Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionGASZTRO

Virágzó magbonbonok édességnek álcázva

botanic_adw_fb

Születésnapra, névnapra, szerelmünknek vagy esküvőre, év végén az óvó néniknek vagy éppen ballagásra… mindig van egy olyan alkalom, amelyre ajándékot kell keresnünk. Vágott vagy cserepes virág legyen? Ét vagy tejcsoki? – merül fel leggyakrabban.

Egy hazai vállalkozásnak köszönhetően azonban tovább bővül a választási lehetőségünk. Itt az a kérdés, hogy fűszernövény vagy színpompás virágok nőjenek ki a (mag)bonbonokból.

Újrahasznosított papír bonbonokból kelnek ki a növények

A Seed Bonbon hazai ökodesign márka környezetbarát alternatívát mutat a hagyományos ajándékok mellett, ugyanis irodai papírhulladékból készítenek különféle édességekre hasonlító magbonbonokat, melyek földbe ültetve élő növényként születnek újjá. Bonbonos dobozokban, bambusz kosárkában vagy éppen képeslapra applikálva választhatunk a formák és kiszerelések közül.

A színes és csokoládé színű magbonbonokba fűszernövények és pillangókat vonzó virágok magjait rejtik, így a magbonbon ajándékok kétszer okoznak örömet: amikor átadjuk őket szépséges dobozokba csomagolva és amikor már élő növényként díszítenek egy-egy balkont vagy kikertet.

A zero waste és a környezettudatosság híveinek

A Seed Bonbon márka megálmodója, Hagara-Nagy Nóra a lehető legzöldebb ajándéktárgy megalkotását tűzte ki célul, amelynek gyártása még nagy mennyiségben is környezetkímélően fenntartható maradhat. Az irodai papírhulladék értékteremtő újrahasznosításakor kézműves technológiával készülnek az öko ajándékként újjászülető megbonbonok, így lehetőség van egyedi igények alapján is rendelni. Akár a csomagolásnál, akár a magbonbonok színének, formájának kiválasztásában is választási lehetőség.

A beszerzéskor, a gyártáskor és a szállításkor is előnyt élveznek a környezetet legkevésbé terhelő megoldások, így a hulladékmentes életmód hívei is több olyan termék közül választhatnak, amelyek egyáltalán nem képeznek felesleges hulladékot.

Különleges együttműködések, limitált szériás termékek

A Seed Bonbon márka égisze alatt időről-időre felbukkannak limitált szériás, különleges kiadások. A WWF Magyarországgal közös együttműködés gyümölcse a Természetbarát sorozat, amelynek a csomagolásán a természetvédelmi szervezet kiemelt állatfajait mutatják be művészi módon. A termékek megvásárlásával nemcsak egy egyedi ajándékra tehetünk szert, hanem támogatjuk is a WWF munkáját. De készültek már chili válogatások, mandala kollekció, Vizslabarát szett, mely szintén egy támogatói termék a Vizslamentés javára, a legújabb pedig a Le Botanique, amely színezékmentes, virágszirmokkal és növényi részekkel díszített méh-és pillangóbarát virágmag keveréket tartalmazó összeállítás, amelynek csomagolása is újrahasznosított papírból készült.

A termékek megvásárolhatók a Seed Bonbon webshopjában, vagy egyedi rendeléssel kapcsolatban további információ kérhető a hello@seedbonbon.hu email címen.

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..