Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
EgyébFlyerz SelectionTrend & Beauty

Vidéki és budapesti nyomtatás: 9 tipp, hogy megtaláld a nyomdád!

pexels-photo-210661

Nem könnyű dönteni a rengeteg nyomda között. 9 tippet adunk, hogy megtaláld a vidéki és budapesti nyomtatási lehetőségek közül a számodra legjobbat.

Hihetetlen széles a nyomdaipari piac: temérdek lehetőség közül választhatsz akár vidéken, akár Budapesten élsz. A lokációtól független viszont az, miként találhatod meg a számodra tökéletes nyomdát. Mindegy, hogy vidéki vagy budapesti nyomtatásról van szó, a lényeg: vizsgáld meg milyen szolgáltatásai és lehetőségei vannak a nyomdának, és neked mire van valójában szükséged!

Nem számít, hogy éppen tervrajz nyomtatás, névjegykártya készítés vagy plakát nyomtatás a cél, a legfontosabb, hogy minőségben, kiszolgálásban és árban a megfelelő helyet találd meg. Most megnézzük, mi az a 9 pont, amit érdemes figyelembe venned, amikor keresed a tökéletes nyomdát a közeledben.

1. Minőség az ár helyett!

Habár az ár nagyon fontos tényező a döntés során, mégsem szabad minden esetben az olcsóbbat választani, mert olykor silány minőséget is jelenthet. Az igényes és időtálló munka viszont sokkal többet ér, hiszen az elkészült design alapján fogják a gazdáját is megítélni. Egy nagyobb rendelés esetén mindenképp érdemes próbamintát kérni: a minőséget is leellenőrizheted így, illetve az esetleges hibákat is kiszűrhetitek a nyomtatás előtt.

2. Környezetbarát a nyomda?

Nem újdonság, hogy rengeteg papírt használunk fel a nyomtatás során, amely a környezetünk számára nem a legkedvezőbb. Szerencsére ma már több nyomdában újrahasznosított papírt és környezetbarát festéket használnak, ezért amennyiben teheted és nem megy a design rovására, válaszd inkább ezt a megoldást. A vállalkozásodról is sokat elárul, ha például környezetbarát szóróanyagokat vagy plakátokat használ fel a marketing tevékenysége során.

3. Nézd meg az online véleményeket!

Mindig olvass utána az adott nyomdának: nézd meg a weboldalukat, a nyomda történetét, illetve a korábbi vásárlók véleményét. Használd ki a közösségi média erejét: csekkold a Facebookot, a Twittert vagy a LinkedInt! Sokat elárul egy helyről az, hogy mások milyen tapasztalatot szereztek.

4. A határidő fontos, de nem minden!

Sokszor az utolsó utáni pillanatban jut csak idő a nyomtatásra, az ilyen megrendelés esetén pedig minél előbb van szükség a kész anyagokra. Ekkor jól jön, ha a nyomda egy napos határidővel is tud vállalni nyomtatást, viszont biztosan felár ellenében tudod ezt a szolgáltatást igénybe venni. A nyomda megbízhatóságáról ad tanúbizonyságot az, hogy valóban képesek-e a megbeszélt határidőre elkészíteni az anyagokat. Inkább legyen rászámolva még pár nap a határidőre, mint végeredményben silányabb minőséget kapj a kapkodás miatt!

5. Innovatív technológia?

Elengedhetetlen, hogy a választott nyomda lépést tartson a technológiai újításokkal: ne csak elavult és régi gépekkel dolgozzon. A vállalkozás hozzáállásáról árulkodik az is, hogy használnak-e innovatív technológiákat és kipróbálnak-e új irányvonalakat. Ennek könnyen utánajárhatsz a weboldalukon.

6. Figyeld meg, milyen a kommunikáció az ügyfelekkel!

Az ügyfélkezelés és a kommunikáció rengeteget elárul egy cégről. Érdemes egy gyors telefonálással felmérni, hogy mennyire szimpatikus az adott nyomda. A telefonbeszélgetésből már sok mindent leszűrhetsz. Az árajánlatkérés során figyeld meg, milyen gyorsan, segítőkészen és pontosan válaszolnak az emailedre. Fontos tudnod, hogy a tényleges megrendelés előtt bármikor visszamondhatod még az ajánlatot, így bátran írj több helynek is.

7. Ha szükséges, csináltass egy helyen mindent!

Ha többféle anyagot is kell nyomtattadnod, akkor idő- és sok esetben pénztakarékos is, ha egy helyen gyártatod le őket. Nézd meg és beszéld le a nyomdával, hogy mindent tudnak-a vállalni és esetlegesen adnak-e bármilyen kedvezményt a nagy mennyiség miatt. Emellett sok nyomdában már grafikai szolgáltatás is van, így ha találsz egy számodra szimpatikus helyet, akár velük is megcsináltathatod a designokat.

8. Házhozszállítás vidéki és budapesti nyomtatás esetén?

Nem mindig jut idő személyesen elmenni és átvenni a legyártott anyagokat, ilyenkor pedig a házhozszállítás a legtökéletesebb opció. Ha egy vidéki vagy egy távolabbi budapesti nyomdával dolgozol együtt, akkor mindig kérdezz utána annak, hogy van-e lehetőség házhozszállításra és ha igen, pontosan milyen áron. Egy bizonyos összeg felett pedig akár az ingyenes házhozszállítás is lehet részedről elvárás.

9. Menj el személyesen a nyomdába!

Amennyiben a közeledben van a nyomda, mindenképpen látogass el legalább egyszer személyesen. Egyrészt saját szemeddel megnézheted a próbamintákat: biztosan látni fogod, milyen minőségű darabokat képes legyártani a cég. Másrészt kapsz egy konkrét benyomást a munkatársak hozzáállásáról, így pedig a szubjektív véleményed alapján dönthetsz majd arról, melyik nyomdával szeretnél hosszú távon együtt dolgozni.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..