Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓSPORT

Teltházas show a Super Enduro VB-n – Galériával !

kepatmeretezes_hu_IMG_7408

Magyarország egyre erősebben képviselteti magát a motoros teremsportokban, ugyanis az X-Trial budapesti fordulója után ismét látványos gálaestet láthatott a Papp László Sportaréna közönsége. A szinte csordultig megtelt létesítményben ezúttal a Super Enduro GP rabolta el a benzingőzre fogékonyak szívét.

A három Prestige futamból a sportág koronázott királya, a hatszoros világbajnok Blazusiak jött ki a legjobban, ő nyerte világbajnokság magyar fordulóját. A lengyel ász mellett nagyot motorozott még az összetettet jelenleg vezető, aktuális címvédő Cody Webb, valamint amerikai kollégája, és Colton Haaker is.

Az első futamot még Webb nyerte Blazusiak és Haaker előtt, de a második versenyre Colton Haaker felszívta magát, és visszavágott. A mindent eldöntő utolsó menetben aztán „megérkezett” Blazusiak, és sikerének köszönhetően a budapesti verseny győztesévé avatták.

A képekre kattintva GALÉRIA nyílik:

A krossz és endúró egyvelegéből született Super Enduro VB magyarországi állomása mindenképp sporttörténelem, hiszen amellett, hogy most először érkezett hazánkba ez a sorozat, elképesztő számokkal is büszkélkedhet: a szombaton használt pálya kialakításához 1500 tonna földet, 100 tonna sziklát, 100 köbméter farönköt és 50 tonna homokot használtak fel a szervezők.

A bajnokságban Haaker 12 ponttal vezet Webb előtt, míg Blazusiak a győzelem ellenétre is 27 pontos lemaradásban van. Az utolsó fordulót március 9-én, Spanyolországban rendezik.

 

Fotók: Háfra Zsolt

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..