Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionSPORT

Valentino Rossi nyomában a magyar motoros

B2

Kecskés Bence 2006-ban született, igazi sportvénával megáldott motoros. Több extrém sportban tevékenykedik, szeret falat mászni és snowboardozni is. 2012 óta él a benzingőz bűvöletében, crossmotorozik is, ám igazán a gyorsasági szakágban találta meg magát a 25-ös számmal versenyző fiatal.

A 2016-os szezonban a cseh-szlovák-magyar kispályás utánpótlásbajnokság versenyein indult, minden esetben dobogós helyezést ért el – összetettben végül a második helyet szerezte meg. Ugyanakkor a felnőttek között is komoly teljesítményt tett le az asztalra, a hazai MAMI kupában indulva 50 cc-s motorjával többször is dobogóra állhatott.

A 2017-es évet a Rossocromo Metrakit csapatában, a CIV junior sorozat olaszországi versenyein teljesítette, minden verseny alkalmával ismeretlen, új helyszíneken, új pályákon indulva. folyamatosan javuló eredményekkel. A versenyek előtt legtöbbször csupán egyetlen napja volt a pályát megismerni, a beállításokat tökéletesre hangolni, és folyamatosan javítani az időeredményein.

Fejlődését jól mutatja, hogy a vallelungai utolsó fordulóban számos olasz versenyzőt is megelőzve a második helyen ért célba.

Tehetségére a Moto2-ben versenyző Mattia Pasini édesapja, Luca Pasini is felfigyelt (Rossi, és Simoncelli is a szakember tanítványai között volt a pályafutása kezdetén), így immár az ő junior csapatában indul majd, egy magasabb kategóriában. A 2018-as versenyszezonban megközelítőleg ugyanazokra a pályákra osztották a versenyeket, igy az ötből három versenyhelyszint már ismerni fog Bence, ami a sikeres versenyzés egyik záloga lehet.

A CIV junior az egyik legnagyobb becsben tartott utánpótlásbajnokság Európában, ahol Olaszország legjobb junior versenyzői indulnak egyre nívósabb támogatással. Az innen kikerülő versenyzők később rendszerint világversenyeken és a MotoGP-ben bizonyítanak, és szerepelnek rendkívül eredményesen.

Az olaszországi pályák minősége és légköre utánozhatatlan, amely rengeteg tapasztalatot és tudást ad egy fiatal motoros kezébe, ezzel pedig lehetőségeket is a folyamatos fejlődésre. Az idei évet Bence egy spanyolországi edzőtáborral kezdi meg februárban, aminek nagy előnye, hogy kevesebb a téli időszak miatt „elvesztegetett” munka, így a tehetség felkészülten érkezhet meg a versenyszezonba.

Ha kíváncsi vagy Kecskés Bence pályafutására, kövesd őt a Facebookon, vagy iratkozz fel Youtube csatornájára!

https://www.facebook.com/bencemoto25/

https://www.youtube.com/channel/UCDpxguUiLOb-Cz7veYsP1PA

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..