Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
9Y5A8173-soma

A Sport & Events Management számára ez nem is kérdés és 3 fiatal versenyzőt karolt fel, hogy megváltsák a világot Magyarországról. Nem is akárhogy, egy komplex program alapján dolgoznak, melyben a motorok mellett a TV és social média felületek is nagy szerepet játszanak.

A menedzsment cég még nincs négyéves, de gyökerei egészen a régmúltba nyúlnak vissza. Ki ne emlékezne Talmácsi Gábor sikereire és amikor érte szurkolt egész Magyarország, amit aztán egy világbajnoki címmel köszönt meg 2007-ben. Stefano Favaro biztosan tisztán emlékszik, aki akkor Gábor menedzsere volt, most pedig szeretné újra átélni ezt a hatalmas sportsikert, ezért megalapította a Sport & Events Managementet, illetve a menedzsment keretein belül tavaly létrehozta a Sport&Events Academy-t.

Egy ilyen tervhez mi kell? 3 tehetséges, eltökélt, vagány, de professzionális versenyző. A csapat hamar össze is állt, 2 utánpótlás pilótából, Görbe Somából és az amerikai-magyar Rossi Moorból. Aki pedig járja az ösvényt előttük, Sebestyén Peti, már a világbajnokságon versenyez egy angol csapatnál.

Soma #42, a #turbócsiga

Mélyvíz? Soma számára egyáltalán nem gond! A még mindössze 12 éves pilóta a világ egyik legkeményebb nemzeti bajnokságában, a Spanyol Bajnokságban versenyez a European Talent Cup kategóriában, ahol ő az egyik legfiatalabb. Az idei tanulóév számára, a jövőben nagy eredményeket várhatunk tőle. Amellett, hogy a gyors és tudatos a pályán, az iskolapadban is remekel és már az angol nyelvvizsgája is megvan, ami fontos ahhoz, hogy külföldön is elismert pilóta legyen belőle. Édesapjával a kapcsolata irigyrése méltó, ugyanis Ő kíséri el Somát a versenyekre és szereli, készíti fel a versenymotorját.

Rossi #92, a #kicsiszamuráj

A sikerért néha messze kell menni. Rossi ezt jól tudja, ugyanis Amerikából költözött haza, hogy csatlakozhasson a csapathoz. A 10 esztendős pilóta a kultúrsokk ellenére is megállja a helyét a szintén nagyon kemény Olasz Bajnokságban. Sokan azt gondolnák, hogy a motoros gyerekek aranyosak és cukik, de Rossi a pályán egy igazi szamuráj. Magasan kiemelkedik a mezőnyből a fejlett motoros technikája és harcos modora miatt. Odaát már egy igazi minisztár volt, itt az idő, hogy meghódítsa Európát is. Idén az összes futamán dobogóra állhatott, jövőre pedig követi Somát Spanyolországba.

Peti #56, #akinemszeretiabeceneveket

Jelenleg ő az  egyetlen olyan magyar motorversenyző, aki a legmagasabb szinten versenyzik. Több, mint 10 éve járja körbe a világot és vesz részt a legnívósabb nemzetközi bajnokságokban. 2018 májusában fordulóponthoz érkezett a karrierje, hiszen a PTR Honda csapatánál egy olyan lehetőséget kapott, hiszen a Supersport szezon hátralévő részében végre esélyt kaphat a „villantásra”. Ha éppen nem a motoron ül, mindig teljes energiabedobással fejleszti magát mindenféle sportágakban és tudatosan készül a világbajnoki megmérettetésre.  Peti élete a pályán és edzésen kívül sem unalmas, ő a Spíler Tv-n futó Moto GP szakkomentátora, ahol versenyről versenyre újabb technikai érdekességeket mesél a király kategória rajongóinak. Ha ez még nem lenne elég, a Sport&Events Management más projektjeiből is kiveszi a részét, a social divízió egyik vezető egyénisége, innovatív megoldásait a cég ügyfelei is nagy érdeklődéssel fogadják.

A tehetség és az elért eredmények alapján azonban ezek a srácok sokáig nem kapták meg a méltó elismerést és figyelmet, még a szakma részéről sem. Sajnos kis hazánkban rettentően kevés visszhangja volt a motorsportnak. Eddig! Ugyanis a  #SpílerMotorsportHD projekt jóvoltából több autó- és motorsport bajnokság is felkerült a Spíler TV műsorára és egyre többen kapják fel a fejüket, hogy bizony, a Premier League szintű bajnokságok mellett ezek az extrém és látványos technikai sportok is kitűnő szórakozást nyújtanak a nézőknek. Amellett, hogy a legnagyobb MotoGP sztárok szoros, lélegzetelállító összecsapásait és rendszeresen új vendégeket felvonultató és exkluzív interjúkat bemutató GP Studio Live-ot követhetnénk, a hazai sikerekért is szoríthatunk, hiszen Görbe Soma és Sebestyén Peti versenyei is láthatóak. Természetesen annál nagyobb öröm nincs, ha egy magyar sportsikert élhetünk át, de érdemes még szemezgetni a többi a műsorral is a Spíler TV-n. A kicsit rendhagyónak és kívülálló, de épp emiatt izgalmas sorozatokat is meg lehet tekinteni a csatornán, mint a pörgős, rövid versenyekről híres Rallycross-világbajnokság, az ausztrál izomautók ütközéses előzéseit, a Supercarst, vagy az egykoron hazánkban is kimagasló salakmotor szakág legjobb versenyeit, a Speedway GP-t.

A korral haladni kell, ahogy azt az autó- és motorsport is teszi. A versenyekről, bajnokságokról folyamatosan tájékozódhatunk az online felületeken, a Splíer TV honlapján szemezgethetünk a frissebbnél frissebb videós tartalmakból és  a „Még 1 kör” című élő Facebook adást is nézhetjük minden kedden 17:25-tól, ahol a szakértő vendégektől kérdezhetünk.

Akik pedig a versenyzőkre kíváncsiak és szeretnék egy picit közelebbről megismerni őket, a sportolói Facebook és Instagram oldalaikon folyamatosan megújuló tartalmakat lájkolhatnak, és a flyerz.hu-t is érdemes lesz figyelni!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..