FLYERZ REVIEW

Vingardium – a felemelő borfesztivál

BOR, Gasztronómia(1)

Amikor már lecsengett a „tinderes” Sound, és a Szigeten is elfolyt egy kisebb vagyon a tivornya alatt, egy igazi ínyenc, kétnapos fesztivállal búcsúztatjuk a nyarat. Kizárólag igényes fesztiválozóknak.

 

A Vingardium Borliget az idén harmadjára nyitja meg kapuit a bor szerelmesei előtt augusztus 31-én és szeptember 1-jén. Az Örs vezér teréről az ingyenes, retro IKARUS fesztiválbusszal tíz perc alatt az Erzsébetligetbe érünk, ahol 30 pincészet borai várnak, 2 színpaddal, egy menő szabadulószobával, társasjátékokkal és jókedvvel.

A Vingardium nem egy tipikus IHB buli, de nem is egy sznob-találkozó: baráti társaságok, egyetemisták és laza, fiatal felnőttek, kisgyerekes családok, kutyások élvezik a minőségi borokat, miközben olyan bandák adják a talpalávalót, mint a Budapest Bár, a Random Trip vagy a Mary Popkids.

A Vingardiumon az összes érzékszervünk királyi ellátásban részesül. A szervezők ugyanis nem csak a minőségi borokért és az igényes zenéért vállalnak felelősséget: az ország legjobb street food művészeit hívták meg, hogy a jó italok mellé kiváló ételek kerüljenek a fesztiválozók gyomrába. A túlárazott, kartonpapír ízű fesztiválkaja a Vingardiumon már biztosan nem szedi áldozatait!

A szabadulószobák és a társasjátékok kedvelői is megtalálják a számításaikat, hiszen a játékosság, a közösség az esemény jelszavai. A Vingardium Borliget minden évben bebizonyítja, hogy igazán jól szórakozni máshogy is lehet, mint egy tipikus fesztiválon. Mindezt teszi úgy, hogy minden elvárásnak megfelel: jó a zene, jók az ételek, jók az italok, és a fesztiválozók jó arcok.

Na, de lássuk a medvét: mennyibe kerül ez a kihagyhatatlan buli? Mindenki kapaszkodjon meg, mert most jön a dolog legjobb része: a belépés ingyenes. Napijegyet válthat – elővételben és a helyszínen is – az, aki bort kóstolna a hivatalos fesztiválpohárból. A szerencsés 16. kerületi lakosok az amúgy sem drága belépő árából még kedvezményt is kapnak!

Aki mindezt nem hiszi, járjon utána! Biztosan nem bánja meg.

Természetesen a fesztivál támogatók bevonása nélkül nem valósulhatott volna meg – külön köszönet jár a XVI. Kerületi Önkormányzatnak és az Erzsébetligeti Színháznak, hogy egy ilyen minőségű esemény megvalósulását segítették.

Bízzunk benne, hogy gyönyörű napsütéssel, meleggel ünnepeljük a közeledő őszt. Akkor sem kell viszont keseregni, ha az idő borongós, vagy esetleg csepereg az eső. A szervezők a programokat megtartják, ha esik, ha fúj.

A borfesztivál nevén biztos elgondolkodtatok Ti is. Nekünk két dolog jutott az eszünkbe: a vino és a garden, mint bor és kert/liget, valamint a sokak által imádott Harry Potter. A varázstalan lényeknek mondjuk, hogy a Potter-univerzumban van egy mágia, ami kellő pálcahasználattal felemeli a tárgyakat, miután kimondtuk a varázsigét: Vingardium Leviosa (jeleznénk, hogy a hangsúly az „o”-n van, nem a „sa”-n). A borfesztivál neve nekünk inkább hajaz az előbbi varázsigére, hiszen felemelő és varázslatos esemény lesz.

Találkozzunk augusztus 31-én és szeptember 1-jén Pesten az Erzsébetligetben, és bulizzunk még egy utolsót, mielőtt beköszönt a naptári ősz (is). Az eseményt kövessétek a Facebookon, hogy elsőként értesüljetek a programokról. Addig pedig huss és pöcc, mindenkinek!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .