FLYERZ REVIEW

VARÁZSLATOS ŐSI ROMOK A VILÁG MINDEN TÁJÁRÓL

Screen Shot 2019-11-04 at 16.13.14

Bagan templomai 

A mianmari Bagant a 2. században alapították. Fénykorában összesen tízezer buddhista templom, pagoda és kolostor működött a területén, ezekből mára 2200 maradt meg.

Image #0

Thaiföld romjai 

Thaiföld Ajutthaja városát a 18. században, alapítása után négyszáz évvel egy burmai sereg rombolta le, romjai ma az Ajutthaja történelmi emlékparkban látogathatók, ami az UNESCO világörökségének része.

A három torony 

Angkorvat a Kambodzsa északnyugati részén található ősi város, Angkor templomegyüttese. A 12. században építette II. Szurjavarman ötvenezer munkás, illetve ötezer szobrász és kőfaragó segítségével. A templom ma Kambodzsa jelképe.

A hindu uralkodók városa 

Hampi India történelmi települése. A 16. században 200-500 ezer ember lakta. Több mint kétszáz éven keresztül volt a hindu uralkodók három generációjának fővárosa.

Sziklába vájt város 

Petra a jordán sivatag sziklái között megbúvó egykori karavánközpont, ami az arab nabateusok fővárosa volt. A 7. században elnéptelenedett várost az 1800-as évek elején fedezték fel.

Égi kolostorok 

A görög Meteorák, vagyis „levegőben lebegő” sziklák több mint hatszáz éve adnak otthont a rájuk épült huszonnégy bizánci kolostornak, ezek közül ma már csak ötöt használnak szerzetesek.

Az öreg csúcs 

Az Andok hegyláncai között fekvő Machu Picchu, azaz az „öreg csúcs” egykor az Inka Birodalom fővárosa volt, amit a 15. század közepén építettek. Egy évszázaddal később lakói elhagyták, és csak négyszáz évvel később fedezték fel.

Az inka erőd 

Ollantaytambo szintén az inkáknak köszönhető. Az Inka Birodalom Pachacuti nevű császárának birtoka volt. A spanyol hódítás idején az inka ellenállás erődjeként működött.

Szerzetesek szigete 

A Skellig Michael sziget Írország délnyugati partjától 15 kilométerre fekszik. Hatszáz éven keresztül az ír szerzetesek központja volt. Az 588-ban épült kolostort körülvevő kőkunyhókban éltek és a szikla oldalában zöldségeket, gyógynövényeket termesztettek.

Maja piramisok 

Az 500 körül épült maja romváros, a Chichén Itzá ékei a hatalmas templompiramisai. A 10. században a toltékok foglalták el, akik meghonosították a Kukulkán, a tollas kígyóisten tiszteletét és az emberáldozat rítusát.

Forrás: https://divany.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .