FLYERZ REVIEW

Világszerte imádják Levi da Cruz szimfonikus szettjeit

1c8a2813-cb97-4c02-8e6f-d73c1fd57161-2

Fura, de van egy magyar DJ aki gondolt egyet, és összehozta az igazi klasszikus és az elektronikus zenét. Levi da Cruz nevét azonban egyelőre külföldön ismerik többen. Fellépett már az összes ismert Földközi-tenger környékén lévő klubban, De megvolt neki a Tomorrowland is. Kétszer.

Mikor jöttél rá, hogy ezzel szeretnél foglalkozni?

Ha jól emlékszem, tizenhárom éves lehettem, amikor egy barátommal közösen egy iskolai farsangon úgy alakult, hogy mi lettünk a DJ-k. A dolog annyira megtetszett, hogy kerestem a hasonló helyzeteket. Majd úgy hozta az élet, hogy kisebb rádiókban lettem napi beosztásban műsorvezető, hétvégén pedig több klubban is warm-up vagy rezidens. Producerként csak hat-hét éve vagyok jelen a szakmában saját dalokkal, illetve remixekkel.

Annyira bejött ez neked, hogy már szinte az összes nagy európai klubban jártál…

2010-ben volt az első komolynak mondható külföldi fellépésem a németországi Saarbrückenben, ahol már headlinerként jártam. Utána következett négy-öt év, amikor a Földközi-tenger térségében zenéltem Máltán, Spanyolországban, teljes nyári szezonokat áprilistól november végéig. Ilyenkor több helyen dolgoztam egyszerre és az sem volt ritka, hogy egy nap négy bulim is volt.

Az osztrák GAP hivatalos videójában egy szimfonikus zenekarral zenélsz. Ez elég szokatlan párosítás, honnan jött az ötlet?

Mivel nagyon szeretem a klasszikus zenét is, szerettem volna valahogy összekombinálni ezt a két igen különböző stílust, így ezt a zenei irányzatot, a live symphonic DJ-szettet – ha mondhatom így – én találtam ki, még 2014-ben. Ez abból áll, hogy egy élő DJ-szettet végigkísér egy szimfonikus kamarazenekar, ami az én esetemben két hegedű, egy fuvola és egy fagott. A GAP-hez hasonlóan nagyon sok rendezvényen bemutathattuk ezt a felállást és mindenhol nagy sikert aratott. Ezzel a produkcióval kapcsolatosan egyébként még van pár komolyabb tervem a közeljövőben világszerte.

A klasszikus zene szeretetével nem ér véget a DJ-kre kevésbé jellemző dolgok sora. A buddhizmus is közel áll hozzád. Hogyan kerültél kapcsolatba a vallással?

Valóban… A mindennapjaim szerves része már több mint húsz éve az aikido, amely egy japán harcművészet. Ehhez szorosan kapcsolódik a buddhizmus. Amikor jobban megismertem ezt a vallást, akkor jöttem rá, hogy a filozófiája mennyire közel áll hozzám.

Mi a legnagyobb álmod, amelyet mindenképp szeretnél elérni DJ-ként?

Az egyik nagy vágyam már teljesült! Szerettem volna fellépni a Tomorrowland fesztiválon Belgiumban, ahol eddig kétszer is sikerült már játszanom. A másik nagy álmom a Burning Man Nevadában. Úgy néz ki, hogy ez is valóra válik idén, mivel pont a napokban igazolták vissza a fellépésemet, és ettől nagyon boldog vagyok! Szívesen játszanék az ibizai Pacha klubban vagy a Las Vegas-i Omniában is, de nem vagyok telhetetlen. Így is egy szerencsés fickónak tartom magam, hogy ilyen sok helyre eljutottam a zeném által!

Amerikában is jártál már – amikor kimentél, a nagypapád fényképét is magaddal vitted…

Ez egy nagyon szívbemarkoló történet. Amikor az ötvenhatos forradalom idején a nagyapám, nagymamám, édesanyám és a nagybátyám el akarta kerülni a vérontást, úgy döntöttek, hogy kiköltöznek az Egyesült Államokba, de az utolsó pillanatban mégsem mentek. Én gyerekként nagyon sok időt töltöttem papával és tudom, hogy élete nagy álma volt, hogy egyszer kijusson Amerikába. Nekem nemrég lehetőségen nyílt rá, hogy kimenjek Las Vegasba és Los Angelesbe. Az élet úgy hozta, hogy három lehetőségem is volt bemutatkozni a helyi közönségnek. Amikor ez kiderült, azonnal tudtam, mit kell tennem, így teljesíthettem a nagypapám álmát.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .