Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

The Acid / A38 hajó / Július 23. – 20:00

11403258_935715216450712_2016388512148960857_nthe acid flyerz magazin

Egy brit DJ-producer, egy amerikai Ableton-mágus és egy ausztrál trubadúr – ez az össz-angolszász trió-szupergrupp, az Acid zenészgárdája. Az A38-on is óriási sikerrel fellépett Adam Freeland tavaly állt össze két régi haverjával, Steve Nalepával és Ry X-szel egy szokatlan, különös IDM-projektre. Csodálatos videóklipek, álomszerű, varázslatos elektronika és éteri énekhangok – ez a Magyarországon először fellépő The Acid.

2013 egyik nagy zenei szenzációja volt, hogy az elektronikus tánczenék egyik igazi veteránja, a breakbeat-pápának elkönyvelt, de az ilyesfajta skatulyákból folyamatosan kitörő Adam Freeland összeállt két régi cimborájával, és The Acid néven igazi zenekart hozott létre. A másik két alapító sem volt ismeretlen. A kaliforniai matematikus és hangmérnök, Ableton-evangelista és kütyümágus, Steve Nalepa többek között Bill Laswell és Pharoah Sanders producere volt. Az ausztrál gitáros-énekes-dalszerző, Ry Cuming, azaz Ry X pedig Ausztrália egyik legígéretesebb, díjakkal elhalmozott singer-songwriter tehetsége.

Ez a három nagyon különböző zenei világot képviselő muzsikus állt össze egy alkalminak induló, de annál ígéretesebben folytatódó projektre. Az évekkel ezelőtt kezdődött alkalmi barátság 2013 elején kristályosodott ki egy rövidke stúdió-sessionné. A rövid összeröffenés annyira termékeny volt, hogy szinte napok alatt összeraktak egy EP-t, és 2014 nyarán megjelent a Liminal című nagylemez is.

Leginkább talán Thom Yorke elektronikus kísérleteire emlékeztet az a finom, fátyolos, meditatív IDM, amit az Acid képvisel. Ry X falzettes éneke, folkos dalai egészen egyedi módon ötvöződnek Nalepa szigorú elektronikus struktúráival és Freeland rendkívüli produceri képességeivel. Az Acid hol downtempóba hajló, ambientes, hol minimalista, máskor pedig pumpálós, de mindig perfekcionista zenéje színpadon, koncerten sem mindennapi hatású. A kortárs elektronika egyik leginkább atmoszferikus produkciója először Magyarországon, a legjobb helyszínen, az A38 Hajón, ahol garantált az audiofil élmény.

Jegyár: 3900 Ft, elővételben: 3000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..