SPORT

TESZT: Yamaha Tracer 700 – A könnyed mindenes

t2

Az új Tracer-t a könnyed súlya és kiváló motorja teszi igazán kezessé. Még ha nem is színtiszta “funbike”, de hétköznapi közlekedésre és hobbi használatra is tökéletes lehet, ráadásul jó példája annak, hogy nem csak a „nagy” motorok alkalmasak túrázásra.

Az „egyik” szezonzáró motorozásunk címén felkerekedtünk, hogy Szegeden tegyünk egy kis városnéző túrát az új Yamaha Tracer 700 nyergében. Ugyanazt a 689 köbcentis sorkettes motort kapta meg, mint a legendás lecsupaszított MT-07. A jól bevált erőforrás, kitűnően teljesített az MT-07-ben is, így azonos teljesítménnyel érkezett a némileg felszpoilerezett változat. A Tracer 50mm-rel hosszabb, mint az MT-07, ezáltal stabilabbnak nevezhető, a nyomatéka révén nagyon jól húz, a 74 lóerőt pedig elegendőnek érezzük a feltankolt állapotban is 200 kilogramm alatti súlyához.

t5

Úti célunk felé haladva Kecskeméten csak egy rövid időre álltunk meg a Repülős Körforgalomban, mivel szerettünk volna minél több időt eltölteni a Tisza partján fekvő, egyben a Dél-Alföld legnagyobb városárában. Egyetemvárosát, Székesegyházát, kellemes időtöltést ígérő belvárosát terveztük megtekinteni, miközben a Tracer-t faggattuk. Utunk során hamar kiderült, hogy egy teljes értékű sportos túragépet irányítunk, miközben úgy éreztük, mintha egy nagyobb motoron ülnénk, és ezt az érzést a 17 literes tank mérete is csak tovább növelte. A lábtartók pozíciója hasonló, mint az MT-07-en, de az ülés valamivel feljebb  került, így kényelmes pozícióban irányíthatjuk a gépet és hosszú távon sem fáradunk el rajta.

t1

Szegedre érve célirányosan a belváros felé vettük az irányt, hogy a víztoronynál tájékozódjunk egyet, majd robogjunk is tovább. A Dóm tér Szeged leghíresebb tere. A templom előtti árkádsorral körbevett terület a helyszíne a Szegedi Szabadtéri Játékoknak, az árkádok alatt pedig a Nemzeti Emlékcsarnok (Pantheon) látható. Innen egyenesen a Tisza-partjához vezetett az utunk, hogy egy kicsit a részletekbe merülhessünk a Tracer-t illetően, illetve letérve az aszfaltról, kipróbálhassuk földúton is. Az első villa nagyobb rugóútja kényelmesen csillapít, a hosszú lengőkar révén pedig a tengelytáv 1450 mm-re nőtt. Valójában jó manőverezni vele, a kanyarokban kiválóan viselkedik, és könnyű vele dönteni is.

t3

Nagyon hasznos felszereltség az állítható plexi, ami méretével kiváló védelmet nyújt a mentszél és akár az eső ellen is, de szerencsére az idő kegyes volt, utóbbit nem kellett „tesztelnünk”. A markolat előtt is van egy hatékony kézvédő és egyben az index is itt kapott helyet. A műszerezettsége könnyen áttekinthető, és minden szükséges adat rendelkezésünkre áll. A nagyméretű digitális kijelzőről, leolvashatjuk a sebességünket, az üzemanyagszint állását, a hőfokot, a sebességi fokozatot és a fordulatszámot is. A tükrök kellően jól adják vissza, ami mögöttünk történik. A belváros felújított korzói és terei nagyon megkapóak. Számos helyen letámaszthatod a motort, hogy megnézhesd, ami éppen felkelti érdeklődésed. Így tettünk mi is a „7-es megálló” néven ismert, történelmi emlékeket árasztó villamosnál.

t4

A Maláta kézműves sör- és grill kertben álltunk meg hosszabb pihenőre. Ha már itt jártunk, persze hogy a ház egyik specialitását is megkóstoltuk, és bedobtunk egy hamburgert. Szeged első kézműves sörözőjeként, a maga retro hangulatával és kedves csapatával nagyon elégedettek voltunk. Nem csak mi „töltődtünk fel”, hanem motorunkat is feltankoltuk. Az így is csak 196 kg súlyú motor, az egyik legkönnyebb a kategóriájában. A Michelin Pilot Road4 gumik is jó párosítás az összetett karakterhez. Még a hűvösebbre fordult időben sem éreztük, hogy elvesztené a tapadást manőverezés közben.

t6

A fékek ugyancsak hatékonyak, az elöl kettős 282 mm-es és a hátsó 245 mm-es féktárcsákkal.
A hosszabb távú túrákhoz készült kiegészítőkből választhatunk nagyobb szélvédelmet biztosító szélvédőt, 20 literes puha oldaldobozt és akár 39 literes hátsó dobozt is. A Tracer utas szempontjából ugyan lábtartók tekintetében kényelmes, viszont a vékony szivacsozás és a viszonylag keskeny hatsórész többszáz kilométer után, nem túl komfortos. Összességében egy sokoldalú gép a Tracer 700, ami mindennap használható, kényelmes és takarékos, ugyanakkor sportossá is tudunk vele válni. Túránkon Szeged felfedezésén kívül sikerült egyben közel 500 kilométert is megtenni, így bátran állítjuk, hogy a Tracer valóban egy könnyed mindenes.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .