MOTORSPORTSPORT

Tereprali teszt, a Raid of the Champions jegyében

Gyimó

A mögöttünk hagyott hétvégén ismét tesztet tartottak a MAMS Tereprali szakágának szervezésében. A már hagyománnyá vált szervezett tesztek nagyon fontos pillért képeznek a hazi tereprali sportág utánpótlásának feltérképezésében is.

A tereprali iskolát és tesztet Garamvölgyi Zoltán, a szakág első embere álmodta meg, és üzemelteti nagy sikerrel. A kezdeményezés lényege, hogy a szervezők minden versenyhétvége előtt tesztlehetőséget teremtenek a futam talajviszonyaihoz hasonló terepen. Mellette pedig ellenőrzött körülmények között, mentorok segítségével olyanok is kipróbálhatják a tereprali sportágat, akik idáig csak kacérkodtak vele. A közelgő Raid of the Champions (a CEZ/MNASZ/I.O.B.C. sorozat zárófordulója) miatt ezúttal inkább a teszt jelleg csúcsosodott ki, ennek ellenére több kategóriában is feltűntek új arcok és versenyzőjelöltek.

A királyszentistváni edzésen a side by side buggyk voltak többségben, de a résztvevő motorosok sem panaszkodhattak. A jelenlévők igyekeztek minél jobban felkészíteni és beállítani gépeiket az év utolsó versenyére, a Raid of the Champions-ra, de a munka és a szakmaiság mellett az élményosztásra, és az ilyenkor szokásos „bandázásra” is jutott idő. A versenyzők kipróbálhatták egymás technikáit, Garamvölgyi Zoltán pedig a futamokat lebonyolító kollégáinak mutatta meg belülről, milyen érzés éles körülmények között a tereprali.

Örömteli, hogy az eseményen végre ismét természetes közegében láthattuk Csató Attila navigátort, aki néhány héttel ezelőtt komoly balesetet szenvedett a bajnokság gyulai futamán. A sportember napról napra jobban érzi magát, és ha nyirádi szezonzárón még nem is, a következő versenyen már egészen biztosan újra beülhet a jobb egybe. Innen is gyors felépülést kívánunk neki!

 

Forrás: Tóth Krisztián Márk

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .