FLYERZ REVIEW

Virtuálisan ellátogathatunk a legszebb nagyvárosokba, köztük Bécsbe is

belvedere-4913058_1920-1170x806

A digitális technológiának köszönhetően a vesztegzár ideje alatt sem kell nélkülöznünk a kultúrát és a városnézéseket csak egy kicsit máshogy kell csinálni. Habár most egy ideig nem láthatjuk élőben a világhíres tárlatokat, és nem hallgathatunk koncerteket, számtalan mód akad, hogy mégis élvezhessük ezeket.

Ha múzeumba mennénk, megnézhetjük a híres Gustav Klimt gyűjteményt a Belvedere tárlatában, de az Albertina is megnyitja virtuális kapuit a kényszerpihenők előtt. A Belvedere digitális tárlatvezetést is kínál, amiről minden nap videót töltenek fel közösségi oldalaikra. Látogatható még online többek között a Bécsi Zsidó Múzeum, a Természettörténeti Múzeum, a császári Kapucinus sírbolt, a Bécsi Művészettörténeti Múzeum és a Schönbrunni kastély.

Decemberi séta a Belvederben – vjm.hu

Hazánkhoz hasonlóan Bécsben is sok koncertet tesznek közzé online. A Bécsi Operaház naponta sugároz archív opera- és balettelőadásokat, melyek 17 vagy 19 órakor kezdődnek és ingyenesen megtekinthetőek a honlapon. A híres Fidelio opera, melynek tervezett premierje március 20-án lett volna, a szigorú intézkedések miatt szintén elmarad, szerencsére azonban az Operaház 19 órakor közvetíti a korábban felvett előadást. A darab azért is különleges, mert a kiemelkedő tehetségű hollywoodi színész, Christoph Waltz rendezte. Az oldalon 30 napos ingyenes próbaidőt, előfizetést és ingyenes 72 órás megtekintést is választhatunk – olvasható Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményében.

A Bécsi Operaház – Leonhard Niederwimmer / Pixabay

Azokra is gondolt a város, akik inkább olvasással töltenék az időt. De ez a lehetőség elsősorban azokhoz az olvasóinkhoz szól, akik jelenleg is Ausztriában tartózkodnak, mivel a bécsi könyvtárak online anyagaihoz is szükséges egy érvényes olvasójegy. A „Virtuális Könyvtárban” hatvanezer médium található, és a hagyományos könyveken kívül e-könyvek, újságok, hangoskönyvek is megtalálhatóak benne, melyek tabletre, telefonra, vagy e-book olvasóra tölthetők le. A „visszavétel” automatikus: egy bizonyos idő után (maximum 21 nap) a hozzáférés automatikusan megszűnik. Érdemes lehet még az Osztrák Médiatárban is szétnézni.

Maradjunk otthon és utazzunk ingyen!

Kevés olyan megnyugtató dolog létezik, mint nézni az állatokat a nagyvilágban, ahogy zavartalanul élik a mindennapjaikat. Halásznak a jéghideg, sebesen zúgó folyókban, vadásznak a nyílt pusztákon, örömmel és vigyorogva fetrengenek a friss fűben, vagy megmártóznak egy kellemes sárjakuzziban, de persze a kutyakölykök hancúrozása is kikapcsolhatja a pánikgépezetet.

Szóval ha az elkövetkező hetekben otthon kell ülnünk a saját, a szeretteink és a barátaink egészsége érdekében, akkor nem árt ha pár ilyen videós oldalt rögzítünk a számítógép könyvjelzősorában. Így mindig lesz mit nézni, akár állati jópofaságokra, akár városnézésekre vágyunk például az Explore.org oldal jóvoltából, vagy a GeoCam.ru szerkesztőinek jóvoltából, akik szinte az egész világról egy helyre gyűjtötték a webkamerák felvételeit.

Találunk köztük gólyafészkes élőközvetítést, de láthatjuk a naplementét az Assisi Szent Ferenc Bazilika fölött is. Elutazhatunk ingyen Toszkánába, vagy Új-Zélandra, ahol nyomon követhetjük a világ egyik legnagyobb albatrosz kolóniájának életét Dunedin közelében. És ez csak pár érdekes helyszín, amit élőben láthatunk a kanapénk kényelméből.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .