Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Villáminterjú – Rókusfalvy Pállal az Etyeki Piknikről

10353714_875167945890981_3648038285043699856_n

„Hagyd el most a várost, velünk indul a nyár most!” szlogennel csábítja a Budapest közeli település a bor szerelmeseit. Június első hétvégéjén ismét több ezer látogatót várnak a Gasztrosétányra. Az első Etyeki Pikniket 2013-ban szervezték, ami a nagysikerű Kezes-lábost és a Pincefesztivált váltotta fel. Az ötlet jónak bizonyult, hiszen azóta Etyek még magasabbra emelte a mércét és tette le névjegyét a bor rajongók körében. Rókusfalvy Pál szervező-borosgazdával beszélgettünk, aki a rendezvényt megálmodta.

Ez a 3. éve az évente 4-szer megrendezésre kerülő Etyeki Pikniknek. Milyen fogadtatása volt a váltásnak?

Ez lesz a 15. Etyeki Piknik, tehát már elegendő tapasztalattal, eredménnyel a hátunk mögött mondhatjuk, hogy nagyon sikeres rendezvényről van szó. A látogatók az első alkalomtól kezdve nagy létszámban érkeztek és ez a mai napig így van, ugyanakkor hozzátenném, hogy a sikernek ez csupán az egyik fokmérője. Kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy az Etyeki Piknik gasztronómiai és programkínálatában is prémium színvonalú legyen, és pozitív visszajelzéseket kapjunk a látogatók részéről, hiszen ez viszi előre a magyar bor, gasztronómia és kultúra ügyét.

13267974_1079475025460271_6321537165110489655_n

Körülbelül hány pince nyitja ki az ajtaját az érdeklődők előtt a hétvégén?

Minden alkalommal 20-25 pincészet, kézműves vállalkozás nyit ki és mindenhol helyi programok is lesznek, illetve kézműves kiállítók, muzsikusok népesítik be a Gasztrosétányt.

 A Pikniken nem csak a helyi borászok vonulnak fel, hanem érkeznek más borvidékekről is vendégborászok. Kikkel találkozhatunk a nyári rendezvényen?

 Így van és ráadásul nagyon komoly vendégborászok érkeznek ez alkalommal is az Etyeki Piknikre, hiszen itt lesz az idén is a Borászok Borásza ötös döntőjébe jutott Áts Károly vagy Balla Géza, Günzer Tamás, Laposáék, a Fekete Pince és a Szatmári Pincészet is. Egyébként nem csupán a kóstoltatás miatt lesz szükség borászainkra, hanem a futballpályán is, hiszen a BorÁszok ismét megmérkőznek a Magyar Országgyűlés válogatottjával. Érdemes ide is ellátogatni és szurkolni.

index

A minőségi borokon kívül számos kulináris élményben lehet része a kilátogatóknak. Mesélne erről egy kicsit?

 Mint tudják, a Gasztrosétányon nem csupán pincék vannak, itt minden alkalommal kinyit az Etyeki Sajtútállomás, a Sonkamester vagy a Halmi család, akik többek között házi süteményekkel, szörpökkel készülnek, de minden présház ínycsiklandó kínálattal készül a vendégek fogadására, lesz itt a mangalica tarjától, a konfitált kacsamellen és cipóban tálalt kolbászos pityókalevesen keresztül a házi rétesig és borszőlő fagylaltig minden, mi szem-szájnak ingere.

index3

A családosoknak milyen programokkal kedveznek?

 A Rezeda Terasz kertszínpadán kifejezetten a kisiskolás gyermekek és szüleik számára lesz a „Zöld manók a kertszínpadon” című interaktív előadás, de a Halmi Pincénél az Art Hekk Workshop keretein belül a kreativitásukat is kiélhetik: itt fából készült halakat csiszolhatnak és festhetnek kedvükre. Lesz még kézi hajtányú fakörhinta, póni lovagoltatás is vagy énekelhetnek és táncolhatnak a Fonó Présháznál a Bahorka Társulattal. Egyszóval lesz miből választaniuk a családosoknak, gyermekeknek is.

 Ha kimozdulnánk egy kicsit a városi forgatagból, de mégsem mennénk messzire az Etyeki Piknik a legjobb választás a hétvégére! A Flyerz Magazin biztosan képviselteti magát és be is számol a rendezvényről!

13245262_1219498334751483_4417010161291325490_n

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..