EGÉSZSÉG & SZÉPSÉG

Tervezett, belevágott, megcsinálta – így született a Viktori

IMG_3403

Viki már gyermekkorát is ruhák között töltötte. Nem volt ismeretlen számára a modellezés, a szabászat, a folyamatos ruhaválogatások. Zsigereiben van a ruhatervezés, és most már elmondhatja, hogy a saját útját járja: megtervezte és megvalósította saját márkáját, ami az élete részévé vált. Lassan pedig a mi életünk részévé is válik, ugyanis imádjuk a Viktori ruhákat!

A Viktori egy szemtelenül fiatal lány nagyon bátor vállalkozása. Nem volt nehéz belevágni?

Az a furcsa, hogy egyáltalán nem. A családom, édesapám és édesanyám is a divatszakmában dolgozik 30 éve, így aztán elmondhatom, hogy 24 évet már eltöltöttem ebben a szférában. Ők nagykereskedésben utaznak 2 márkával: a Tara Collection és a Mya fashion sikerei az ő érdemeik közé tartoznak. Kereskedelemben diplomáztam azzal a feltett szándékkal, hogy friss diplomásként majd a szüleim cégében helyezkedem el. Ami aztán így is lett. Sokat segítek nekik a tervezésben és az anyagrendelésben, illetve a fotózásokat is én szervezem minden alkalommal. Mindemellett szinte egyik napról a másikra találtam ki, hogy saját ruhamárkám legyen. Mivel nagyon céltudatos vagyok, így belevágtam.

Adott volt minden, ami ehhez kellett: az anyagosok, a modellezők, a szabászok – mindenki, aki a kreatív ötleteléshez és kivitelezéshez szükséges. Ha esetleg elakadnék és alkotói válságba kerülnék, a szüleim mindig sokat segítenek.

Na igen, de emellett azért kell az is, hogy valami újat mutass, hisz manapság gombamód szaporodnak a szakma képviselői…

Ez igaz. Amikor elkészültem a dizájnnal és meglett a showroom is, kicsit meg is ijedtem; észrevettem, hogy körülöttem egyre többen vannak, akik ezzel foglalkoznak. Viszont már az elején rengeteg visszajelzést kaptam a stílusommal kapcsolatban. Mindenkinek tetszett az irány, amit képviselek, így szinte csak „gyártanom” kellett a ruhákat. Az értékesítésben nagyon sokat segít a vőlegényem, aki profi marketinges és rendezvény szervező, így az értékesítéssel nincs probléma.

Mikor látogatható a showroom?

Kezdetben fix nyitva tartással indultam, ez a nyári időszakban és a leértékelések alatt nagyon hasznos volt. Aztán átváltottam bejelentkezéses rendszerre, így a törzsvendégkör kényelmesebben vásárolt nálam. Közben viszont beindult a webshop, és a vevők átszoktak az online rendelésre. Jelenleg a showroom-ban leginkább az alkotó munka folyik, de bejelentkezés alapján bárki látogathatja. Illetve tervezés alatt van saját a nagykereskedésem és utca fronti üzletem.

Milyen a stílusod? Milyen egy Viktori ruha és ki viseli?

Először nagyon a „onesize” ruhák felé tendáltam. Az egyméretes darabok közel álltak a szívemhez, de egyre többen igényelték a méretezett kollekciókat, így igazodtam ehhez. Most már inkább a szűkebb fazonokat, az elegáns, fiatalos ruhákat kedvelem magamon is. Ezáltal ilyeneket is gondolok ki, és az ötlet bevált… A fiatal 20-30-as korosztály a vásárlóközönségem: egyetemisták, fiatal kezdő karrieristák.

A Viktori láthatóan Te magad vagy. Szinte összeforrtál vele. Viseled is?

Igen! Szinte állandóan az új ötleteken töröm a fejem, és minden részletben próbálom önmagamat megvalósítani. Aki nálam vásárol és követ engem, már biztosan észrevette, hogy sokszor hordom a ruháimat és a közösségi platformokon is igyekszem a márkát saját magam képviselni. Azért van modellem is: az első illetve az alkalmi kollekciót Kárpáti Rebekával fotóztuk, és nagyon szuper képek születtek!

Melyik a kedvenc színed és anyagod, amivel szeretsz dolgozni?

Egyértelműen a fekete és a fehér az alapszíneim, de szeretem a barna bizonyos árnyalatait is. Ruhaanyagból a poliamid az abszolút kedvenc. Nagyon könnyen kezelhető, szita- és vasalt nyomat is könnyen megy rá, emellett szín- és mérettartó. Kellemes tapintású és könnyű szabni is – egyszóval minden pozitív tulajdonsággal rendelkezik!

Melyek a vásárlóid kedvenc Viktori ruhadarabjai?

Nagyon szerették most a kötött ruhákat az őszi kínálatból, na és a mellényeket is. Amiből rettentő sokat rendelnek és nem lehet eleget varratni, azok a különféle kivitelezésű bodyk. A nyaknál átlapolt szűk, elasztikus Nina body minden színben sláger, de nagyon imádják a tunikákat és most jönnek ki folyamatosan az ünnepi hangulatot fokozó estélyi ruhák, melyek már most népszerűek.

Mi a Viktori jövője?

Most kezdtünk bele a kiskereskedelmi árusítás mellett a nagykereskedelmi és partnerhálózat kiépítésébe. Nem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar, de egyre többen érdeklődnek a Viktori után, amire nagyon büszke vagyok. Az egyéni vásárlóim mellett így már divat üzletek is megkeresnek szép számmal, ami új ajtókat nyitott számomra. Hála az égnek biztos vagyok magamban, és céltudatosan vágok neki a jövőnek!

Showroom: Csalogány utca 21., Budapest, II. kerület
Elérhetőség: +36 30 858 1926
Webshop
Facebook

Cikkünket megtalálod a Flyerz Magazin 2018 december/januári számában is!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .