GASZTRO

Tényleg felfalták Budapestet A Street Food Éjszakáján

school-bus-a-street-food-ejszakaja

December 10-én, csütörtök este A Street Food éjszakáján több ezer ember járta Budapest utcáit egyik vendéglátóhelytől a másikig az akár 50%-os kedvezményekért és a különleges adventi menükért.

Budapesten két éve elindult gasztroforradalom a gyorsétkezés teljes reformját hozta magával, mely a minőségi, különleges, de percek alatt elkészíthető ételeket helyezte előtérbe. A fővárosi fiatalok más rendezvényeken is nagy érdeklődést mutattak a street food iránt a korábbi két Food Truck Show-n, vagy az őszi Street Food Show-n. Ez volt viszont az első alaklom, ahol a street food árusok a saját üzletükben mutathatták be az érdeklődőknek teljes kínálatukat.

mi-is-csatlakoztunk-hogy-te-is-jot-egyel

Már este 6-tól a város különböző pontjain piros-fekete csíkos papírral mászkáló csoportokat lehetett az utcákon látni, amint a kedvezmények listáját böngészve haladtak célpontjuk felé. A Flyerz stábja fél 8-kor kezdte a körútját a Bazilikánál lévő street food sétányon, ahol már messziről ki lehetett szúrni Befaló Bill pavilonját. Termetes tömeg gyűlt össze a pult előtt, a mellette felállított asztaloknál pedig minden félméteren lelkesen tolták be az emberek a szaftos barbecue-t. Továbbmenve kiszúrtuk még a BudDog hot-dogos standját is, ahol több érdeklődő válogatott éppen a kínálatból, nem sokkal mellettük, a MexKichten-nél pedig szürcsölték már a gőzölgő leveseket.

buddog-a-street-food-ajszakaja
BudDog

Innen a szerkesztőség különböző irányokba indult tovább: a Gubacsi út felé, hogy saját szemükkel győződjenek meg arról, hogy a Sza-Sa Burger asztalai tömve vannak, a Klauzál utca felé, ahol a W35 Rom-ban 20 percet kellett várni egy szabad helyre és a Dohány utcába, Ricsi’s felé, ahol az egyébként csendes Rácskert fűtött helyisége tele volt, és a kinti asztaloknál is mindenhol ültek a hőgombák alatt. Innen a Bálna felé indultunk tovább a világ legjobb szendvicse, egy tál barátfüle és 4 szelet ajándék bejgli után, így útközbe ejtettük a Stikát, ahol a piros Mi Is Csatlakoztunk, Hogy Te Is Jót Ehess plakát már messziről virított – szabad asztalt itt is hiába kerestünk volna.

befalo-bill
Befaló Bill

Az út másik oldalán pedig az Aztecába kukkantottunk be, ahol a felszolgáló tempója már messziről elárulta, ez nem a legkönnyebb estéje. A körúton haladva bepillantottunk a Kis Salétrom utcába is, ahol a Retró Burger előtt a külső megállítótábláig állt a sor és mint később megtudtuk, több mint 130 hamburgert adtak el hattól éjfélig. Az adventi ajánlatban szereplő avokádós burgerük pedig akkora sláger lett, hogy valószínűleg felveszik állandó szereplőként a menüre.

Sza-Sa Burger
Sza-Sa Burger

A Bálna déli oldalához 10 óra után érkeztünk, ahol a kihelyezett sörpadoknál nagy társaságok ültek, a Zabáljcsak food truck-ja előtt viszont már csak a tulajok pihegtek, széttárt kézzel mondták, hogy “bocs srácok, mindenből kifogytunk!” – hat órától kígyóztak előttük a sorok és nemrég zártak be. Mellettük a Rolling Chefnél még mindig vígan falatoztak és két szót is alig tudtunk váltani velük, mert folyamatosan érkeztek az újabb éhes társaságok. Mellettük, a Kotyogónál isteni epres forralt bort kóstoltunk Roséból, majd áthaladtunk a Bálna Szabadság híd felőli végéhez, ahol a School Bus parkolt a Casa Piadina food truck-ja mellett. Az amerikai iskolabusz rendkívül jól mutat a Vásárcsarnokkal a háttérben, egy pillanatra meg is kavarodhat az ember, hogy melyik városba csöppent. A buszban még 11 után is ültek és falatoztak, bár a struccburger már jóval korábban elfogyott, ahogy azt a School Bus-os srácok elmondták nekünk.

school-bus
School Bus

Az egész estéről általánosságban elmondható, hogy a résztevevő vendéglátóhelyek nagy része telt házzal futott, sokszor várni kellett egy szabad asztalra, vagy az ételekre. Az első Street Food éjszakáján összesen 60 helyszínen vettek részt street food bárok és food truck-ok, a visszajelzések alapján a kiérkező vendégek száma pedig 9-10 ezerre tehető. Az már most biztos, hogy lesz folytatás, így aki most lemaradt, ne aggódjon, tavasszal újra felesszük az egész várost A Street Food éjszakáján!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .