FLYERZ REVIEW

Te hol toporogsz majd a hétvégén? Van egy ütős tippünk, hogy hol tedd!

koncert-20141215-1613-brains_Fotor

Vége az enyhe kifejezéssel élve is hektikus áprilisnak, elérkezett a május ideje: ennek a hónapnak pedig már tényleg megadjuk az esélyt, hogy produkálja az igazi tavaszi, nyáreleji időjárást. Reméljük nem kell csalódnunk, mert a hétvégén egy olyan koncert lesz, amin már nem szeretnénk nagykabátban, esőkabátban toporogni…

Nem húzzuk az időt tovább, mert mi sem bírunk magunkkal: hétvégén Brains lemezbemutató koncert lesz a Budapest Parkban, amit ki lehet hagyni, de nagyon nem érdemes. 🙂 A Brains ugyanis TÉNYLEG Magyarország legsikeresebb elektronikus zenét játszó koncertzenekara – ezt olvashatjuk a Facebook-os bemutatkozójukban, és mi ezzel csak egyetérteni tudunk.

We are finally here.. Hamarosan kezdünk! #brains #mczeek #dynamitemc #krsa #szécsiböbe #akvariumklub

BRAINS (@brainsband) által megosztott bejegyzés,

Ez az a magyar zenekar, mely bár angol dalszövegeket ír, mégis abszolút meghódította a legtöbb magyar szívet. És ami még ennél is fontosabb: kevés olyan formáció létezik (rendben, ezzel biztosan tudtok majd vitázni), ami ugyanazt a minőséget nyújtja élőben is, mint ahogyan a stúdió albumokon hallhatjuk őket. Ez pedig nagy előny. Nem kell aggódnunk egy-egy fellépés előtt, hogy vajon zsákbamacskát kapunk-e.

Nem csoda, hogy a Brains szinte mindenhol teltházas: a fesztiválokon kiérdemelték a nagyszínpado(ka)t, de a Petőfi Csarnok nagytermét is kétszer töltötték meg rajongókkal – mindezt négy hónap alatt!

Mint sok más zenekar, a Brains is a nulláról indult és 1994 óta számos tagcserével érte el mostani felállását, nem beszélve a stílus évek során történt csiszolódásáról. Minden jó azonban, ha a vége jó (már amennyiben ez nem a pályafutás végét jelenti, ugye 🙂 ): a hardcore és a funk rock után a banda végre megérkezett a siker receptjéig; 2006-ban ugyanis csatlakozott a csapathoz  MC Columbo, és vele készült el a 2008-as, Top Shotta című album is, mely összegyúrt mindent, ami a végén nagyot durrant: drum and bass, hip-hop, rock, ragga egyvelege szólalt meg a lemezen. Taroltak, és tarolnak most is.

2010-ben a zenekar átesett utolsó „nagy változásán”: bekerült a Másfélből ismert Ujj Zoli dobos és Lukács Levi billentyűs MC Columbo, Varga Norbert (prog, guitar) és Endrei Dávid (bass) mellé, és ez az ötös készítette el végül a minden korábbinál direktebb, partizósabb és eklektikusabb hangzású nagylemezét, a Refresh The Style-t – melyet Fonogram díjra is jelöltek végül, “a legjobb hazai elektronikus zenei album” kategóriában.

A Brains legutóbbi korongján (Full range – 2013) hallhatjuk a Kosheen ünnepelt énekesnőjét: a simogató hangú Sian Evans-t és ezzel elmondhatjuk, hogy a zenekar átevezett a nemzetközi vizekre is. Emellett vendégszereplőként kooperált Zeek és KRSA (PASO), valamint a Punnany Massif.

Most pedig Hölgyeim és Uraim, elérkezett a várva várt idő: a Brains 2017. május 5-én bemutatja legújabb lemezének (Keep Burning) slágereit egy fergeteges koncert keretében! A vezérszál továbbra is a drumandbass, de természetesen az elektronikus elemek, a dubstep, elektro és a break is kiegészítik majd a dalokat.

Várjuk…nagyon várjuk! Mi tudjuk, hol fogunk toporogni (és vadul csápolni) a hétvégén! Te hol leszel május 5-én? 😉

A Brains lemezbemutató koncert időpontja: 2017. május 5., 18.00 (vendégzenekar: REDRED)

Helyszíne: Budapest Park – Nagyszínpad, Soroksári út 60., Budapest IX. kerület

További információkat és jegyárakat itt találtok.

Forrás: Brains Official Facebook Page

Borítókép forrása: itt.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .