandó étkeikre a thai street food szerelmesei.

B40-wok-and-walk

b40
B40 Wok & Walk

Ezután bizony már nekünk is meg kellett pihenni, így vitt lábunk a város leglazább kézműves sörözője felé. A Léhűtő teraszán és pincéjében is hatalmas tömeg várt minket, úgyhogy végül a bárpultnál fogyasztottunk el egy frissítő nedűt, de az ételeket már csak szemmel kísérve csodáltuk, míg a konyha irányából az asztalokhoz nem érkeztek, ugyanis lehetetlenség lett volna az eddigi két fogás után azonnal nekilátni egy szaftos pastraminak.

Léhűtő
Léhűtő

A szinte frissítő hatású Papap O’Hara néven futó újdonság elfogyasztása után sietnünk kellett egy kicsit, hogy még időben odaérjünk a Rácskertbe, hiszen Ricsi a világ legjobb szendvicsét kínálta, amit semmiképpen nem hagyhattunk ki. A mestert nehéz volt szóvégre kapni a legnagyobb pörgés közepette, de a hangulat így is magáért beszélt: a sorban állók kedvtelve szórakoztak az egyszemélyes stand up-on, amivel Ricsi szórakoztatta őket, miközben szélsebesen pakolta össze a konfitált marhapofát tartalmazó szendvicseket, amit mindenki elismerő nyamnyogások közepette fogyasztott el.

Ricsi's World Jewish Street Food
Ricsi’s World Jewish Street Food

Innen evidens volt, hogy a W35-be megyünk tovább, viszont itt csak beköszönni volt lehetőségünk. Az Flyerz Magazin Év Street Food Hely díjának tulajdonosa a tavalyi Street Food Éjszakájához hasonlóan a tavaszi kiadás alatt is telt házzal futott, annak ellenére is, hogy ők csak elviteles burgerre adtak kedvezményt. A siker itt is egyértelmű volt, a burger pedig még mindig mennyei, melyet így a következő állomásunk felé tartva, út közben fogyasztottunk el.

W35 Rom
W35 Rom

Az este lezárásaképpen még egy hely meglátogatására volt energiánk, de őszintén megvallva, már inkább csak egy koncertet kívántunk meg a Muzikum Klubba beköltözött All About Street Food.-ban, miközben beszippantottuk a hét fő bűn ihlette hamburgerek illatát. Asztalt itt se nagyon találtunk, de várakozás közben alkalmunk volt megcsodálni az épületet, mely egyedi élménnyel ajándékoz meg minden betérő vendéget.

All About Street Food.
All About Street Food.

Be kell azért valljuk, hogy vándor társaságunk tagjai közül egyikünk sem bírt enni mindegyik felsorolt helyen, mert bár a szemünk nagyon kívánta, nem edzettünk előre gyomortágítással az estére. A hangulat viszont önmagáért beszélt, az ételek mindenhol kivételesek voltak és fejenként kétezer forintból olyat lakmároztunk, hogy elkezdtünk kacérkodni a Fitness Éjszakája második kiadásának megrendezésével.

A Street Food Éjszakája Tavaszi Menüjére kiérkező érdeklődők száma megint bebizonyította, hogy a műfaj lehetőségei, kínálatának változatossága és minősége újra és újra képes kivívni a szakma, és az érdeklődők elismerését is. Örülünk annak, hogy a Flyerz Magazin lehet az egyik legjelentősebb fórum, mely összefogja, felsorakoztatja és bemutatja a fővárosi street food műfajának legjelesebb képviselőit. Természetesen hamarosan jelentkezünk a folytatással! 😉

Nézd meg a Street Food Éjszakáján készült képeket:

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .