43452112_2041242966188587_3072408493030899712_n

Idén ünneplem a 3. évfordulóját annak, hogy már nem sportolok. Nincs kifogásom. Vagyis van, de még leírni is szégyenletes. A munka, a meló, a stressz, a 3 éves gyerek – és elfogyott az időm is. Ez van.

Azt hiszem, bátran és biztosan kijelenthetjük, hogy a mai világban mindenkinél elfogyott az idő. Szinte mindent elő tudunk magunknak teremteni kemény munkával, egyedül egy dolgot nem: ez pedig az IDŐ. Márpedig arra szükségünk van. Nekem például annyira, hogy a napi 24 mellé még egy laza 12-es beférne. Akkor talán be tudnám sűríteni a sportot is, újra.

Totál véletlen sodort össze az élet Albert Erikával. Ja, nem! Inkább totál sorsszerűen. Mert Zera – ahogyan a legtöbben ismerik – a Visionbody egyedüli Magyarországi közvetítője és disztribútora. Plusz személyi edző, aki a 11. kerületi bemutatóteremben 20 perc alatt csodát művel veled és függővé tesz. Ezt most nem hiszed el, de tudod mit? Nem is kell. Csak próbáld ki egyszer.

Mi az a Visionbody?

A Visionbody egy német fejlesztésű edzéstechnika. Összesen talán egy kiló, és az első alkalom után ez lesz az az egy ruha, amit örökké viselni akarsz majd. Ugyanis a mozgás teljes szabadságát adja 20 perc leforgása alatt. Amellett, hogy úgy nézel ki benne, mint WonderWoman (vagy Amerika Kapitány), nem akadályoz a mozgásban.

Hogyan működik?

Ez az elasztikus anyagú ruha egy komplett stimuláló gép. Nem, nem olyan, mint a kábeles verzió. Pont az a lényege, hogy nem vagy helyhez kötve: csak felveszed a ruhát, és jössz-mész. Húsz perc alatt leedzel két-három órányi időt (ez idő alatt a teljes test izomzat 95%-a egyszerre dolgozik, így közben a hatékonyság is négyszer annyi), miközben a személyi edző egy tablet segítségével összekapcsolódik a jump suit-tal. A ruha pedig a testeddel; mindezt vizezés nélkül. Az egyik legújabb fejlesztés egy kontakt gél, mely gyorsabbá teszi a „kapcsolatteremtést” és a zsírbontás, cellulit csökkentés hatékonyságát is növeli, de ez nem feltétel a használathoz.

Tehát a ruha az áram segítségével kis-, és közép frekvencia kombinációján stimulálja a mélyizomzatot, a sejteket és a zsírszöveteket – ettől olyan egyedi és forradalmi. Ezt nem csak versenysportolók mondják (akik már kipróbálták és folyamatosan használják), hanem azok az átlagemberek, akik csak simán mozogni szeretnének – mint például én.

Miben egyedülálló még a Visiobody?

Az idő faktort leszámítva – amit azt hiszem, nem lehet überelni – azzal a 32 programmal, ami teljesen személyre szabható. A ruha nem szab határt, sem pedig mozgásformát. Bármit, ismétlem: BÁRMIT csinálhatsz benne, és bárhol. A bluetooth kapcsolatnak hála futhatsz a Margit-szigeten, teniszezhetsz, de egy crossfit kört is lenyomhatsz benne. Ő közben megismeri a testedet, analizálja és dolgoztatja (de nem túldolgoztatja) az izmaidat. Egyenletesen terheli a szervezetet, az ízületek és a szív terhelése nélkül, ezzel kerülheted el a sérülést. Ha mégis van valamilyen korábbi izomproblémád, a Visionbody ezen is segít, maximálisan használható ugyanis rehabilitációra!

Hol találok rá és kik használhatják?

Egyrészt bejelentkezhetsz a bemutató terembe, ahol Zera tart neked egy próbaórát. De van már lehetőség kipróbálni Diósdon, az V. kerületben és Százhalombattán. Nemsokára pedig jön az otthoni verzió, amivel az utolsó akadály is megszűnik: mégpedig, hogy nem tudunk mindig időpontra ott lenni egy bizonyos helyen. A „home” változattal a begyakorolt mozdulatokat már otthon is végezhetjük, és a ruhát is megvehetjük elérhető áron. Így válik a szabad mozgás elérhetővé és kivitelezhetővé mindenki számára, aki csak egy kicsit is szeretne a saját formájába visszakerülni. Elvégre a sport nem csak az élsportolók kiváltsága, hanem mindenkié!

Milyen gyakran ajánlott a Visionbody-val edzeni?

Zera kifejezetten hangsúlyozza, hogy ez a szuperruha azért mégis szab egyetlen határt: nem szabad ész nélkül használni. Bár bajod nem lesz belőle, de a heti kettő, maximum háromszor húsz perc az a mennyiség, mely a fizikai állapotra egyenletes fejlesztő hatással bír. Ennél többel a szervezetet feleslegesen terheljük túl, hiszen a frekvenciás stimulálás lényege pont az idő csökkentésében rejlik. Ha az „órát” lelkiismeretesen végigcsináljuk, akkor nem fogunk csalódni.

Ennek örömére én most felemelem a hátsóm a heverőről, és bejelentkezem Zerához egy próbaórára. Pont húsz percnyire vagyok a szabadságtól.

Nincs több kifogásom. Neked van?!

Cím: Hauszmann Alajos u. 4/b, Budapest, XI. kerület
Elérhetőség: + 36 70 778 4125
Facebook
WEB
Instagram

Cikkünket megtalálod a Flyerz Média MOVE! by Flyerz kiadványában is!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .