FLYERZ REVIEW

“Úgy érzem igazi sikersztori a miénk” // Interjú Nigel Stately-vel

Nigel_Stately_Deep_café_tesla

A nyár hiper sebességgel szállt tova, ami sokak számára egyet jelent az újabb Deep Café szezon indulásával. Délczeg Géza, alias Nigel Stately, a Deep Café atyja örömmel beszélt nekünk a népszerű mix- és partisorozat jelenéről, jövőjéről, de szó esett arról is, milyen volt ATB-vel együtt zenélni, és egyébként mivel töltődik fel kevés szabadidejében. Az interjú olvasásához javaslunk egy kis háttérzenét is!

Nem is győzzük már számolni – hányadik mixnél tart most a Deep Café sorozat?

Ezen a héten jelenik meg, hogy egész pontos legyek, a 31. mix. A Tesla pénteki Deep Café szezonnyitója miatt ütemeztem így, melyen egyébként egy meglepetéscsomag egyik elemeként Deep Café CD-vel is kedveskedünk majd a vendégeknek!

?✅☺#newmix #deepcafeparty #deephouse #icantwait #otttalalkozunk #teslabudapest #deepcafé

nigelstately (@nigelstately) által közzétett fénykép,

Amikor elkészítetted az első Deep Café mixedet, gondoltad volna, hogy ennyire ki fogja nőni magát?

Amikor évekkel ezelőtt elkezdtem a Deep Cafét, még teljesen más stílusban zenéltem, viszont nem tudtam benne kiteljesíteni önmagam. Engem általában az érzelmeim vezérelnek, úgyhogy 2011-ben láttam elérkezettnek az időt, hogy végre megmutassam a saját stílusom és saját kedvenceimből készítsek mixet, annak ellenére, hogy Magyarországon ekkor még nem volt közönsége a deep house-nak. Olyan mixeket szerettem volna, melyek amellett, hogy szépen fel vannak építve – felvezetéssel, bulizós résszel, katarzissal, levezetéssel -, bárhol hallgathatóak az autótól kezdve a tengerparton át egy kellemes buliig. Majd mikor visszahallgattam egy kávé mellett az első szettet, meg is született a név: Deep Café, és azóta a vol. 1-et csak a YouTube-on már több mint 3 és fél millióan hallgatták meg!

Nyáron Format: B előtt játszottál Siófokon – hogy érzed magad, amikor mégis visszacsöppensz a régi közegbe?

Nem mondom, hogy már teljesen életidegen, de azért egy picit furi volt. Azért szeretem a Teslát és a Deep Café partisorozatot, amit Anitával (Puchardt Anitával készült interjúnkat itt olvashatjátok – A szerk.) raktunk össze, mert olyan válogatott közönség jár oda, akiknek élmény zenélni. A Format: B-s buli is nagyon jó volt, de más azért… viszont csepegtettem egy kicsit a saját stílusomból, és nagyon pozitív volt a fogadtatás. Azért nem szeretek már elrugaszkodni a jelenlegi önmagamtól, mert az emberek tudják, mire számíthatnak, ha Nigel Stately buli lesz valahol. Sok különféle stílusokat váltogató DJ van, de én annál maradnék már, amit a nevem képvisel.

A Deep Café partisorozata idén már negyedik évét kezdte meg. Szerinted mi a legnagyobb varázsa?

Úgy érzem igazi sikersztori a miénk. Négy évvel ezelőtt egy 200 fős helyről indultunk el, mostanra 1000-1500 fő is megfordul a Teslában a pénteki Deep Café-kon. Érdekes tendencia zajlik mindeközben, mert a hazai parti életben megfigyelhető, hogy kezd eltűnni a warm-up szerepe, mert az emberek már nem indulnak el bulizni hajnal 1, fél 2 előtt. Ennek ellenére például a szülinapi Teslás bulimon már éjfélkor teltházzal dübörögtünk. Nagyon örülök, hogy a cafés közönség már éjfél-fél egy körül ott van, és már ekkor ‘kitehetjük a megtelt táblát’. 

Megjártunk pár helyszínt, de úgy gondolom, hogy a Deep Café igazi otthonra lelt a Teslában. A deep house nagyon sok mély hangot hordoz, ehhez kell a kiemelkedő hangtechnika és az atmoszféra is, amit a Tesla egyben prezentál. Itt minden megvan ahhoz, hogy megfelelően szóljanak a mixek – bármelyik zenémet rakom fel, élvezhető az emberek számára, hiszen a hangok gyönyörűen szólalnak meg, nem recsegnek a hangfalak, stb. Nem is tudnám már máshol elképzelni a Deep Café-t, csak a Teslában.

Emellett a klub vezetőségének bizalma nélkül sem tartana ott a partisorozat, ahol most. Rendkívül szimpatikus, hogy teljes mellszélességgel mellettünk állnak, kikérik a véleményünket, együtt meetingelünk, meghallgatják, mi lenne a jó mindkettőnknek, és mindent meg tudunk beszélni. Ez nagyon pozitív és egyben rendkívül ritka a mai világban. Ezért szeretem emberi oldalról is a Teslát.

Mire számítsunk tőled a Deep Café bulikon ebben a szezonban?

Nem árulhatok el egyelőre túl sokat, de készülünk live act-ekkel, csatlakozik majd hozzám egy varázslatos énekesnő, emellett pedig lesznek új fellépők is. Egy picit mindig meg kell újulni, hogy az érdeklődést fenntartsuk. Anitával nagyon sok időt fektetünk abba, hogy élményt adjunk az embereknek. Sokat mosolygunk rajta, hogy este 8-kor még megy, reggel, amikor kelünk, már megy az ötletelés, pörög az élet hétfőtől vasárnapig.

Nem véletlen az sem, hogy 2 havonta jelenik meg az újabb Deep Café, hiszen napi 4 óra munka van abban, hogy olyan külföldi producer barátaim munkáit vonultassam fel, akiről úgy gondolom, hogy méltó helye van az én mixeimben. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a YouTube csatornámon már a világ minden tájáról, 26 millió felett jár a hallgatottság. A SoundCloud fiókomat elnézegetve a legtöbben Németországból, Oroszországból, Angliából, Amerikából, Hollandiából hallgatnak és ezek után következik Magyarország. 

Pont ebből kifolyólag külföldre is sokat jársz fellépni. Merre jártál és merre fogsz menni még?

We wish you a Happy New Year ☺️?

nigelstately (@nigelstately) által közzétett fénykép,

Készülünk meglepetés külföldi bulikkal, ahová meghívást kapnak majd barátok is – ezekről azért nem beszélnék még, mert meglepetés lesz nekik is! Januárban indulunk egy három helyszínes thaiföldi turnéra, negyedik éve járok Montenegróba is zenélni. Összesen 22 országban megfordultam már meg, kiemelkedő élmény volt 2015 szilvesztere, amikor Anitával Dél-Afrikában voltunk, és Miami, ahol ATB-vel zenélhettem együtt. Nagyon élveztem, és bár ő más stílust játszott akkor, hál’ istennek az én zeném is ugyanúgy tetszett az embereknek. Egyet tisztázni kell: a deep house nem fesztivál zene, úgyhogy ezért is szuper azt látni, amikor 6000 ember ugyanúgy ugrál és tombol az én zenémre, mint az ügyeletes fesztivál-stílusra.

Hogyan töltődsz fel a nagy pörgés mellett, mivel töltöd az esetleg adódó szabadidődet?

Két dolog jelent számomra kikapcsolódást, az egyik lovaglás. Ha tehetem, Bajára járok lovagolni: 3-4 óra a természetben, így tudok teljesen kikapcsolni, ez tölt igazán. A másik a motorozás. Hetente, kéthetente találkozom a barátaimmal és délutántól estig kimotorozzuk magunkat.

Mit üzensz azoknak, akik már készülnek a szeptember 16-i Deep Café nyitóra?

Bemelegítésnek mindenképpen hallgassák meg az új mixemet! 🙂 Nem fogok nagy meglepetést okozni, a legnagyobb Deep Café track-eket fogom lejátszani, és remélem, hogy fantasztikusan fogják magukat érezni. Én napok óta ezzel kelek, ezzel fekszem, már nagyon izgatott vagyok!

Köszönjük az interjút Nigel Stately-nek, további sikereket kívánunk!

Ti pedig menjetek bulizni és hallgassatok Deep Café mixeket! 😉

DEEP CAFÉ Season Opening Party / The Big Show

A Deep Café legénysége új arcokkal bővül, elsők között Alive-ot hívták meg egy önfeledt örömzenélésre, de a rendezvény tartogatni fog több meglepetést is!

Nektek csak egy dolgotok van: beírni a naptárba SZEPTEMBER 16. PÉNTEK, DEEP CAFÉ SZEZONNYITÓ PARTY!

Belépő: 2000 Ft // a ruhatár használatot tartalmazza
Entry fee: 2000 HUF // incl. cloak room

 

black-nsA Flyerz Magazin is jelen lesz a szezon első Deep Café partiján a most induló Flyerz Nightshifttel!

Élő közvetítéssel jelentkezünk az éjszaka folyamán, ahol betekintést engedünk a színfalak mögé, megszólítjuk a szervezőket, a DJ-ket és a résztvevőket is, hogy egy kicsit kerekebb képek kapjatok az éjszaka csillogásából.

Keressétek a helyszínen a Flyerzt a meglepetésekért és bulizzatok velünk az éjszakai műszak alatt!

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .