Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionTrend & Beauty

Varga Nóri – egy körmös története

Close-up of beautiful nailsClose-up of beautiful manicured nails

Úgy érzem a körmös szakmában sokszor kényes téma, hogy ki honnan indult, hogyan kezdte a pályafutását, az árakról sem szívesen beszélünk egymás között csak célozgatva, hogy mennyinek kéne lenni, de az nem nagy segítség ugyebár… Most ezekről fogok Nektek írni, és hogy én hogyan kezdtem a pályafutásom!
Mélyen kellett keresgélnem a telefonomon és a laptopomon, hogy ráleljek az első munkámra, de sikerült! Előre elnézést kérek a fotók minőségéért, de nem voltak megfelelőek sem a fények, sem a telefon kamerájának minősége.

Íme életem első francia építése! Ekkor még teljes mértékben azt gondoltam, hogy az a mosolyvonal nagyon is mosolyog… Hasonlóan kezdtük mindannyian.
Leírom az én történetem…
Miután elvégeztem egy marketing szakot, beiratkoztam banki szakügyintéző szakra, mert olyan jól hangzott, passzolt az előző években tanultakhoz… Nem volt megerőltető, de maradjunk annyiban, hogy nem az én szakmám! Szóval még főiskola ideje alatt elkezdtem keresgélni az utam, mert éreztem, hogy erősen tévúton járok… Azon gondolkodtam, hogy lehetnék kozmetikus, mert szeretem az embereket, türelmes vagyok és jó a kézügyességem. De nem lett volna elég kreatív, így tovább kerestem!


Pár hónappal később a SzuperInfó egyik lapszámában olvastam egy körmös képzésről. Szimpatikusnak találtam, szerettem lakkozgatni a körmeimet, szerettem már akkor is rajzolni, festeni, kézműveskedni. A körmözéshez semmit sem konyítottam! Azt sem tudtam, hogy melyik márka jó, melyik nem…
Körömvirág Akadémia néven jelent meg a hirdetés, gyorsan fel is hívtam az ott leírt számot, Bognár Anita volt a vonal másik végén. Egy hihetetlen kedves, barátságos és precíz szakember! De ekkor ezt még persze nem tudtam, csak azt, hogy nagyon szimpatikus volt! El is mentem másnap, gyorsan beiratkoztam a képzésre és a következő héten már ott csücsültem az oktatótermében. Ekkor már tudtam, a legjobb helyen vagyok! Anita nagyon alaposan, türelmesen tanított minket! Minden egyes tanulójára fordított annyi figyelmet, amennyire szükség volt. Imádtam minden egyes órát!


2012 december elején vizsgáztam, nagyon izgultam, de természetesen nagyon jól sikerült a vizsga! Innentől kezdve 1 éven keresztül, akin csak tudtam gyakoroltam! Decemberben már mentem az első akril festő tanfolyamra. Aki ezt a szakmát igazán megszereti az nagyon jól tudja, hogy a tanfolyamokat innentől kezdve nem lehet abbahagyni, mert egyre jobb akartam lenni, és egyre többet akartam tudni.
Első zselé technikai továbbképzésem eredménye:

Az én kikötésem, hogy nincs matrica! Mindent meg kell tudnom festeni. Így ennek következményében nem használok matricát.
Több, mint egy év gyakorlás után vállaltam barátok barátait… 1,5 év elteltével az oktatóm Anita, egyre mondogatta, hogy menjek el szalonba dolgozni, ne vesztegessem az időt.
Ekkor jött egy szuper lehetőség, egy csodálatos szépségszalonban Kecskeméten, 21 évesen belevágtam a vállalkozói életbe és szalonban folytattam tovább! Nagyon izgultam!
Mennyi idő mire kialakul a vendégkör?
Milyenek lesznek a vendégek?
Szeretik majd a munkám?
Kérnek majd újra időpontot?

kép: Tiliteo Fotóstúdió Budapest

Nagyjából fél év volt mire beindult a munka. Voltak nagyon kedves vendégek, természetesen olyanok is akik kevésbé.
Nagyon sokat kellett azon dolgoznom, hogy kialakítsak egy jó vendégkört, akikkel jó együtt tölteni az időt, akik szeretik a munkámat, annak minőségét. Fél év telt el… addig folyton csak azon aggódtam, hogy mi lesz később, hogyan lesznek a vendégek, a megélhetés… Tudjátok, hogy van ez! 5-6 hónap elteltével nagyon gondolkoztam, hogy kéne még valami! Ekkor döntöttem el, hogy pedikűrözni is fogok, hiszen a vendégeimnek lábai is vannak, szeretik, ha egyformán szép és ápolt a kezük és lábuk is! Nagyjából egy éve voltam vállalkozó mire pedikűrös lettem, fantasztikus dolog! Imádom csinálni! Nagyon hálásak a vendégek, hogy rendbe hozom lábaikat. Másfél évnél jártam, amikor már alig tudtam új időpontot adni, már napi 10-11 órát dolgoztam. Fantasztikus volt! Jött a következő nyár és már nem tudtam egyáltalán új időpontot adni senkinek, eddigre már napi 12-14 órákat dolgoztam. Na ez már túlzás volt! Erre figyeljetek oda, hogy ilyen hibába ne essetek! Kell, hogy legyen magánéleted, hogy kicsit ki tudj kapcsolódni a hétköznapokból… Szépen beállítottam egy “munkarendet” magamnak és kialakult egy jó időbeosztás!

kép: Tiliteo Fotóstúdió Budapest

Mire már minden szépen egyenletessé vált, (nem volt új vendég, mert fullon volt a naptáram, volt egy kis “énidőm” is) addigra párom és én is kaptunk egy fantasztikus lehetőséget Budapesten.
4 év elteltével… új szalon, új vendégkör, új élet, új minden
Nagyon sokat törtük a fejünket, hogy megéri e feladni az akkori biztosat, egy totál bizonytalan, nulla vendégkörös új szalonért cserébe… De megléptük, belevágtunk!
Most 2018-at írunk. Újra indult a mókus kerék, újra egy csodálatos szépségszalon tagja vagyok, csak most Budapest szívében, a Big Momentben.
Végső soron:
Azt a következtetést vonom le, hogy ha megteheted, nincs mit veszítened, benne van a pakliban, hogy akár még sokkal jobb is lehet, mint amiben most élsz, dolgozol… akkor vágj bele, mert megéri!
-Hogy idegeskedtem-e? –naná! Te is ezt tetted volna.
-Hogy minden áldott este azzal a gondolattal feküdtem , hogy jó döntés volt e? -Megfordult a fejemben. Igen! (mégis csak egy teljesen jól működő, 100%-os vendégkört hagytam ott vállalkozóként)
-Hogy megérte e változtatni? –Igen!
-Miért??? -Mert így haladunk előre. Mert így még többet kihozhatunk magunkból. Mert egy fantasztikus csapat tagja lehetek újra. Mert új embereket ismerek meg. Mert új lehetőségeket kapok az élettől, és mindemellett imádom Budapestet!
Most itt tartok a munkám minőségével:

kép: Tiliteo Fotóstúdió Budapest

Köszönöm Bognár Anita, hogy ilyen sokat tanulhattam Tőled és, hogy megismerhettem ezt a csodálatos szakmát!
Mi a Te történeted? Oszd meg velem kommentben!

 

Bejelentkezés: 0620 240 0171

web: https://norinails.hu/

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..