Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionSPORT

Tereprali iskola indul a MAMS támogatásával

iskola-busz

Mint az köztudott, a MAMS nemrégiben új szakágat avatott, az év közepétől a motoros, quados, side by side-os terepralisok a Magyar Motorsport Szövetség égisze alatt harcolnak a bajnoki pontokért. Az újonnan alakult tereprali bázis vezetői egy friss sorozat életre hívása mellett az utánpótlásra is nagy hangsúlyt fektetnek, ennek eredménye az UP! utánpótlás kategória. Mindezt egy tereprali iskolával is megfejeli a szakágvezetés!

Az amatőr terepralisok felkarolására létrejött kezdeményezésben már idén Novemberben versenyt rendeznek. Az „UP!” egy olyan utánpótlás széria, ahol alacsonyabb költségek mellett, egynapos rendezvényen, rövidített távon, de mégis professzionális körülmények között lehet belekóstolni a tereprali sportágba.

A MAMS Tereprali UP! kategóriájában a tervek szerint nem kell majd itinert/méterszámlálót használni, mert a rendező GPS tracket biztosítana a versenyzőknek, amivel könnyedén tájékozódhatnak az egyébként szalaggal is jelölt nyomvonalon. A MAMS terepralisok alig két hete hirdették meg az új kategóriát, de már most hatalmas az érdeklődés, ami megmutatkozik a szezonzáró nyirádi Raid of the Champions verseny előnevezésein is.

Ezért a vezetés az igények kiszolgálása érdekében újabb innovációként tereprali iskolát indít, ahol a legifjabb és/vagy kezdő terepesek profiktól sajátíthatják el a kezdő lépéseket, mielőtt éles csatába indulnának. Fontos leszögezni, hogy mindezt felügyelt körülmények között tehetik, tapasztalt, Dakar Rally-t megjárt versenyzők segítségével, ahol sportbírák, pályaszemélyzet és orvosi stáb jelenlétével, a legnagyobb biztonságban ismerkedhetnek a sportággal.

Első lépéseként a szakág október 20-án egy közös tesztet tart Veszprém környékén, ahol aktív és új versenyzők részvételével lehet autózni, motorozni és quadozni. Ugyanitt igyekszenek minden elsőbálozót felkészíteni a novemberi versenyre, az itiner és menetlevél használatára, de szó esik majd a sportbírói jelzésekről és minden olyan szituációról, ami jellemzően előfordulhat a terepraliban.

A tesztnapról hamarosan bővebb információk is elérhetők lesznek a MAMS Tereprali Facebook oldalán. Fontos megjegyezni, hogy a gyakorlásra csak azokat a sportolókat várják, akik érvényes előnevezéssel rendelkeznek Raid of the Champions-ra – őket a szervezők privát email üzenetben fogják tájékoztatni a részletekről:  „A tesztre elfogadható jelentkezések száma rohamosan csökken, ezért akik esetleg most lemaradnak, azok se csüggedjenek, hiszen mind a teszt, mind a tereprali iskola hagyományteremtő szándékkal indul el, tehát rövidesen folytatása következik.” – mondta el kérdésünkre Garamvölgyi Zoltán szakágvezető.

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..