FLYERZ REVIEW

Top érdekességek és látnivalók Belgium egyik legszerethetőbb városában – Irány Brugge!

belgium-3684645_1920-1170x879

Ha arra kapunk lehetőséget, hogy megtervezzünk egy álombéli középkori várost, még akkor sem járunk sehol ahhoz képest, amit Bruges (hollandul Brugge) látványban nyújtani tud.

A Belgiumban található Brugge, amely Nyugat-Flandria legnagyobb városa, a középkor óta alig változott, ezért 2000-ben felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Ha olyan turisták vagyunk, akik a szépséget kutatják egy utazás során és nem a legjobb strandot vagy hotelszobát, akkor ezt a várost mindenképpen fel kell keresnünk.

shutterstock_384534466

Fotóra teremtetett macskaköves utcái, álombéli csatornái, melyek kis virágos és zöldséges piacokat, égbeszökő tornyokat, történelmi templomokat és tradicionális büszke házakat kötnek össze – feledhetetlen összképet alkotnak. És ezekből az egyszerű de szép látnivalókból nagyon sok van. De egy baj azért mégis akad. Az hogy ezt a sok szépséget, egyre többen látni szeretnék, vagyis a város központja a főszezonban mindig tömve van utazókkal.

Brugge-t számos csatorna szeli át, ezért az Észak Velencéjének is nevezik. Miután 2000-ben az UNESCO Világörökség listájára került, 2002-ben elnyert egy másik megtisztelő címet is. Salamancával együtt Európa kulturális fővárosa volt. Az Észak Velencéje elnevezés egyébként nem túlzó – a számos csatorna mellett az óváros körül régi erődítményeket és hagyományos malmok maradványait találjuk. Ezek az emlékek és az a tény, hogy az óváros szinte semmit sem változott a középkor óta, tették annyira kedvelté és keresetté ezt a színes települést.

A városba két alkalommal érdemes leginkább ellátogatni az év során. Egyszer tavasszal, amikor minden virágágyás, park, kert és terasz virágba borul; rügyet bontanak a fák és önfeledten biciklizhetünk végig a városon. A másik időpont a tél – de ne pont a karácsonyt célozzuk be – ekkor teljes egészében miénk lehet a csöndbe és fehérségbe belefagyott város. A másik ajánlott dolog, hogy érkezzünk hét közben ha tehetjük, illetve jöjjünk több napra így szemtanúi lehetünk, ahogy az öreg város aludni tér és kigyúlnak az esti fények.


TOP 5 – Amit nem hagyjunk ki, ha Brugge városában járunk

A Belfort torony: A 13. századi, hatalmas középkori építmény a város szimbóluma. 366 lépcsőjével olyan akár egy indulásra kész ősi rakéta. A kilátás miatt érdemes felmászni a csúcsába.

Csokoládék minden mennyiségben. Brugge híres kiváló csokoládé boltocskáiról, melyek egymás hegyén hátán állnak az utcákban. Közülük azonban csak pár van, melyek tényleg kézzel készített, családi vállalkozásként működnek.

A Groeningemuseum: A pazar művészeti galéria csodálatos alkotások birtokában van, melyek bemutatják a város csillogó aranykorát festményekbe öntve. A 15-16. századi flamand primitívek festőcsoport munkáitól,  a reneszánsz mesterművekig.

‘t Brugs Beertje: A világhírű sörözőben – ahova Belgiumból és a világ végéről is elzarándokolnak a sör-értők – több száz belga sörféleség kóstolható. A hely azért olyan hívogató, mert az öreg reklámplakátokon és az asztalokon kívül, a helyi törzsvendégek is a berendezés állandó tartozékai.

Onze-Lieve-Vrouwekerk templom

Onze-Lieve-Vrouwekerk: A robosztus, 13. századi templom csodálatos környezetéből figyeli a várost. Belsejében olyan egyedi műalkotás található, mint Michelangelo Szűz Mária és gyermeke szobra, mely az egyetlen amit a művész élete során, Olaszországon kívül készített.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .