FLYERZ REVIEW

Tommy Orange: Sehonnai

Orange Sehonnai fedél

Tommy Orange regénye rendkívüli, úttörő alkotás tizenkét feledhetetlen figuráról: kaliforniai városi környezetben élő indiánokról, akiknek az élettörténete egy sorsszerű napon összekapcsolódik. Apránként kiderül, hogy miért fognak részt venni az oaklandi pow-wow-n, az észak-amerikai indiánok nagy összejövetelén.

A Sehonnai bámulatos és megrázó portré egy olyan Amerikáról, amelyet eddig csak kevesen láttunk. Fehéren izzó és elsöprő erejű, miközben egyszerre szilaj, mókás, izgalmas és mélyen modern. Egy olyan hang szólal meg benne, amelyet még sosem hallottunk – költői és ádáz; erővel, sürgetően robbannak fel tőle a regény oldalai. Mindenki erről a könyvről beszél: egyszerűen a végzete, hogy klasszikussá váljon.

Vörös Toll Jacquie nemrég szokott le az alkoholról, és megpróbál visszatérni a családjához. Dene Oxendene össze szeretné szedni magát a nagybátyja halála után, és azért jön ide, hogy a pow-wow-n dolgozzon. Opal Viola Victoria Medvepajzs azért érkezik, hogy megnézze az unokaöccsét, Orvilt. aki a

Youtube-ról tanult meg hagyományos indián táncokat, és most fog életében először közönség előtt fellépni. Van köztük nagyvonalú, van olyan, aki fél, van, aki örül, más erőszakos. Pompás úrvacsorára kerül majd sor látványos hagyományőrző elemekkel, kocsiszínpadokkal. Lesz ott áldozat, hősiesség és veszteség.

Fordította: Pék Zoltán

 „Ez a regény arról szól, mit jelent azon a földön élni, amely a sajátod, mégis ellopták tőled. Mit jelent egyszerre megküzdeni a súllyal, hogy idetartozol és azzal a súllyal is, hogy nem tartozol ide.”  –Omar El Akkad, az American War szerzője

„Az év legfrissítőbb első regénye.” (Entertainment Weekly).

„Rendkívüli, úttörő alkotás.” (The New York Times) 

„Briliáns, tettekre serkentő művészi erő.” (People Magazine)

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .