FLYERZ REVIEW

Top 10 film a 90-es évekből, ami idén sem hiányozhat az ünnepek tájékán

reszkessetek-betorok-retro-karacsony

Ebben az évben sem múlhatnak el az ünnepek a következő filmek nélkül! Ha valamilyen oknál fogva nem adják le a TV-ben, akkor tuti valamilyen más módot találsz rá, hogy megnézhesd őket, mert ugyanúgy kellenek a karácsonyi hangulathoz, mint a bejgli vagy a halászlé. A lista egy-két pontján némi kilengést engedtünk, hiszen az Ikrek igazából 1988-ban jelent meg, de nem múltak el az ünnepek nélküle (tipikusan szilveszter vagy újév napján játszották), az Igazából szerelem és a Holiday pedig már a kétezres évek elején, de ha nem lennének a karácsonyi műsorrendre tűzve, hiányoznának, mint karácsonyfáról a szaloncukor. Jó szemezgetést!

1. Ikrek

Julius (Arnold Schwarzenegger) és Vincent Benedict (Danny DeVito) különös ikertestvérek. Egy tökéletes gyermek létrehozásáért indult kutatási programnak köszönhetik létüket. Kettejük közül Julius a tökéletes atléta megtestesítője, az apró, tömzsi Vincent pedig a kakukktojás. Vincent árvaházba kerül, Julius pedig egy déltengeri szigetre, ahol a lehető legjobb oktatásban, neveltetésben lesz része. Vincent piszkos üzelmekbe keveredik és veszélyben az élete. Szerencsére Juliusnak akkora már tudomására jut, hogy van egy ikertestvére, s azonnal elindul, hogy felkutassa Vincentet.

2. Télapu

https://www.youtube.com/watch?v=ZZNbcsN1L4c

Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! Szóval ne lepődj meg, ha idén a szokásosnál kicsit furább Télapó mászik be hozzád.

3. A Grincs

Létezik egy varázslatos város, amely csak egy hópehelyben létezik. Whoville-ben él a Who család. Nem túl szépek, és kicsit túl anyagiasak is, viszont a maguk módján szimpatikusak. Imádják az ünnepeket. Legfőképpen a Karácsony a mindenük. Egyvalakinek azonban sem az ünnepek, sem a Karácsony nem tetszik. Ő a Grincs, a galád, rosszindulatú szörnyeteg, aki a város fölött magasodó Kobakhegyen él önkéntes száműzetésben. Egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog, kivéve őt. Cindy, a család legkisebb azonban úgy gondolja, nem helyénvaló dolog, ha a szeretet ünnepét a Grincs magányosan tölti, így meghívja magukhoz ebédre. A botrányba fulladt vendégjárás után a Grincs egy az egyben ellopja a Karácsonyt.

4. Látástól Mikulásig

Jake bentlakásos gimnazistaként él távol otthonától. Édesapja meglepő ajándékkal kecsegteti, amennyiben hazaér időben karácsonyra. A fiú néhány éve már nem várja annyira az ünnepeket, amióta nem teljes a család. Ezúttal menne, de Kaliforniában, a sivatag kellős közepén találja magát pénz és papírok nélkül, ráadásul Mikulásnak öltöztetve. Az iskolai rögbi csapaton belüli legnagyobb ellensége így állt bosszút Jake rosszul sikerült tréfája miatt. Ráadásul amíg társa a sivatagban vesztegel, ő közben nyugodtan rástartolhat szabadon hagyott barátnőjére. Jake-nek minden áron haza kell jutnia New Yorkba. Útközben talán megleli a karácsony igazi értelmét…

5. Reszkessetek Betörők 1-4.

https://www.youtube.com/watch?v=BSgUCFFZdy0

A Reszkessetek betörők minden idők egyik legsikeresebb karácsonyi filmje. A filmet három további folytatás követei. A sorozat többi részei is sikeresnek bizonyultak, 2009-ben pedig megdöntötték minden idők legtöbb bevételét hozó filmsorozatát. A filmet több Oscar-díjra is jelölték. A története – ha bárki is van, aki még nem ismerné – egy nyolcéves kisfiúról szól, akit a családja véletlenül otthon felejt, mikor karácsonyi vakációra mennek. Az események akkor vesznek váratlan fordulatot, mikor a háznál felbukkan két betörő, és a kisfiú elhatározza, felveszi velük a harcot.

6. Igazából Szerelem

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.

7. Hull a Pelyhes

Howard Langstonnak (Arnold Schwarzenegger), az elfoglalt üzletembernek nem marad ideje feleségére és kisfiára, Jamie-re. A szomszéd gyerek bezzeg igazi rénszarvast kap az apukájától, így Langston úgy dönt, hogy minden erejét latba veti és ha törik, ha szakad, megszerzi fiának minden gyerek aktuális álmát, Turbo Mant. Alaposan össze kell szednie magát, ha valóban teljesíteni akarja ezt a látszólag egyszerű kívánságot, mert ez a gyerekcsoda már hetek óta hiánycikk és mire a mindenre elszánt Howard végre talál egy elfeledett példányt, addigra már-már vérre menő harcot kell vívnia egy mindenre elszánt postással, aki szintén a kisfiának akar örömet szerezni. S miközben hősünk elkeseredett küzdelmet folytat az idővel, a kedves szomszéd csendben elfoglalja otthon Howard helyét.

8. Holiday

Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul.

9. Karácsonyi Lidércnyomás

Az ünnepek birodalmában járunk. Halloween város ceremóniamestere, Rosszcsont Jack belefásulva a sok kötelező rémisztgetésbe, ellátogat a közeli Karácsonyvárosba, ahol megirigyli a Mikulás izgalmas munkakörét. Elraboltatja a Mikulást, és átveszi a karácsonyi feladatokat. A megszokott labdák és babák helyett ezúttal levágott fejű rongyláb meglepetések várják a gyerekeket a fa alatt.

10. Tapló Télapó

Willie minden évben áruházi Mikulásnak öltözik. A piros köpeny alatt azonban valójában egy kasszafúró bújik meg, aki mindig karácsony estére időzíti a nagy fogását. Amikor a vásárlók hazamennek a bevásárló központból, a Mikulás és bűntársa, a találékony és ügyes Manó – a törpe növésű Marcus – feltörik az áruház széfjét, és odébb állnak a zsákmánnyal. A Mikulás és társa ez évi akcióját azonban veszély fenyegeti az idegesítő üzletvezető, a bolti detektív, a szexis Mikulás-rajongó és az ártatlan, de szándékaiban eltökélt nyolcéves kis srác személyében.

Ha már mindegyiket elégszer láttad és karácsony utánra választanál egy jobb programot, mint a filmnézés, akkor találkozzunk december 31-én a Syma Csarnokban és ünnepeld együtt a karácsonyt 1 külföldi és több mint 10 magyar retrosztárral, és a 90-es évek legjobb zenéivel!

Mozogjuk le együtt a bejglit! – Szilveszteri I Love RETRO Fesztivál – 2016. december 31. SYMA Csarnok

cover

 

A 103.9 Sláger FM bemutatja: ★★★Szilveszteri I LOVE RETRO FESZTIVÁL★★★

★★ 2016. december 31. SYMA Csarnok ★★

A 2014-es és 2015-ös nagy sikerű Siófoki Nagy Retro Fesztivál, a 2015-ös budapesti Karácsonyi Nagy Retro Fesztivál és a 2016-os Balatonfűzfői I LOVE RETRO Fesztivál után megrendezésre kerül a Szilveszteri I LOVE RETRO Fesztivál, Budapest legnagyobb szilveszteri retro fesztiválja!

Ünnepeld Velünk az ÚJ ÉVET a ’90-es évek legnagyobb sztárjaival!

Külföldi sztárvendégünk az ELNÖK ÚR, azaz Mr. President!

Bérletek és napijegyek a TICKETPRO országos hálózatában, a helyi IBUSZ IRODÁKBAN és online 2016.11.23-tól kaphatóak.

FELLÉPŐIK:

A KÜLFÖLDI VILÁGSZTÁR:

★ LayZee aka. MR. PRESIDENT (D)

HAZAI SZTÁRFELLÉPŐINK::

★ BETTY LOVE

★ BUBBLE GUM

★ GROOVEHOUSE

★ DJ NÁKSI 

★ DOMINIQUE

★ ERŐS-SPIGIBOY

★ SPYTHEGHOST 

★ TNT 

★ SPLASH 

★ UFO

★ V-TECH 

★ ZOLTÁN ERIKA

★ Házigazda: Mára Krisztián (I LOVE RETRO)

Fellép:
★ I LOVE RETRO Tánckar

JEGYÁRAK ÉS RÉSZLETES JEGYLEÍRÁS:
(FIGYELEM! A jegyértékesítő partnerek plusz technikai és nyomtatási költséget is felszámolhatnak! A vásárlás előtt erről érdeklődj részletesen!)

JEGYÁRAK:
ÁLLÓJEGY
– EARLY BIRD: 4.990 Ft (az első 500 darab)
– ELŐVÉTELBEN: 5.990 Ft (2016.12.06-ig)
– ELŐVÉTELBEN: 6.990 Ft (2016.12.31-ig)
– HELYSZÍNEN: 7.990 Ft

(FIGYELEM! A jegyértékesítő partnerek plusz technikai és nyomtatási költséget is felszámolhatnak! A vásárlás előtt erről érdeklődj részletesen!)

VIP SILVER (LIMITÁLT DARABSZÁM)
– EARLY BIRD: 9.990 Ft (az első 100 darab)
– ELŐVÉTELBEN: 11.990 Ft (2016.12.29-ig)
– HELYSZÍNEN: 13.990 Ft

(FIGYELEM! A jegyértékesítő partnerek plusz technikai és nyomtatási költséget is felszámolhatnak! A vásárlás előtt erről érdeklődj részletesen!)

VIP GOLD (LIMITÁLT DARABSZÁM)
– ELŐVÉTELBEN: 19.990 Ft (2016.12.27-ig)
– HELYSZÍNEN: 23.990 Ft

★★★Emellett lehetőség nyílik úgynevezett privát VIP box bérlésére (4 db bérelhető, zárható box, külön panorámával, egyedi, lezárt nézőtérrel) 8-12 fős baráti társaságoknak. Erről érdeklődni a +3630 712 8800-as számon lehet munkaidőben.★★★

RÉSZLETES JEGYLEÍRÁS:
★ NORMÁL ÁLLÓJEGY:
A SYMA Csarnok küzdőterére és a Flyerz Street Food Village-be jogosít belépésre. Hosszú bárpultok, street food különlegességek, gyors bejutási lehetőség, kényelmes, tágas tér, leülési lehetőség, kulturált mellékhelyiség, ruhatár, leülési lehetőség a nézőtérre.

A jegyek a TICKETPRO országos hálózatában, a helyi IBUSZ IRODÁKBAN és online 2016. 11. 23-tól kaphatóak.

★ VIP SILVER (limitált darabszám):
A VIP SILVER jegy a színpaddal szemben lévő, magasított, emeleti részre szól
– a SILVER VIP vendégeknek lehetősége lesz igénybe venni a külön, nekik fenntartott lelátót, innen tudnak lemenni a tánctérre, igény esetén
– gyorsított beléptetés, külön bárpult és személyzet
– külön mellékhelyiség
– külön VIP dohányzó terasz az emeleten

VIP SILVER catering:
Vendégváró falatok (19:00h-20:00h)
Mini mozzarella nyársak
Grissinire tekert Serrano sonka
Aszalványok baconben sütve
Mini bruschetta

★Éjféli menü (00:00-01:00h)
Meleg ételek büféasztalon
Lencsefőzelék füstölt mangalica sonkával
Koktél virsli bajor káposztával
Házi fehér kenyér
Italok éjfélkor tálcáról kínálva
Törley Gála sec pezsgő
Alkoholmentes Törley pezsgő epervelővel

A jegyek a TICKETPRO országos hálózatában, a helyi IBUSZ IRODÁKBAN és online 2016. 11. 23-tól kaphatóak.

★ VIP GOLD (limitált darabszám):
A VIP GOLD jegy a színpaddal szemben lévő, magasított, emeleti részre szól
– a VIP GOLD vendégeknek lehetősége lesz igénybe venni a külön, nekik fenntartott lelátót, innen tudnak lemenni a tánctérre, igény esetén
– gyorsított beléptetés, külön bárpult és személyzet
– külön mellékhelyiség
– külön VIP dohányzó terasz az emeleten
– találkozási és fotózási lehetőség a sztárokkal a fellépés után
– gyorsított beléptetés külön bejáraton
– VIP parkoló biztosítása

VIP GOLD catering:

★ Vendégváró falatok (19:00h-20:00h)
Mini mozzarella nyársak
Grissinire tekert Serrano sonka
Aszalványok baconben sütve
Mini bruschetta
Állófogadás

★ Állófogadás: (20:00h-23:00h)

Hideg ételek:
Pestós csirkemell fenyőmagvas zöldeken
Óriás sajttál dióval, aszalt gyümölcsökkel
Zöldség batonok különféle mártogatókkal
Fűszeres húsgolyók savanyított zöldségekkel
Padlizsánkrém focaccia-val

Saláták:
Ruccola saláta dióval, morzsolt kéksajttal
Bajor burgonyasaláta
Klasszikus Cézár saláta
Meleg ételek:
Rozéra sült kacsamell és kacsacomb almás káposztával, burgonyafánkkal
Borókás vadragu kapros túrógombóccal
Zöldfűszeres camambert sajttal töltött jércemell, szalmazöldségekkel, párolt rizzsel
Grillezett juhsajt cukkini és karotta talapzaton csőben sütve

Pékáru:
Mini pékáruk vegyesen
Desszertek:
Fekete csokoládéhab meggyzselével
Madártej kandírozott gyümölcsökkel
Somlói galuska
Gyümölcsök

★Éjféli menü (00:00h-01:00h)
Meleg ételek büféasztalon
Lencsefőzelék füstölt mangalica sonkával
Koktél virsli bajor káposztával
Házi fehér kenyér
Italok éjfélkor tálcáról kínálva
Törley Gála sec pezsgő
Alkoholmentes Törley pezsgő epervelővel

18 év alatti személyek az eseményt csak nagykorú felügyeletével látogathatják!

A jegyek a TICKETPRO országos hálózatában, a helyi IBUSZ IRODÁKBAN és online 2016.11.23-tól kaphatóak.

(FIGYELEM! A jegyértékesítő partnerek plusz technikai és nyomtatási költséget is felszámolhatnak! A vásárlás előtt erről érdeklődj részletesen!!!)

A rendezvényen hang- és képfelvétel készül, amelyet a szervezők a rendezvényről készült kisfilmben és további rendezvények promótálására felhasználhatnak. A belépő megváltásával minden vendégünk hozzájárul, hogy a felvételeken lévő képmásokat ilyen célokra felhasználható, nem igényel további egyeztetést.

A rendezvény szervezője a beléptetés és a programváltozás jogát fenntartja.

 

(A filmleírások forrása: www.port.hu)

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .