FLYERZ REVIEW

Visegrádi programajánló minden évszakra

var-1170x737

Ritka, hogy valahová évszaktól függetlenül mehetünk kirándulni. A fővárostól mindössze néhány kilométerre lévő Visegrád ilyen. Csodás panoráma a várból, lovagterem és lovagétterem, bobpálya és gokart, Nagymarosra hajókázás, vagy csak séta a jó levegőn, a természetben…

A Fellegvár koronája – Príma panoráma

Cseppet sem túlzás, hogy a város legmagasabb pontján fekvő Fellegvár teraszáról rendkívüli panoráma nyílik a Dunakanyarra. A Szent Koronát és a koronaékszereket történelmünk különböző periódusaiban többször is őrizték a Fellegvárban.

A vár falai között ma is megtekinthető egy tökéletesen hű Szent Korona-másolat. Indulás előtt érdemes tájékozódni a nyitva tartásról, mert téli időszakban (december 2 – február 29. között) korlátozott, de hétvégenként többnyire látogatható.

Kedvelt esküvői helyszín  – A Salamon-torony

Salamon király soha nem raboskodhatott a Fellegvár lakótornyában, az ugyanis csak 1256-ban készülhetett el, Árpád házi királyunk pedig 1063-1074 között uralkodott. A téves névadás cseppet sem tántorítja el az exkluzív menyegzőre vágyókat, előszeretettel választják ezt a különleges helyszínt.

A történelmi alsóvár így kedvelt rendezvényhelyszín lett. Az eredetileg uralkodói lakótoronynak épült Salamon-tornyot téli időszakban sajnos nem tudjuk megnézni, legközelebb 2020. május 1-től látogatható.

Irány a Nagyvillám! – Ha végre hull a hó

Ha megjelennek a nagy pelyhek, síelő programhoz egészen biztosan Visegrád jut eszünkbe elsőként. De jó tudni, hogy a Nagyvillám Sípályát hóágyúzzák is a síelők, snowboardozók, szánkózók nagy örömére.

Hómentes időben a bobpálya, a gokart, a 45 pályás kalandpark és a minigolfpálya várja az izgalmasabb kalandokra vágyókat, csakúgy, mint Magyarország első Canopy pályája.

Fogd ki Te az ebédedet! – Frissen megsütik a Pisztrángos Tavaknál

Nem kell nagy horgásztudás, mégis kifoghatunk egy méretes pisztrángot a híres Visegrádi Pisztrángos Tavaknál.

A Fogja meg az ebédjét címmel olyan programot is szervezhetünk magunknak, ami alatt a megfogott halat az Ördögorom étteremben megsütik számukra. Jelenleg három tóban fickándoznak a halak, 2020 tavaszára pedig elkészül a negyedik is.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .