Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Trend & Beauty

Tévhitek az afro fonásról

maxresdefault

Akárhányszor fonott hajjal látnak az ismerőseim, felkiáltanak: “Jaj, tönkre fogja tenni a hajad!” – A hajszálaimhoz bizony nem is tudják, hogy kíméletesebb ez a hajviselet, mint az elhangzott mondat az idegszálaimhoz. Jöjjön hát öt tévhit a sokak által haj mumusként kikiáltott fonásról.

#1 Koszos lesz alatta a hajad, hogy fogod megmosni?
Az ember fejbőre sajnos intelligensebb, mint néhány egyed a fajtánkból. Nyilván bizonyos szintig koszolódik a haj, utána viszont természetes öntisztulási folyamaton megy keresztül. Kevesen tudják, de sokkal károsabb a sűrű hajmosás, hiszen belegondolva, a fejbőr normál pH értékét felborítva, voltaképp vegyszereket kenünk a hajunkra. Számos esetben ez áll a gyors zsírosodás, korpásodás és más kellemetlenségek hátterében is.

#2 Töredezett lesz a hajad
A frizura elkészítésének utolsó előtti lépéseként a befont tincsek mentén kilógó szálakat levágják, hogy egyenletes, kóc mentes legyen minden fonat. A kilógó hajszálak szinte 100%-a töredezett, mely nem idomult az egészséges, befont szálakhoz. Ezek levágásával pont hogy megszabadulunk a töredezett hajvégünktől, így a bontás után egy friss vágás élményét kapjuk.

#3 Kihullik tőle a hajad
Előbb hullik az ki a hülyeségektől, amit nap mint nap hallgatnunk kell egymástól nekünk nőknek! Ám igen rémisztő, amikor megválunk fonásainktól és csomókban látjuk a saját hajunkat is a pótlás mellett. Ennek végtelenül egyszerű és logikus magyarázata, hogy a fonást közel egy hónapig viselve az az idő alatt elvesztett hajszálainkkal ilyenkor egy adagban találkozunk.

#4 Fájni fog tőle a fejed
Az első 24 órában biztos, hiszen nagyon szorosan, a fejbőrhöz igen közel csomózzák a tincseket, utána azonban fejünk megszokja a póthaj plusz terhét és kellemes viseletet jelent onnantól az összes fonási technika. (A hajfelvarrás egyébként pont ugyanolyan kellemetlenségekkel jár.)

#5 Annyira kirívó!
Nem feltétlen a haj határozza meg a viselőjét, a viselő is meghatározhatja a hajat. Egy fonatot is lehet egy elegáns eseményen kontyba tekerve, egy sport programon copfba fogva, munkában feltűzve, a hétköznapokon leengedve, télen pedig akár sapka alá rejtve hordani. Egyéniségünkhöz igazítva lehet színes, ombre, egyszínű is frizuránk, melyet alkalmakra díszíthetünk hajgyöngyökkel, sőt szalagokkal is.

Na de egy kérdés még nyitott maradt: Hol készülhet el minőségi afro fonásunk?
A Flyerz kedvence a Braids by Gabi, ahol Váradi Gabriella készíti a szebbnél szebb fonatokat mindenféle stílusban az alkalmi fonattól és a box braiding-től, a cornrows-on át az F8-ig az adott igényeknek megfelelően. Közel 10 éve ragadta magával a fonás szerelme, mely azóta is lankadatlanul ég benne. Prémium minőségű munkáját akár otthonodban is elvégzi kényelmesen, szintetikus póthajjal dolgozva, mely nem károsítja saját hajad.

Weboldal
Facebook
Bejelentkezés: 06301808327 | braidsbygabi@gmail.com

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..