Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionSPORT

A téli motorozásban ma már semmi különleges nincs – interjú Szíber Kristóffal a moto.hu-tól

10550147_10152319216166958_4747259338431013383_o

Szíber Kristóf már 15 éve a Moto.hu tulajdonosa. Üzletével rengeteg közösségi programon is részt vesz, többek között gyermekeket motoroztatnak, sőt a Moto Night Ride is az ő nevéhez fűződik. Utóbbi Magyarország legnagyobb zártkörű eseménye, ahol több mint száz motorral indulnak neki az éjszakának. Ám mielőtt belevágnánk a közepébe, megkérdeztük Kristófot, mégis honnan jött a motorozás szenvedélye.

„Anyagi megfontoltságból választottam a motorozást. Költséghatékony módszerben gondolkodtam, amivel tudok közlekedni a városban, nem kell a parkolásra annyira figyelnem, alacsony fogyasztással eljutok A-ból B-be, illetve minimális a fenntartási költsége. Így jött a motor. Mostanában azt veszem észre, hogy egyre többen döntenek úgy, mint én, hiszen így sokkal könnyebben haladnak az emberek a városban, nem tudnak beszorulni például a dugókba” – mesélte Kristóf, aki elárulta azt is, hogy tél idején is lehet motorra ülni, hiszen az egész a jó felszerelésen múlik. Létezik téli motorgumi, ami a jármű tapadását segíti, az emberek komfortjáért pedig a motoros köpeny és dzseki a felelős. Ezek az eszközök a hideg időben is elviselhetővé teszik az utazást. És hogy honnan lehet beszerezni ezeket a kiegészítőket? Már mutatjuk is!

„A Batthyány utcai üzletünkben mindent forgalmazunk, ami a motorokhoz és a motorozáshoz köthető. Alkatrészek, felszerelések, és a ruhák teljes választéka. Az a csel a mi boltunkban, hogy konkurens márkákat vonultatunk fel, hogy ár-érték arányban a legjobbat tudjuk nyújtani”- kezdte Kristóf, majd kiderült, a 15 év alatt sokféle megrendelésnek tettek eleget.

„Több nagy cégnek is szállítottunk sisakokat, és a Főnix motoros mentőit is mi öltöztettük, ami talán a legnagyobb kihívás volt, mivel olyan felszerelés kellett nekik, amiben könnyedén tudnak mozogni.”

Kiderült, Kristófék több kárpátaljai és erdélyi jótékonysági kezdeményezéshez is csatlakoztak, ahol az ott élő nevelőszülőket és gyerekeket segítik. Ezeknél a szülőknél körülbelül 10-15 kiskorú lakik, nekik szoktak adományokat vinni, sőt motoroztatják is a kicsiket, ami hatalmas élmény a számukra. Ezt a több ezer kilométeres utat, minden évben megteszik, és ez egy jó alkalom arra is, hogy felszereléseiket is megmutathassák a környékbeli motorosoknak. De nem mehetünk el szó nélkül a már említett Moto Night Ride mellett sem.

Moto Ride Safe

Don’t give up riding… Just do it safe! A motorozás élményéről ne mondj le… Csak tedd biztonságosan!www.moto.huKöszönjük a Magyar Repülő Szövetség és a Budaörsi Repülőtér támogatását!Thanks for the support to the Hungarian Aeronautical Association, and Budaörs airport!Zene/Music: Levi Da Cruz – Roll on You (Original) Traumarchiv Records. www.facebook.com/LeviDaCruzOfficialMotorosok/Riders: https://moto.hu/nightride – Éjszakai Motorosok – BudapEsti motorosok – DRZ HungaryFilm/Movie: www.gabortokodi.comVágta/Editor: Dimeth Balázs Ferenc

Közzétette: moto.hu – 2016. május 2., hétfő

„Ez egy titkos, meghívásos alapú esemény, semmilyen oldalon nem jelenik meg publikusan. Van egy csapat, ők az éjszakai motorosok, velük közösen csináljuk ezt a késői menetet, amit akár egy felvonulásnak is nevezhetünk. Ez elsősorban nem is a motorozás élményéről szól, mert ennyi motorral nyilván nem fogunk száguldozni a városon belül”– mondta Kristóf, sőt azt is elárulta, hogy csak a szervezők tudják a felvonulás útvonalát. Ez egy biztonsági funkciót tölt be, hogy senki ne tudjon közben a menet elé vágni. Néha kerülik a városokat, és inkább a Dunakanyar vagy a Velencei-tó felé veszik az irányt, évente akár 12 alkalommal.

A Moto.hu a biztonságos motorozásra is felhívja a figyelmet. Kristófék készítettek egy Youtube-videót, amiben hangsúlyozzák, hogy nem a motorozás élményéről kell lemondaniuk ahhoz, hogy balesetmentesen, környezetükre figyelve közlekedjenek. Fő témája, hogy a motorosoknak különbséget kell tennie a versenypálya és a közutak között, figyelniük kell a sebességkorlátozásokra, és megfelelő felszerelésben ülhetnek csak a kormány mögé.

moto.hu üzlet:

1015- Budapest, Batthyány u. 13.

Elérhetőség: 06 1 201 1034

Nyitva tartás: H-P 10:00-18:00

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..