MOTORSPORTSPORT

Történelmi szezonzárás a Gender Racing Teamnél

5

Sosem látott siker a Gender Racing Team eddigi életében, vasárnap a csapat magyar abszolút bajnoki és összetett Renault kupa győzelmet, valamit egy kategória második helyet szerzett. Ezzel eddigi fennállása legfényesebb évét zárta Gender Tamás csapata!

Hefler Róbert szombat után vasárnap is jól kapta el a rajtot, azonnal a hazai abszolút értékelés élére állt, és végig vezetve, mondhatni eseménytelen futamon győzelmet aratott, ezzel pedig a CEZ után a magyar bajnoki címet is besöpörte. Ezek után a második verseny csupán csak formalitás volt, de azért a miheztartás végett azt is megnyerte Hefler Robi:

 

„Leírhatatlanul jól érzem magam, nagyon boldog vagyok. Ezzel az autóval teljesíteni egy egész szezont, ez az élmény úgy gondolom, elmondhatatlan. A szerelők nagyon profik voltak egész hétvégén, minden apró problémát kezeltek és mindig tudták, hogy mit kell tenniük. Nagyon jó érzés ilyen profi csapat tagja lenni, nem is igazán találom a szavakat. A szezon során voltunk nagyon fent és nagyon lent is, utóbbi alatt a Red Bull Ring-i hétvégére gondolok, amikor önhibánkon kívül estünk ki. Szlovákiaringen a nagy meleg okozott problémát, küszködtünk a gumikkal és egyszerűen semmilyen beállítás sem akart működni. Nagyon jó pillanat volt, mikor az első hungaroringi hétvégén magyar abszolút bajnoki értékelést nyertünk, vagy a mai, amikor mindkét magyar bajnoki címet megszereztük. Ezek tényleg felejthetetlen élmények számomra.”- foglalta össze Robi.

Szabó Nikolasz biztonságit autózott, elmondása alapján csak arra figyelt, hogy erős tempót vigyen át az aszfaltra, és kimaradjon a zűrös helyzetekből. Mindkét kitétel teljesült, így a szlovákiai magyar srác kategóriagyőzelmével bebiztosította az év végi Formula Renault kupa sikerét is. A második futamon egy technikai hiba miatt már nem tudott rajthoz állni Nikolasz, de ez csupán csak egy jelentéktelen szépséghiba a friss bajnok overálján.

„Úgy érkeztem erre a versenyre, hogy volt egy biztató pontelőnyöm. Emiatt nem is idegeskedtem, csupán az volt előttem, hogy célba vigyem az autót.  Ám így is sikerült megnyernem két futamot a háromból. Az utolsón sajnos nem tudtam elindulni, mert technikai problémáim voltak, de ez a teljesítmény elég volt a bajnoki cím megszerzéséhez.

Egy egész jó szezont zártunk. Voltak problémák, amik néha megnehezítették az életünket, de összességében nagyon jó év volt ez.”- mesélte érzéseit Nikolasz.

Szomszéd Lajos Balázs a vasárnapi rajtsorrendről döntő időmérős második helyezése után a futamot is ebben a pozícióban zárta. Sikerével – pontegyenlőséggel – a Renault kupa összetettben átvette a második pozíciót, és egy karnyújtásnyira került az áhított szezonvégi ezüsttől. Csapattársa kiesése kapóra jött Szomszéd Lalinak, mert így a szezon utolsó versenyén egy könnyed győzelemmel célt is ért a fiatal srác.

„A mai nap nagyon jó volt, a második versenyen igazából végig egy Forma 4-es, és egy Forma-3-as Dallarával csatáztam. A csapattársam nem tudott elindulni, így vele nem tudtam versenyezni, de így megnyertem a futamot, és sikerült bebiztosítani a második helyem a bajnokságban, ami nagyon szoros volt. Mivel az első versenyt ki kellett hagynom, eleve harminc pontos hátrányról kezdtem az évet, de sikerült szépen felépítenem magam versenyről-versenyre, és a Hungaroringen vissza tudtam zárkózni a többiekre. A dobogón volt pezsgőzés, ami nagyon tetszett, mert ilyenben eddig még nem volt részem, még meg kell tanulnom kinyitni a pezsgőt, de nagyon jól éreztem magam” – összegzett a tini pilóta.

A csapat első embere, Gender Tamás is nyilatkozott az eddigi legsikeresebb évükről. Az összes kategóriájukban elhozták az aranyat és még összetartóbbá váltak a sikerek hatására. Büszkén mesélt a mögötte álló emberekről, akik biztosítják ezt a korántsem könnyű utat a dobogó felé:

„Ebből a hétvégéből – ahogy az egész évből is – kihoztuk a maximumot, mivel megnyertük a Közép-Európa zóna kupát, a magyar országos bajnokságot és a Renault kupát is, ráadásul ennek a kategóriának a második helye is a miénk lett. A több mint 10 éve fennálló Gender Racing Teamnek ez volt az eddigi legsikeresebb szezonja, bár idáig is minden évben volt bajnoki trófeánk, de az, hogy minden kategóriát elhoztunk, még az abszolútot is, az egy kuriózum – még a mi csapatunk életében is.

Mérhetetlenül boldog vagyok, és nagyon büszke a csapatomra, a szerelőkre, a háttérmunkásokra, a pilótáimra és a családomra, akik támogattak mindenben. Mindenkinek egy nagy köszönettel tartozom, úgy érzem, hogy nagyon összejött ez a csapat, és megyünk tovább előre.”- értékelte a 2019-es szezont Gender Tamás.

 

Forrás: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk – Gender Racing Team

 

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .